Haberler

Yurt genelinde sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Güncelleme:

Yurt genelinde sokağa çıkma kısıtlaması başladı

(İSTANBUL)- Yeni tip korona virüsle mücadele kapsamında saat 20.00 itibari ile yurt genelinde sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

Kısıtlama başladı, sokaklar boş kaldı

Güneydoğu'nun en hareketli şehri Gaziantep sokağa çıkma kısıtlaması ile sessizliğe büründü

GAZİANTEP - Gaziantep'te sokağa çıkma kısıtlaması sonrası kentte yaşayan vatandaşların akşam vakti sıklıkla uğradığı kale altı kebapçıları ve tarihi kültür yolu sessizliğe büründü.

Normal günlerde özellikle akşam 20.00'dan sonra hareketlenen ve şehrin en yoğun alanlarından olan Gaziantep kalesi çevresi kısıtlama ile boş kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda yeni tedbirler, dün akşam saat 20.00 itibari ile başladı. İçişleri Bakanlığının, Covid-19'la mücadele amacıyla valiliklere gönderdiği genelge kapsamındaki tedbirler, saat 20.00'da sokağa çıkma yasağının uygulanmasıyla devam ediyor. Yasakla birlikte Gaziantep sokakları sessizliğe büründü. Polis ekipleri ise kentin ara sokaklarında ve yoğunluğun yaşandığı alanlarda devriye attı.

Sokakların boşalması ile sessizliğe bürünen Gastronomi ve kültür kenti Gaziantep drone ile havadan görüntülendi.

Kısıtlama başlangıcında Eskişehir adeta hayalet şehre dönüştü

Eskişehir'de kısıtlama başlangıcı havadan görüntülendi

ESKİŞEHİR - İçişleri Bakanlığının genelgesiyle hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir'de de 20.00'da başlarken, kısıtlama başlangıcında şehrin durumu havadan görüntülendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile saat 20.00'da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, yarın sabah saat 10.00'a kadar devam edecek. Tüm yurtta başlayan kısıtlamalar, Eskişehir'de de polis ekipleri tarafından alınan önlemler ile uygulamaya konuldu. Saatler 20.00'ı gösterdiğinde polis ekipleri tüm önlemleri alarak belirli cadde ve yolları kapatıp vatandaşları evlerine gitmeleri konusunda uyardı. Yarın sabah saat 10'a kadar sürecek olan yasak kapsamında bazı meslek grupları muaf tutulurken, diğer tüm vatandaşlar 81 ilde olduğu gibi 14 saat boyunca evlerinden çıkamayacak.

Kısıtlamanın başlangıç anı havadan görüntülendi

Yasak sonrası Eskişehir'de çekilen havadan görüntüler ile Eskişehir adeta hayalet bir şehre döndü. Sokaklarda sadece polis ekipleri ve dışarı çıkma kısıtlaması olmayan meslek gruplarından vatandaşlar bulunurken, şehrin en kalabalık olan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Bulvarı, Doktorlar Caddesi, İsmet İnönü-1 Caddesi ve Cengiz Topel Caddesi gibi bölgelerde, adeta insan kalmadı. Yasaklar hafta sonu 20.00 - 10.00 saatleri arasında iki gün boyunca devam edecek.

Denizli'de kısıtlamalarla beraber sokaklar sessizliğe büründü

Denizli'de sokağa çıkma kısıtlaması başladı

DENİZLİ - Denizli'de korona virüs tedbirleri kapsamında bugün sokağa çıkma kısıtlaması saat 20.00'den itibaren başladı. Vatandaşlar evlerine çekilirken sokaklar sessizliğe büründü. Esnaflar kepenk kapatırken, yarın sabah saat 10.00'a kadar devam edecek kısıtlamalardan, üretim, imalat ve tedarik zincirlerinde çalışanlar muaf tutulacak.

İçişleri Bakanlığının genelgesiyle 81 ilde uygulanacak olan korona virüs tedbirleri bugün Denizli'de de uygulanmaya başladı. Bu kapsamda, hafta sonları saat 20.00 ile 10.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşlar 20.00'den itibaren evlerine çekilirken cadde ve sokaklar ıssız kaldı. Üretim, imalat, ve tedarik zincirlerinde çalışanlar muaf tutulurken, bazı dükkanlar paket servisi yapmaya devam etti. Saat 20.00 itibari ile Denizli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, sokaklarda ve ana caddelerde devriye atarken sokakta bulunan diğer araç ve sürücülerde kontrol edildi.

Sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Atatürk Caddesi, Lise Caddesi ve İstiklal Caddesi gibi büyük caddeler bom boş kalarak, sessizliğe büründü.

Yarın sabaha kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Kısıtlamanın ilk dakikalarında Trabzon şehir merkezinde maskesiz gezen bir restoran çalışanına polis ekipleri tarafından para cezası kesildi

TRABZON - İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge çerçevesinde Korona virüs ile mücadele kapsamında 81 ilde 21, 22 ve 23 Kasım tarihlerinde belirli saatleri kapsayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması saat 20.00'da başladı. Kısıtlamanın ilk dakikalarında Trabzon şehir merkezinde maskesiz gezen bir restoran çalışanına polis ekipleri tarafından para cezası kesildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık ettiği Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada hafta sonları 10.00 ve 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını bildirmişti. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı valiliklere bir genelge göndererek alınması gereken tedbirleri bildirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Korona virüs ile mücadele çerçevesinde valiliklere gönderilen genelge kapsamında bu akşam saat 20.00'da Trabzon sokakları kısıtlama dolayısıyla sessiz kaldı. Vatandaşlar, yapılan uyarıları dikkate alarak 21 Kasım saat 20.00'dan sonra sokakları boş bırakırken, akşam saatlerinde başlayan kısıtlama yarın sabah saat 10.00'da son bulacak.

Polis ekipleri kent merkezinde denetim noktaları oluştururken, yasağın ilk dakikalarından itibaren şehir merkezi belediye temizlik görevlileri ile polislere kaldı. Trabzon'da yasağa uyulduğu gözlenirken, yasağın başladığı ilk dakikalarda maskesiz gezen bir restoran çalışanı 900 TL para cezasına çarptırıldı. Polis ekipleri kontrollerini sürdürürken, sokağa çıkma izni olanları ise evraklarını inceledi.

Konya'da cadde meydanlarda sessizlik

KONYA - Korona virüs tedbirleri kapsamında Konya'da da sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla cadde ve meydanlar sessizliğe büründü.

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle Türkiye genelinde hafta sonları saat 10.00 ile 20.00 arasında dışarıya çıkılabilecek. Saat 20.00'den 10.00'a kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla Konya'da cadde ve meydanlar sessiz kaldı. Şehir merkezinin önemli noktalarının yanı sıra Mevlana Meydanı, Aslanlı Kışla Caddesinde de sessizlik hakim oldu.

Sokağa çıkma kısıtlaması başladı, Diyarbakır'da sokaklar ve caddeler boşaldı

DİYARBAKIR - Korona virüs nedeniyle akşam saat 20.00 itibariyle yürürlüğe giren sokağa çıkma kısıtlaması Diyarbakır'da başladı. Vatandaşlar evlerine çekilirken, geç kalanalar uyarıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni korona virüs tedbirleri genelgesi kapsamında bu akşam saat 20.00 itibariyle Diyarbakır'da sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Gece boyunca devam edecek olan kısıtlama yarın sabah saat 10.00 itibariyle son bulacak. Kısıtlamanın başlamasına kısa bir süre kala vatandaşlar evlerinin yollarını tuttu. Evlerine gitmekte geç kalanları uyaran polis ve zabıta ekipleri, kurallara uyulmadığı takdirde cezai işlem uygulanacağını belirtti. Kısıtlamanın başlamasıyla birlikte ise cadde, sokak ve meydanlar sessizliğe büründü.

Kısıtlamaya uymayanlara denetim yapıldı

Kısıtlamada izinli olan işletme ve vatandaşlara belge kontrolü yapıldı

DÜZCE - Korona virüs salgını kapsamında alınan yeni tedbirlerden biri olan sokağa çıkma kısıtlaması tüm ülkede olduğu gibi Düzce'de de saatler 20.00'ı gösterdiğinde başladı. Kısıtlama kapsamında Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Düzce sokaklarında denetim gerçekleştirdi.

Korona virüs ile mücadele kapsamında ülke genelinde yeni tedbirler hayata geçirildi. O tedbirlerden biri olan sokağa çıkma kısıtlaması saatler 20.00'ı gösterdiğinde ülke genelinde başlatıldı. Düzce'de esnaflar kısıtlamadan 1 saat önce işyerlerini kapatırken, vatandaşlarda evlerine gitti. Kısıtlamanın başlaması ile birlikte Düzce İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aytaç Tefek ile birlikte ekipler sokakta denetim gerçekleştirdi. Denetimler esnasında saat kurallarına uymayanlar uyarılırken, iş yerlerini kapatarak evlere gidenlerin ise izin belgeleri kontrol edildi. Sadece online veya telefon siparişi ile çalışan işletmelerde de denetim gerçekleştiren ekipler çalışanların ve iş yerlerin belgelerini kontrol etti. Yapılan denetimlerde belgesi eksik olan çalışanlar evlerine gönderilirken, uyarılarda da bulunuldu.

