Haberler

Ermenistan'dan yana tavır sergileyen Macron'dan tarihi Karabağ itirafı: Azerbaycan toprağıdır

Güncelleme:

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalarda Erivan yönetiminden yana tavır sergileyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan Dağlık Karabağ konusunda tarihi bir itiraf geldi. Macron, "Uluslararası hukuka, BM'nin tanımlamasına göre Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır" dedi.

Fransa'da Ermeni gönülleri derneğini ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, " Dağlık Karabağ'a müdahale etmek için sizi engelleyen nedir?" sorusuna "Uluslararası hukuka, Birleşmiş Milletler'in (BM) tanımlamasına göre Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır" diye yanıt verdi.

Azerbaycan'ın 27 yıl sonra Ermenistan'a karşı gerçekleştirdiği tarihi zafer de Erivan yönetiminden yana tavır sergileyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan tarihi itiraf geldi. Fransa'nın başkenti Paris'te Ermeni derneği gönüllüleri ile buluşan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dernek gönüllüsü tarafından yöneltilen "Uluslararası hukuka, BM'nin tanımlamasına göre Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Egemen devletin talebi olmadıkça müdahale etme hakkınız yoktur. Mesela Mali'ye müdahale ettik, çünkü 'teröristler bize saldırıyor' diyerek bizi davet etti. Suriye bölgesinde ise koalisyon güçlerine katıldık çünkü teröristler yine devletlere saldırıyordu. Dağlık Karabağ'da ise durum çok farklı" dedi.

DERNEĞE MADDİ DESTEK VERMİŞTİ

Macron, Paris'teki Fransa'daki Ermeniler Fonu'na gerçekleştirdiği ziyarette, Dağlık Karabağ'dan ve başka 7 bölgeden kaçan 120 bin kişiye ve "dayanılmaz şartlarda yaşayan en az bir milyon Ermeni'ye" diyerek insani yardımın yapılması gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dağlık Karabağ Fransa Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

deniz:

Bir insanın ne kadar dönek olabileceğinin en güzel örneği.

7
2
yanıtYanıtla
BAKTI:

BORUNUN UCUNDA MADDI ZARAR VAR SATTI ISTE PARA ICIN HEMEN : ))

8
0
yanıtYanıtla
UFUT:

Ha şöyle adam ol

5
2
yanıtYanıtla
BEHCET:

PUTİNİNDE BÖYLE BİR DEMECİ OLMUSTU BAKMAYIN BUNLARIN BÖYLE KONUŞMASINA BUNLAR AZERBAYCAN HAKLI OLDUĞU İÇİN DEĞİL GÜÇLÜ OLDUĞU İÇİN BÖYLE KONUŞUYORLAR AZERBAYCAN HEM HAKLİ HEMDE GÜÇLÜ ONU KAYBETMEK İSTEMİYORLAR TABİ MADEN VE ALTİN SİRKETLERİ İS ALMA PESİNDE PUTİN VE MACRON GELECEK PARAYA GÖRE KONUŞUR UMARIM TURKİYEYİ ELEŞTİRENLER HAKLİLİGİMİZİ GÖRMÜŞLERDİR ÇÜNKÜ BAŞTAN BERİ ACİK DESTEGİNİ DÜNYAYA ACİKLAYAN BİR BASKANLİGİMİZ OLDU BU BİR STRATEJİ OKUMA FARKİDİR BUNU ERDOGANDAN BAŞKA KİMSE OKUYAMAMİSKİ SOMDİ HERKES AZERBAYCANA YALTAKCİLİGA SOYUNUYOR

6
1
yanıtYanıtla
BEHCET:

PETROLÜN DOGALGAZİN ALTİN MADENİNİN UCUNU GÖSTER PUTİN MACRON VE DİĞER KAPİTALİSYLER OTON OLUR KAPİNDA SİRAYA DİZİLİRLER 27 YİLDİR NEREDEYDİNİZ MİNSK GURUBUNDA NE HALTLAR ETTİNİZ BUGÜN TURKUN GÜCÜNÜ GÖRDÜNÜZ DOĞRULUK TASLİYORSUNUZ KARABAĞ AZERBAYCANİN DİYORSUNUZ EVET KARABAĞ AZERBAYCANİN AMMA SİZ DOGRULUGUNUZFAN DEĞİL ZORUNUZDAN BUNU SÖYLÜYORSUNUZ BUNU ALİYEVDE ERDOGANDA BÜTÜN TÜRKLERDE ÇOK İYİ OKUYORLAR

3
1
yanıtYanıtla
Kabil:

YANAR döner evin küçük çocuğu yine ne yapacağını şaşırmış hıyar

3
0
yanıtYanıtla
Dağdelenoğlu:

Mösyo Macrondan 180 derecelik tam dönüş.

3
0
yanıtYanıtla
İŞTE ÖYLE:

Macron; gerçek er meni dostu olsaydın belki binlerce öldürülmeden bunları söylerdin de belki er meniler akıllarını başlarına alırlardı. Yazık ki şu kapasitedeki adamlar da Dünya da söz sahibi olanlardan. .

3
0
yanıtYanıtla
vahdettin bayram:

bozuk saat bile günde bir kere doğruyu gösterir. . . . ne oldu paşinyan?

2
0
yanıtYanıtla
misafir:

Bunu yenimi anlamis , asil sorulmasi ve elestirilmesi gerekenler, makron a dayanisma icinde olduklarini gostermek icin Turkiyeye saldiranlar olmalidir. Yunanistan zaten belli ama ya almanya ne diyecek merak konusu. AB dekiler artik hicbir seyi sorgulamiyor buda onlari dictatorluge goturuyor. sorun bu noktada olmali.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title