Haberler

Putin, Ermenistan'ı üzecek gerçeği bir kez daha dile getirdi: Dağlık Karabağ, Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ'ın aidiyeti ile ilgili değerlendirmesinde bölgenin Azerbaycan topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Rus devlet televizyonu Rossiya 1'e konuşan Vladimir Putin, Dağlık Karabağ'ın aidiyeti ile ilgili değerlendirmesinde bölgenin Azerbaycan topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

"ERMENİSTAN DAĞLIK KARABAĞ'IN EGEMENLİĞİNİ TANIMADI"

Putin, "Ermenistan, Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığını ve egemenliğini tanımadı. Bu, uluslararası hukuk açısından hem Dağlık Karabağ'ın hem de ona komşu tüm bölgelerin Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarının ayrılmaz bir parçası olduğu anlamına geliyordu" diye konuştu.

"ERMENİSTAN TOPRAKLARINA KİMSE SALDIRMADI"

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'ndeki (KGAÖ) üyelik koşullarının Rusya'yı ihtilafa dahil olmaya zorlamadığını vurgulayan Putin, şöyle konuştu: "KGAÖ antlaşması, bu antlaşmanın bir üye devletinin topraklarına saldırılması durumunda karşılıklı yardım öngörüyor. Ermenistan Cumhuriyeti topraklarına hiç kimse saldırmadı ve bu bize çatışmalara doğrudan katılma hakkı vermedi."

"ERMENİSTAN KENDİNİ UNUTULMUŞ HİSSETMEDİ"

Moskova'nın Erivan ile askeri-teknik işbirliği çerçevesinde yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdiğine dikkat çeken Putin, "Sizi temin ederim ki Ermenistan kendisini terk edilmiş, unutulmuş hissetmedi. Ve Rusya, bunun olmaması için her şeyi yaptı" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 10 Kasım itibariyle Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'den beri devam eden çatışmaların durması için bir anlaşma imzalamıştı.

İmzalanan ortak bildiriye göre Azerbaycan ve Ermenistan güçleri anlaşmanın imzalandığı anda bulundukları noktalarda kaldı. Böylece çatışmalar esnasında ele geçirdiği yerleşim yerleri Azerbaycan'ın denetimine geçmiş oldu. Anlaşmanın maddelerinde ayrıca Dağlık Karabağ'ın diğer bölgelerinin de Azerbaycan'ın kontrolüne devredilmesi, tarafların esir takası gerçekleştirmesi, temas hattı ve Karabağ'ı Ermenistan'a bağlayan Laçin koridoruna Rus barış gücünün konuşlanması öngörülüyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Vladimir Putin Dağlık Karabağ Azerbaycan Karabağ Haberler

500

Yorumlar (55)

BEHCET:

HEM SAHTEKAR HEMDE İKİ YÜZLÜSÜNÜZ KARABAĞ AZERBAYCANINDIR DOĞRU BUNU HERKES BİLİYOR SEN MİNSK GURUBUNDAKİ ORTAKLARIN İLE 27 YILDIR NEDEN BUNU SÖYLEMEDİN NASIL EDERDE KARABAĞI ERMENİLERE MAL EDERİZ DİYE HESAP YAPTINIZ AZERBAYCAN TOPRAĞINI YEDİRMEYİNCE HESABINIZ TUTMADI ŞOMDİ DÜRÜSTLÜK TAŞLIYORSUNUZ TASLAMAYIN KARIŞMAYIN SADECE DÜRÜST OLUN YETER

40
10
yanıtYanıtla
Sevinj Khalilova:

Helal olsun acik ve net soylediniz.

yanıt0
yanıt0
Memet POLAT:

Yaban arısından bal bekliyorum, Deli miyim bilmem, yoksa divane? Yaban arısı; nam-ı diğer Eşek Arısı.

yanıt0
yanıt0
Memet POLAT:

Yaban arısından bal bekliyorum, Deli miyim bilmem, yoksa divane?

yanıt0
yanıt0
mehmet:

işte asıl reis putin ne derse o olur

33
14
yanıtYanıtla
ELMİRA TÜRK:

PUTİN İKILI OYNUYOR.KARABAĞI ERMENİYE ALIB VEREN RUSIYADIR.BU DEFA ERMENİ TEK KALDI.KARABAĞI ALA BİLDİMİ?PUTİN AZERBAYCANI DA KAYIP ETMEK ISTEMEDI.AMMA ERMENİYE HER TÜRLÜ DESTEYİ VERDI.RUS OLMASA ERMENİ BİR HİÇDİR.

39
5
yanıtYanıtla
Ahmet yüksel:

Yorum yazmak haddini kendimde bulamam.Lakin FB rumuzuyla yazan "Putin senin de sonun kötü olacak" kehanetine kızdım.Putin babamızın oğlu değil.Ama meşhur bir söz vardır.Amerika gibi APTAL dostun olacağına Putin gibi AKILLI düşmanın olsun.Sonra devletlerin duygusal dostlukları değil stratejik çıkarları olur.Bu işlere de bizim aklımız yetmez.Çünkü devlet aklı bir kişi değil 2000 yıllık 16 devlet kurmuş türk devlet aklıdır.

38
2
yanıtYanıtla
Fatih kurt:

5 dakika önce putin akıllı dedim aynısını örnek yazcaktım yaz mikan mükenmel özeti yapmiisn

yanıt0
yanıt1
AHISKA TÜRK:

size temin ederimki 20 30yıl sonra ermeni devleti kalmayacak bu iş başladı TÜRK BİRLİĞİ OLACAK

30
9
yanıtYanıtla
Ahıska kürt:

Seni temin ederimki buna izin vermeyecez 20 30 yıl önce de böyle diyordunuz o birlik hiç-bir zaman kurulmayacak.

yanıt4
yanıt23
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title