Kısıtlama başladı, sokaklar boş kaldı

AYDIN - Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı sonrası Aydın'ın en işlek cadde ve bulvarları boş kaldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Korona virüs tedbirleri kapsamında saat 20.00'den sonra başlayan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından Aydın'ın en işlek cadde ve sokakları boş kaldı. Yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu cadde ve sokaklar sessizleşti. Kısıtlamanın başlayacağı saate dakikalar kala trafik ve insan yoğunluğu gözlenirken, kısıtlamanın başlamasının ardından sokakta sadece devriye atan polis ekipleri kaldı. Kısıtlamasının başlama saati ile birlikte polis ekipleri Efeler kent meydanında uygulama yaparak trafikte olan vatandaşların belgelerini kontrol etti. Kısıtlamaya genel itibari ile riayet eden Aydınlı vatandaşlar Korona virüs vakalarının artışına dikkat çekerek kısıtlama kararlarının yerinde olduğunu ifade ettiler. Bugün 20.00 itibariyle başlayan yasak yarın saat 10.00'da bitecek. 22 Kasım Pazar 20.00'da başlayacak diğer kısıtlama ise 23 Kasım Pazartesi sabah 05.00'da sona erecek.

Van'da sokağa çıkma kısıtlaması başladı

VAN - İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni tedbir kararıyla saat 20.00'dan itibaren Van'da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başlandı.

Bakanlık tarafından korona virüs salgınının yayılımını önlemek amacıyla başlatılan kısıtlama süreci geçtiğimiz akşam 20.00 itibarıyla başlarken, tedbir kapsamından biri olan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlanması ise bu akşam itibariyle uygulandı. Kısıtlanmanın başlamasıyla birlikte kent merkezindeki iş yerleri kepenklerini indirirken, çalışanları ise evlerinin yolunu tuttu. Yasağın başlamasına kısa bir süre kala dışarıda olan vatandaşlar, cadde ve sokakları boşalttı.

Van polisi kısıtlamaya uymayanlara göz açtırmadı

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise Valilik kararıyla kentin en işlek noktalarında kontrol yapmaya başladı. Kısıtlama kapsamında muaf olanların kimlik ve belgeleri kontrol edilirken, sokağa çıkma izni olmayan vatandaşlar hakkında ise cezai işlem uygulandı.

Öte yandan bu akşam 20.00'da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması, pazar saat 10.00'a kadar devam edecek.

Tokat'ta kısıtlama sessizliğini kuşlar bozdu

TOKAT - Tokat'ta kısıtlamanın başladığı saatlerde gecenin sessizliğini kuşlar bozdu.

İçişleri Bakanlığının genelgesiyle hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması saat: 20.00 itibariyle başladı. Kısıtlamanın ilk saatleriyle birlikte Tokat sessizliğe büründü. Yolda devriye görevi yapan polis ekipleri megafonla vatandaşlara uyarıda bulundu. Cumhuriyet Meydanında polis ekipleri araçları durdurarak denetim yaparak sürücülerin belgelerini kontrol etti. Kısıtlama başladığı dakikalarda ise yaya olarak görüntülenen vatandaşlar iş çıkışı geç kaldıklarını kaydetti. Gecenin sessizliği ise kuşlar bozdu. Karga sürüsünün Cumhuriyet Meydanı üzerinde dakikalarca uçması kameralara yansıdı.

Hatay'da sokağa çıkma kısıtlaması sonrası caddeler sessizliğe büründü

HATAY - Tüm Türkiye genelinde bugün saat 20: 00'da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması sonrasında Hatay'da da caddeler sessizliğe büründü.

Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişler Bakanlığı kararı ile tüm Ülke genelinde saat 20: 00'da başlamak üzere 22 Kasım Pazar günü saat 10: 00'a kadara sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Yasağın başladığı saat itibari ile Hatay'da tüm cadde, sokak ve meydanlar sessizliğe büründü. Yasak sonrasında Hatay'ın Antakya İlçesinin en işlek noktası olan Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Caddesi gibi bölgelerde görevli polis ekipleri dışında kimse ortalarda görünmedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde de vatandaşlar yasağa uyarken, boş sokak ve caddeler havadan drone ile de görüntülendi.

