Haberler

İsveç'te kritik görevdeki Türk asıllı subay, esrarengiz bir biçimde kayboldu

Güncelleme:

İsveç'in başkenti Stockholm'de Silahlı Kuvvetler'de görev yapan 31 yaşındaki Türk asıllı Deniz Komando Subay Deniz Arda'nın kaybolduğu bildirildi. Baba Yüksel Arda, oğlunun farklı görevleri de bulunduğunu hatırlatarak "İsveç'e herhangi bir saldırı sırasında ülkede savunma silahlarını harekete geçirecek 3 önemli subaydan biriydi" dedi.

İsveç Silahlı Kuvvetlerin resmi internet sayfasında yayımlanan kayıp ilanında, Deniz Arda'nın perşembe gününden sonra "esrarengiz bir biçimde kaybolduğu" belirtildi.

Deniz Arda'nın babası Yüksel Arda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun perşembe günü Stockholm'ün Nacka bölgesinde 80 km'lik bir koşuya çıkacağını bildiklerini, daha sonra oğlundan haber alınamadığını kaydetti.

"OĞLUM ÖZEL YETİŞTİRİLMİŞ KOMANDOYDU"

Oğlunun özel yetiştirilmiş bir komando olduğunu anlatan Arda, "Oğlum Stockholm'de Deniz Kuvvetlerine ait bir askeri okulun müdürüydü. Pazar günü İsveç'in kuzeyinde bir kasabaya 50 askerle gidip eğitim verecekti. Askeri uçak 50 kişiyle söz konusu kasabaya gitmiş. Benim oğlum uçakta bulunmayınca askeriye beni arayarak haber verdi." ifadelerini kullandı.

"SPOR SALONUNDAN ÇIKTIKTAN SONRA İZİ BULUNAMIYOR"

Oğlunun en son perşembe günü görüldüğünü vurgulayan Arda, "Oğlum perşembe günü Stockholm'de bir spor salonunda antrenman yapmış daha sonra 80 km'lik bir koşuya çıkacakmış. Spor salonundan çıkış görüntüsü var, ondan sonra hiç bir iz bulunmuyor. Evinde, cep telefonu, kimliği ve koşuya çıkmak için hazırladığı sırt çantası masasında duruyor." dedi.

Son üç gündür askeriyenin ve sivil toplum kuruluşlarının her yerde oğlunu aradığının altını çizen Arda, "Stockholm'deki polisten oğlumun evinin yakınında bulunan bölgelerinin güvenlik kameralarının taranmasını istedim. Eleman eksikliği nedeniyle bu isteğimi reddettiler. Son üç gündür askeriye ve sivil unsurlar oğlumun muhtemel koşuya çıktığı bölgeye yoğunlaşarak arama yapıyor." şeklinde konuştu.

"ÜLKEDEKİ SİLAHLARI HAREKETE GEÇİRECEK 3 SUBAYDAN BİRİ"

Oğlunun İsveç Silahlı Kuvvetlerinde farklı görevleri de bulunduğunu hatırlatan Arda, "İsveç'e herhangi bir saldırı sırasında ülkede savunma silahlarını harekete geçirecek 3 önemli subaydan biriydi. Oğlumun da bulunduğu bu üç subay güvenlik nedeniyle aynı anda uçağa bindirilip ya da farklı bir göreve gönderilemezdi. İnşallah kısa sürede güzel bir haber almak istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Stockholm İsveç Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (28)

Misafir:

Ülke bu kadar sahipsiz olursa gayet normaldir son 20 yıldır olanlara bakarsak anlariz

17
211
yanıtYanıtla
Körlük sendromu:

Isvec diyor isvec. Kendi ülkesini kötülemeyi kendine görev edinmis seni

yanıt173
yanıt10
Bilge:

Işte senin gibilerin sorunuda bu.haberi okumadan dört nala saldır.komik oluyorsunuz

yanıt173
yanıt82
destan:

harbıden mlsın maıllllllll

yanıt1
yanıt0
yaman:

siz nasıl bir beyinsizsiniz ulan be. haberi bile okuma zahmetine girmeden salla gitsin

yanıt3
yanıt0
KARA KUYU:

Kendine ''misafir'' degil okudugunu anlamiyan veya uyur gezer takacakdin.

yanıt3
yanıt0
biden:

misafir haklisinn tamam bak koyunlarin zorunada gitti hemen ama bu olayda isvecte turkiye degil

yanıt2
yanıt1
MİSAFİR GELMİŞ MİSAFİR GİTMİŞE CEVAP:

Tamda kendini anlatmışsın daha yazılanı okuyamıyorsun senin gibiler çok oldukça işimiz zor bir ara azalsanız da bizde daha hızlı ilerlesek be canısı.

yanıt4
yanıt0
ceto:

isvec te korku dolu gunler yasiyoruz LOKUM gibi insanlar kayboluyor ne yapacagimizi sasirdik kaldik ben isvec te dönerci calistiriyorum emin olun ise gitmeye korkuyorum birileri benide kacirir diye aklim gidiyor . . . yardim istiyoruz . . . . . . hepinize selamlar suan evden yaziyoprumn malum sokaga cikamiyoruz :( aslen izmirliyim ben

17
22
yanıtYanıtla
Kaan:

Taniyom bu aileyi annesi benim cockularimin turkce ogretmenidir...malmö de oturuyorlar....bana kac defa misafir geldiler....babasi kanser hastasi...

3
11
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title