Haberler

Fransa Senatosu hükümete sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanımayı tavsiye etti

Güncelleme:

Savaş suçu işleyen Ermenistan'ı açıkça destekleyen Fransa'da senato skandal bir karar aldı. Fransız senatosu sözde "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni" tanıyan kararı onayladı. Senatoda sembolik değere sahip karar, 1 'hayır' oyuna karşı 305 'evet' oyuyla kabul edildi. 30 Senatör ise 'çekimser' oy kullandı.

Fransa Senatosu, Paris hükümetini sözde ' Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanımaya çağıran tavsiye niteliğindeki kararı kabul etti. Herhangi bir bağlayıcılığı bulunmayan önergenin oylamasında 305 senatör hükümete, sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin tanınmasını tavsiye etti.

SAVAŞ SUÇLARINA İLİŞKİN SORUŞTURMA AÇILMASI TALEP EDİLDİ

Kararda, Fransa'nın Ermenilere insani yardımda bulunması ve Dağlık Karabağ'da işlenen "savaş suçlarına" ilişkin uluslararası soruşturma açılmasını talep etmesi gerektiği belirtildi. Ermenilere ait dini ve kültürel mirasın koruması gerektiği ifade edilirken, Dağlık Karabağ'da yerlerinden edilenlerin evlerine geri dönebilmesine yardım edilmesi gerektiği kaydedildi.

SÖZDE DAĞLIK KARABAĞ CUMHURİYETİ'Nİ TANIMA ÇAĞRISI

Senatoda Fransız hükümetine sözde " Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni" tanıma çağrısında da bulunuldu. Sözde " Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni" tanıyan karar kabul edildi ancak Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasında, Dağlık Karabağ'ın statüsünü belirten unsur bulunmuyor.

FRANSA, ERMENİSTAN'A DESTEK VERMEKLE ELEŞTİRİLİYOR

Ayrıca Birleşmiş Milletler'e göre, Dağlık Karabağ Azerbaycan toprağı olarak kabul ediliyor. Fransa, AGİT Minsk Grubu Eş Başkanı ülkelerden biri olarak Dağlık Karabağ sorununda tarafsızlığını yitirmekle ve Ermenistan'a destek vermekle eleştiriliyor.

AZERBAYCAN'DAN SERT TEPKİ: TARAFLI VE PROVOKASYON

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Fransız Senatosunun sözde "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni" tanıyan kararının "taraflı" ve "provokasyon" olduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Fransız Senatosunun sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanıyan kararı değerlendirildi.

Söz konusu kararın Ermenistan yanlısı senatörler tarafından önerildiği belirtilen açıklamada, "Fransız senatosunun taraflı bir karar onaylaması provokasyon olarak kabul edilebilir." ifadelerine yer verildi.

"TARAFSIZLIĞI KONUSUNDA CİDDİ ŞÜPHE UYANDIRIYOR"

Senatoda onaylanan kararın yasal gücü olmadığı kaydedilen açıklamada, "Arabuluculuk rolünü üstlenen bir ülke tarafından böyle bir kararın kabul edilmesi, bu ülkenin tarafsızlığı konusunda ciddi şüphe uyandırıyor. Bu karar, Azerbaycan toplumunda adil bir arabulucu olan Fransa'nın itibarını da baltalıyor." değerlendirmesi yapıldı.

Fransa'daki Ermenilerin Dağlık Karabağ meselesini seçim öncesi kullandığı vurgulanan açıklamada, Fransa hükümetinin Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklediği anımsatıldı.

Açıklamada, "Fransız Senatosu, önyargılı kararlar kabul etmesi yerine bölgede barış, istikrar ve gelişime hizmet edecek faaliyetlerle meşgul olarak hem Fransa'nın çıkarına hem de bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına yardımcı olur." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Dağlık Karabağ Fransa Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500

Yorumlar (17)

Olaya Fransızlar:

Beyinsiz ülke.

21
1
yanıtYanıtla
asker:

Sırf Türkiye ile uğraşalım nereden olursa olsun kuyruğuna basılınca nerede ne yapacağı belli değil fransanın, sonra almanyanın hepsinin kuyruk acısı farklı Türkiye ile dahada çok uğraşılacak. Hazırlıklı olun. Atılan adımlar doğru olunca ses hep başka yerlerden geliyor neden menfaatlerini bozarsan seninde huzurunu kaçırmaya çalışırlar. Şimdilik Ekonomik olarak iyi olmayabiliriz ama dış politika adımları ilerleyen süreçte hem ekonomik hemde güçlü bir ülke statüsünde geri dönüşünü yapacak. . .

15
0
yanıtYanıtla
Zukzuk:

Bu toplumun basina bir Ataturk daha lazim o zaman dunya Turk un ne oldugunu bir kez ve son kez daha gorur.. yalanci riyakar her attigi adimi fiyasko sozde lidrler ile bu is olmaz.. al sana covid hasta sayilari, yrin covid okumleri, ekonomide superiz yalanlari utanmadan siritarak.. bunlar bu ulkeyi bir yere tasimaz... eskiyen elbise rafa kalkar artik dikis tutmuyor..

5
8
yanıtYanıtla
SEM:

BU ÜLKEDE BELEDİYE ALIP CÖP DAHİ TOPLAMAYI BECEREMEYENLERE ÜLKE TESLİM EDİLEMEZ. BU ÜLKE SUANKİ DURUMUNA PARASI İLE GELMEDİ DAHA İLERİYEDE EKONOMİ İLE GİDEMEZ. GÖZÜ PEK DİK DURAN ADİL BİREYLER GEREK MALESEF BUNLARDA SOL DA ASLA MEVCUT OLMADI.

yanıt3
yanıt0
osman:

konu ile ne alakası var şimdi. devlet size hergün bir büyük altın verse yine değişmezsiniz

yanıt3
yanıt0
Gül:

Sizin gibi hayin fitne fesat pesinde her birlik icin adimi bloke eden Vatanin sirlarini batiya sikayet edenler simdiye kadar yalandan baska üretmesi olmayanlardan ne beklenir????

yanıt1
yanıt0
Kahramanmaraş:

fransa herşeyiyle destek olsa ne yazar kurtuluş savaşında maraşlılardan çok iyi ders almışlardı ozamanda Ermenileri kışkırtıp maraşda katliam yapmalarına sebep olmuşlardı şidide yine aynı şeyleri tekrarlıyorlar fransa hala türkleri tanıyamamış

13
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Konuşmaya gelince gelişmiş medeni ülke sözde Fransa. Ama resmi olarak tüm belge ve kayıtlarla ispatlanmış işgali savunur asıl yerinden edilen zulüm gören azerbaycanlıları görmezden gelir. İşine geldiği gibi davranmak İslam düşmanlığı yapmak her zaman zalimin yanında olmak batının en temel özelliği

11
0
yanıtYanıtla
vatandaşx:

tarihe baktığın zaman sömürgeci bir devletten bahsediyorsun sömürülecek ortam kalmayınca sana sen hayırdır diyip bizim karasularımızdaki yerelere göz dikip sana kafa tutan bir devlet var karşında cevabını geçenlerde çok güzel aldılar. fransanın yapabildiği en iyi şey sömürmek

yanıt3
yanıt0
XXX:

fransa medeniyetin tek dişi kalmış canavarlarından biri hazımsızlık hat safhada o kadarki uluslararası hükümleri bile yok sayacak kadar cahiller topluluğu. . .

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title