Haberler

Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun Katarlılara devredilmesinin ardından BIST 100 endeksi güne rekorla başladı

Güncelleme:

Dün Ankara'da imzalanan anlaşma ile Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun Katarlılara devredilmesinin ardından BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,45 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.348,47 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 5,97 puan ve yüzde 0,45 değer kazanarak 1.348,47 puanla rekor seviyeye yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 0,71 ve holding endeksi yüzde 0,29 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,36 ile bilişim, en çok gerileyen ise yüzde 0,43 ile turizm oldu.

TL'YE TALEP ARTTI

Dün gün içinde 1.343,93 puanla en yüksek seviyesini gören BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre yüzde 1,28 değer kazanarak, kapanış rekorunu da 1.342,49 puana taşıdı. Analistler, son haftalarda atılan piyasa dostu adımlar ve sağlanan güvenle Türk lirası varlıklara talebin arttığını kaydederek, bugün de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), dün Para Politikası Kurulu toplantı özetinde yönlendirmesini yaptığı zorunlu karşılık düzenlemesini gerçekleştirdiğini ifade etti.

MERKEZ'İN ADIMLARI TL'YE GÜVENİ ARTIRDI

Parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini artırmak amacıyla sade bir zorunlu karşılık sistemine geçilmesine karar veren TCMB, reel kredi büyümesine göre farklılaşan zorunlu karşılık ve faiz oranları uygulamasını yürürlükten kaldırırken, ayrıca Türk lirası ve yabancı para zorunlu karşılık oranlarını da artırdı. TCMB'nin sadeleşme adımlarının devam ettiğini kaydeden analistler, bunun da yatırımcılarının Türk lirası varlıklara güvenini artırdığını bildirdi.

BIST 100'DE 1.360 PUAN DİRENÇ KONUMUNDA

Analistler, bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi, yurt dışında ise Euro Bölgesinde tüketici güven verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.360 puanın direnç, 1.320 puanın destek konumunda bulunduğunu söyledi.

BORSA İSTANBUL'UN YÜZDE 10'U KATAR'A DEVREDİLDİ

Türkiye Varlık Fonu ve Katar Yatırım Otoritesi arasında yapılan anlaşma ile Borsa İstanbul'un yüzde 10'u Katarlılara devredildi. Anlaşma sonrası Varlık Fonu, Borsa İstanbul'un yüzde 80,6'lık payını elinde bulundurmaya devam edecek. Devir öncesi Varlık Fonu'nun Borsa İstanbul'daki hissesi yüzde 90,6'ydı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Borsa İstanbul Haberler

500

Yorumlar (8)

KOR:

Fabrikaları satalım= Sattık. Toprakları satalım= Sattık. Evleri satalım= Sattık. Borsa satalım= , 4 sattık. Sonuç; Dolar artışa devam ediyor. Çünkü üretim yok. Üreteceğimiz yerler yabancıda adam bizim paramızla bize mal üretip bize satıyor. Para kazanıp, para yurt dışına çıkıyor. Durum çok vahim. Millet alacağını alamıyor, Beyaz eşya diyorlar. Hadi yiyorsa al. Asgari ücretle. Ev, Yemek, Çocuk, Yol ve diğer ihtiyaç karşılanmıyor. Bildiğin öl diyorlar.

7
2
yanıtYanıtla
O. S:

Dingil askari ücret bir kişinin geçineceği ücrettir. Kafanı kumdan çıkar. Kim demiş üretim yok diye

yanıt0
yanıt3
KATAR ŞEYHİ BİN MALİK:

Doları düşürmek için yeni taktik %10 10 satıp rahatlamak, %100 ü gidincede yeni arayışlara gitmek

7
1
yanıtYanıtla
serpil:

abi yakında türkiye katariye olacak

7
1
yanıtYanıtla
O. S:

Rahatsızmı oldun

yanıt0
yanıt3
ERKAN:

BUNU Bİ BAŞARI OLARAK GÖRMEK NEDİR YAAA

6
1
yanıtYanıtla
tevzi makarası:

kafayı nasıl ne yaparımda memlekette uretımı artırırım dıye dusunen yok. hep neyı nasıl satarımın derdındeyız. . .

6
0
yanıtYanıtla
Hakkı:

Katarın ili olabiliriz. :)

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title