Turizm cenneti sessizliğe büründü

Turizmin gözbebeği cadde ve sokaklar bom boş kaldı

MUĞLA - İçişleri Bakanlığı tarafından hafta sonu için ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasının ardından turizmin gözbebeği Bodrum'da tüm Türkiye gibi sessizliğe büründü.

İçişleri Bakanlığının korona virüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında 81 il valiliklerine gönderdiği genelge kapsamında ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması Turizm cenneti Bodrum'da da saat 20.00 itibarıyla başladı. Kısıtlamanın ilk dakikalarında araç yoğunluğu gözükse de 20: 15'de tüm sokaklar bir anda sessizliğe büründü. Genelge kapsamında vatandaşların 20: 00'da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması Pazar sabah 10: 00'a kadar sürecek. Bodrum'da yaşayan 170 bin nüfus ve Korona virüsünden korunmak için Bodrum'a gelen 300 bin yazlıkçı ve 2'inci komutu olan vatandaşlar sokağa çıkma uygulamasına uyduğu gözlemlendi. İlçenin tüm mahallelerinde, cadde ve sokaklarından trafiği yok denilecek kadar az seviyede olurken, Bodrum'un en işlek meydanlarıda sessizlik hakim oldu. Polis ekipleri ilçenin birçok girişinde bekleyerek sokağa çıkma kısıtlamasına uymayanları denetleri.

Bolu, sokağa çıkma yasağıyla sessizliğe büründü

Sokağa çıkma yasağının boşalttığı caddeler havadan görüntülendi

BOLU - Bolu'da, sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte sessizliğe bürünen caddeler havadan görüntülendi.

Bolu'da, korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma yasağının uygulandığı saat 20.00 itibariyle kent sessizliğe büründü. Yasağın başlamasına dakikalar kala vatandaşlar evlerine gidebilmek için yoğun çaba gösterdi. Yasakla birlikte İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 10 sabit nokta, mahalle ve işlek caddelerde 93 personelle uygulama başlattı. Ekipler, yasağa rağmen araçlarıyla dışarıda olan sürücüleri tek tek durdurarak belge kontrolü yaptı.

Kentin en işlek yerlerinden birisi olan İzzet Baysal Caddesi'nde yasakların başlamasıyla birlikte boş kalması havadan görüntülendi.

Mardin'de Saatlerin 20.00 Göstermesiyle Birlikte Yollar Sessizliğe Büründü.

MARDİN - Mardin'de sokağa çıkma yasağının başlamasıyla birlikte yollar sessizliğe büründü.

Mardin'in Artuklu ilçesinde yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında başlatılan hafta sonlarında saat 20.00 ile 10.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağının başlamasıyla vatandaşların büyük bir çoğunluğu yasağa uyarak evlerine kapandı.

Taşova'da sokaklar bomboş

AMASYA - Amasya'nın Taşova ilçesinde, İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge çerçevesinde korona virüs ile mücadele kapsamında 81 ilde 21, 22 ve 23 Kasım tarihlerinde belirli saatleri kapsayacak olan sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında kısıtlamanın hayata geçirildiği ilk dakikalarda Taşova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetimlerine devam etti. Sokağa çıkma kısıtlaması tüm Türkiye'de olduğu gibi Amasya'nın Taşova ilçesinde de vatandaşların kurallara uyduğu gözlemlendi.

Yasağın başlamasıyla birlikte Taşova İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri ve Gece Kartalları ilçenin her yerinde devriye gezerek yasağın başladığı ilk dakikalarda vatandaşların yoğun olarak kullandığı Atatürk Bulvarı ve sokak aralarını denetlediler.

Sokağa çıkma yasağının uygulamaya girmesiyle birlikte Taşova'da da akaryakıt istasyonları nöbetleşe çalışıyor.

Asayiş ekipler ve Gece Kartalları, meydanlar ve işlek caddelerin yanı sıra ara sokaklarda, kapatılma kararı bulunan yerlerde uygulama noktası oluşturdu. Oluşturulan bölgelerde yasağa uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Denetimler boyunca Taşova genelinde vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasına genel olarak uyulduğu gözlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs ile mücadele çerçevesinde valiliklere gönderilen genelge kapsamında, 21 Kasım günü saat 20.00'dan 22 Kasım günü saat 10.00'a kadar ve 22 Kasım saat 20.00'dan 23 Kasım saat 05.00'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title