Haberler

Karadeniz'deki hamsi bolluğu balıkçıların ve vatandaşın yüzünü güldürüyor

Güncelleme:

Karadeniz'de palamut bolluğunun ardından deniz suyu sıcaklığının düşmesiyle tezgahlarda yaşanan hamsi bolluğu, Trabzon'daki balıkçılar ve vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Türkiye'nin önemli balıkçılık kentlerinden Trabzon'da denize açılan balıkçılar, bol miktarda hamsi avlamaya devam ediyor. "Vira bismillah" diyerek 1 Eylül'de denize açılan ve bol miktarda palamut avlayan balıkçıların yeni umudu hamsi oldu. Karadeniz Bölgesi'nde deniz mahsulleri arasında en çok tüketilen ve kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan hamsi, havaların soğumaya başlamasıyla palamuttan sonra tezgahlarda yerini aldı.

Karadeniz'deki hamsi bolluğu balıkçıların ve vatandaşın yüzünü güldürdü

HAMSİNİN KİLOSU 10-15 LİRA ARASINDA SATILIYOR

Palamutta verimli bir sezonu geride bırakan balıkçılar, aynı verimi hamside de almayı temenni ediyor. Karadeniz'de ağlara takılan bol miktarda hamsi, hem balıkçıların hem de vatandaşın yüzünü güldürüyor. Kent merkezinde bulunan balık pazarındaki tezgahlarda hamsi, şu anda 10-15 lira arasındaki fiyatlarda satışa sunuluyor.

Karadeniz'deki hamsi bolluğu balıkçıların ve vatandaşın yüzünü güldürdü

"HAVALARIN BİRAZ DAHA SOĞUMASIYLA HAMSİ İRİLEŞİR"

Balıkçılık yapan Cem Yazıcı, şu anda yerli hamsinin tezgahlarda yerini aldığını ve kilogramının ortalama 10 liradan satıldığını belirterek, "Palamut sezonu bitti. Verimli bir sezon oldu ve iyi palamut sattık. Şu anda tezgahlarda ince hamsi var. Havaların biraz daha soğuması lazım. O zaman hamsi daha da irileşir. Hamsi derindeydi, havalar soğuyunca su yüzene çıkar, irileşir." dedi.

Karadeniz'deki hamsi bolluğu balıkçıların ve vatandaşın yüzünü güldürdü

"KARADENİZ'İN ELMASI HAMSİDİR"

Balıkçı Mehmet Can Örsaloğlu da satışlardan memnun olduklarını ancak hamsinin biraz daha büyümesini, irileşmesini beklediklerini söyledi. Vatandaşın da hamsi fiyatlarından memnun olduğunu dile getiren Örsaloğlu, "Hamsi çıktı, hayat durdu. Karadeniz'in elması, Türkiye'nin elması hamsidir. Şu anda hamsi bol, memnunuz. İnşallah daha da verimli olur. Havaların soğuması lazım. Hamsi, vitamin bakımından çok önemli bir besin maddesi. Tüm balıklar da hamsiyle besleniyor. Vatandaş da memnun, biz de memnunuz. Şu anda sadece iriliğinden dert yanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Karadeniz Bölgesi Karadeniz Türkiye Trabzon Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

Cihan Tuncay:

yalan nerede o fiyat dun daha baktım 50 TL 40 TL kilosu satıyorlar balık pazarında

4
1
yanıtYanıtla
ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

O ZAMAN BU GÜN GÜNLERDEN RAKI BALIK OLSUN.

1
2
yanıtYanıtla
mstfzmn:

dün tekirdağ da 40 tl ye aldım kilosunu

1
0
yanıtYanıtla
Yahya:

Karadeniz’de çevre kirliliği hangi seviyede, bilen varmı.

0
1
yanıtYanıtla
gülsüm:

büyümelerine fırsat vermiyorlar küçücük hamsiler

0
0
yanıtYanıtla
ersin:

edirne de kilosu 40 tl

0
0
yanıtYanıtla
meczup:

senelerdir yazıyorum denizleri kuruttunuz balık nüfusu kendini toparlayamıyor aşırı avlanma yüzünden balık boyları küçülüyor miktarı azalıyor fiyatı pahalanıyor balığın bol ve ucuz olması için bir kaç sene balık avı yasaklanmalı yoksa bugünleride arayacaksınız

0
0
yanıtYanıtla
xyz:

Bursa da 40 tl ne 10 -15 i dalgamı geçiyorsunuz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title