Haberler

Hocalı'da Türkçe bildiği için Azerbaycanlıları katleden Ermeni milis, 30 yıl sonra yakalandı

Güncelleme:

Ermenistan medyasında 'Azerbaycanlılar yaşlı bir sivile işkence ediyor' propagandası ile yayınlanan videodaki kişinin, Birinci Karabağ Savaşı'nda Türkçe bildiği için birçok Azerbaycanlının ölümüne neden olan Jonik Tovasyan olduğu ortaya çıktı. Ermeni milis, 30 yıl sonra yakalandı.

Birinci Karabağ Savaşı'nda, Türkçe bildiği için birçok Azerbaycanlının ölümünde rol alan Ermeni milis, yakın takip sonucu 30 yıl sonra yakalandı. Ermenilerin 'Yaşlı kişilere eziyet edildiği' iddiası sonrası yakalanan kişinin birçok kişiyi öldüren savaş suçlusu olduğu duyuruldu.

SAVAŞ SUÇLULARI LİSTESİNDE 45. SIRADA

Ermenistan medyasında Azerbaycanlılar yaşlı bir sivile işkence ediyor propagandası ile yayınlanan videodaki kişi Azerbaycan'ın aradığı savaş suçlularının 45. sırasında yer alan Jonik Tevosyan. Tevosyan, Hocalı katliamına katılmakla suçlanıyor.

NE OLMUŞTU?

Öte yandan Ermenistan'ın 27 Eylül tarihinde Azerbaycan'a saldırmasıyla başlayan çatışmalar 44'üncü gününde son buldu. Azerbaycan ordusu Ermenilere ağır bir yenilgi yaşatırken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Rusya ve Azerbaycan liderleriyle anlaşarak Dağlık Karabağ'dan çıkacaklarını bildirdi. Ermenistan'ın imzaladığı yenilgi anlaşmasında şu maddeler yer aldı:

  • Azerbaycan ve Ermenistan kontrol ettikleri pozisyonlarda kalacak.
  • Kelbecer 15 Kasım, Ağdam rayonu 20 Kasım, Laçin 1 Aralık'a kadar Azerbaycan'a geri verilecek.
  • Tarafların ateşkese uymasını denetlemek amacıyla bir mekanizma oluşturulacak.
  • Dağlık Karabağ'da temas hattında ve Laçin koridorunda Rus barış gücü bulunacak
  • Ermenistan ordusu, geri çekilmesini Rus askerlerinin denetiminde yapacak.
  • Rus barış güçleri Dağlık Karabağ'da 5 yıl süreyle kalacak. Taraflar 6 ay öncesinde itiraz etmezlerse süre otomatik olarak 5 yıl uzayacak.
  • 3 yıl içinde Ermenistan ile Hankendi arasındaki rota oluşturulacak. Rus askerleri bu rotanın korunması için yeniden konuşlandırılacak.
  • Yerinden edilmişler, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin kontrolünde Dağlık Karabağ ve etrafındaki bölgelere dönecek.
  • Azerbaycan'ın batı illeri ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasındaki ulaşım koridoru açılacak.
  • Taraflar arasında esir ve cenaze değişimi yapılacak.
Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ermenistan Azerbaycan Karabağ Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (36)

BU YERDEN BAŞLASAK...:

Tarihi okuyunca savaşlar, istilalar, aşklar, rıza dışı ilişkiler; Şöyle derin bir düşünüşle insan olduğumuzu bilmemizin dışında gerçeği bilmediğimizi biliriz. Orta okul 1 den itibaren çok sayıda ermeni kökenli olduğunu bildiği için söyleyen arkadaşlarım oldu. Onlar hiç kimseye düşman değiller. Bu bağlamda dünyada ki söylemlerde Türkler, Müslümanlar, Gavurlar, Ermeniler, Yahudiler gibi genelleme yapmamayı öğrensek. İnsanlık öğretilmemiş , öğrenememiş Jonik Tevosyan canlısı desek örnekle.

17
61
yanıtYanıtla
KASTAMONU:

tabiki aralarında iyi olan ermenilerde var fakat parmakla sayılacak kadar az o kadar çok türk nefreti aşılanmış ki türkleri gördükleri yerde öldürmek istiyorlar amerikada sosyal medyada türk evi ifşa edenlere para ödülü veriyorlar kaç tane türk linç edildi asalanın kaç tane türk diplomat şehit ettiğini herkes biliyor türkiyede hdp denen yarısı ermeni olan partiden zaten anlayabilirsin türk düşmanı olduklarını

yanıt33
yanıt3
ahmet:

senin bu sözlerinin aynısını erivanda bir Türkün söylediğini bir hayal et, edemezsin, çünkü bir tane Türkün yaşamasına izin vermediler. Bizim içimizde bizimle arkadaş olmak onların marifeti değil bizim müsamahamız iledir. Bu gün Türkiyenin en zenginleri arasında ermeniler ilk sıradıdır. buna karşılık ermenistanda fakirde olsa bir Türk yaşıyormu. bu kadar aptal olmayan, aksi halde dedelerimizin başına gelen bizimde başımıza gelir. ermenin gerçek yüzü onun güçlü olduğu yerde ortaya çıkar.

yanıt25
yanıt2
sağlıksız ruhlar:

Kastamonu kısa ve et özetlemişsin bu Ermeniler ister fair ister zengin nerede olursa olsun nerede yaşarlarsa yaşasınlar her daim Türk düşmanlığı kanlarına beyinlerine işlemiş

yanıt40
yanıt5
AZERBAYCAN:

Boş konuşma bu yazdıklarını se git ermenilere anlat. Onların bir Türk görmeye tahammülleri varmı acaba?. . .

yanıt16
yanıt1
Demircan:

Yaşattığını yaşamadan ölmeyeceksin.

74
2
yanıtYanıtla
TÜRK:

ADOLF arkadaş haklı. Ermeni her yerde nerede olursa olsun her zaman ermenidir unutmamak lazım. Bu ermeni psikolojisi anasının rahminde onların beynine işlenir. O yüzden hiç bizlere değişmezler

68
5
yanıtYanıtla
Misafir:

Sıkın kafasına gitsin ne uğraşıyorsunuz Azeri kardeşlerim

64
9
yanıtYanıtla
Olur mu:

Hemen ölmesi yazık olur

yanıt58
yanıt9
Şömine:

Sıkmasınlar ayaklarını şömine içine koyup yavaş yavaş yaksınlar. Sonra da yürüsün mezarına kadar.

yanıt0
yanıt0
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title