Haberler

Çinli profesörden şok eden 'mikrodalga silahı' iddiası: Hint askerleri diri diri pişti

Güncelleme:

Çin'de Renmin Üniversitesi'nde bir konferansta açıklamalar yapan Profesör Jin Canrong, ağustos ayında Çin ile Hindistan arasındaki sınır gerginliğinde ülkenin, Hintli askerler üzerinde 'mikrodalga silahı' kullandığını itiraf etti. Canrong, "Hintli askerler diri diri pişti" sözlerine yer verirken, Hint Ordusu iddiayı yalanladı.

Ağustos ayında Çin ile Hindistan arasında yaşanan sınır gerginliğiyle ilgili, Çin'in Renmin Üniversitesi'nde bir konferansta konuşan Çinli Profesör Jin Canrong, iki ülkeyi de karıştıracak açıklamalarda bulundu.

"HİNTLİ ASKERLER DİRİ DİRİ PİŞTİ"

Canrong, Çin tarafının Hintli askerlere karşı mikrodalga silahı kullandığını söyledi. Profesör Jin olayı tarif ederken, Hintli askerlere vücudu ısıtarak tahrişe ve ağrıya neden olan yüksek frekanslı elektromanyetik darbelerle saldırdıklarını belirterek, "Hintli askerler diri diri pişti" dedi.

HİNT ORDUSU AÇIKLAMAYI YALANLADI

Canrong'un iddiası Hint Ordusu tarafından yalanlandı. Prof. Jin'in Himalayalar'daki olay hakkındaki iddiasını 'sahte haber' olarak adlandıran Hint Ordusu, "Kabul edilemez bir olay" dedi.

İNGİLTERE VE ABD İNCELEME İSTEDİ

Diğer yandan İngiltere Savunma Seçim Komitesi Başkanı ve Milletvekili Tobias Ellwood, mikrodalga silahının kullanıldığına işaret ederek "Çinlilerin bir süredir bu tür silahları araştırdığını ve geliştirdiğini biliyoruz. Bunun araştırılması gerektiğini gösteren yeterli kanıt var" dedi.

ABD'nin istihbarat servisi CIA ise, Hint askerlerinin Çin'in elektromanyetik darbe silahı tarafından 'diri diri pişirildiği' iddiaları karşısında araştırma yapacağı belirtildi.

Doğruluk Kontrolü
"Çin'in Hint askerler üzerinde 'mikrodalga silahı' kullandığı iddiası"
YANLIŞDOĞRU
BULGULAR

"Çinli Profesör Jin Canrong, Çin'in Hintli askerler üzerinde 'mikrodalga silahı' kullandığını iddia etti. İngiltere Savunma Seçim Komitesi Başkanı Tobias Ellwood, konunun araştırılması gerektiğini gösteren kanıtlar olduğunu belirtti. Hint Ordusu iddiayı yalanlayarak, "Kabul edilemez bir olay" dedi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Haberler

500

Yorumlar (18)

KASTAMONU:

çin dünyaya sadece kendinin çözebildiği virüsü yaydı dünya ölürken adamlar maskesiz wuhan kentinde gezip tozuyor tamamen kurtuldular o kadar tehlikeliler ki komşu ülkelerine yapmadıklarını bırakmadılar her yeri sömüyorlar bu kadar sömürgeci bu kadar milliyetci faşist bir ülke olamaz allah bunlardan korusun bu dünyayı

12
1
yanıtYanıtla
diyar:

ineğe tapan iki millet olan ineklere olacak:))))

7
4
yanıtYanıtla
diyarbekirli:

2 vakte kalmaz bu 2 yamyam millet birbirine kırdırılacak nüfusları çok fazla eritilmesi gerekiyor

8
3
yanıtYanıtla
Asker:

bana versinler o silahi bir deneme yapayim dogrumu yanlsimi

2
3
yanıtYanıtla
hindu çindu:

inek fiyatları yükselecek karaborsaya düşecek

5
0
yanıtYanıtla
diyar21:

dünyanın en kalabalık 2 devleti abd bunların nüfusunu azaltmak için hangi gün olsa birbirine kırdıracak zaten virüsü çine atarak ilk denemesini kendisi yaptı

4
0
yanıtYanıtla
meczup:

mikrodalga uzun mesafede etkisi yok çinli yalan söylüyor yakın mesafede ise önüne metal plaka koyarak korunulur ama buna bile gerek yok haber tamamiyle yalan ancak benim gibi tabağa yemek koyup mikrodalga fırında ısıtabilirsiniz yıllardır kullanıyorum

2
2
yanıtYanıtla
Halo:

O senin bildigin evde yemek isittigin mikrodalgalara benzemez yegenim.

yanıt1
yanıt0
atcan:

sen harbi meczup galiba

yanıt0
yanıt0
REALİST:

öyle birşey olsaydı çinli askerler yerdi onları

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title