Haberler

Malatya'da 4,7 büyüklüğünde deprem

Güncelleme:

Merkez üssü Malatya'nın Pütürge ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntılar Adıyaman ve Şanlıurfa'da da hissedildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı ilk açıklamalarda olumsuz bir durumun yaşanmadığını belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Malatya'nın Pütürge ilçesinin kırsal Söğütlü Mahallesi yakınları olarak saptadığı deprem, saat 11.27'de meydana geldi. Yerin 6.94 kilometre derinliğinde olan deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Son Dakika! Malatya'da 4,7 büyüklüğünde deprem oldu

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Battalgazi ilçesi Uluköy Mahallesi olarak açıkladı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA: OLUMSUZLUK YOK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan depremle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Gürkan, bazı ahşap evlerde hasar olduğunu bildirirken, ciddi bir olumsuzluğun olmadığını vurguladı.

"TAHMİNİM 10 SANİYE KADAR SÜRDÜ"

Gürkan açıklamalarında dün gece ve bir önceki gece de ufak çaplı depremlerin olduğu aktardı. Depremin süresi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Gürkan, "Tahminim 10 saniye kadar sürdü deprem" ifadelerini kullandı.

MALATYA VALİSİ: ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Malatya Valisi Aydın Baruş ise ilk açıklamalarında, deprem bölgesine uzakta olduklarını ve şiddetin merkezde hissedildiği gibi olmadığını belirtti. Mahalle muhtarlarından bilgi aldıklarını da aktaran Baruş, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.

HASARLI EVLERE GİRMEYİN UYARISI

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Baruş, hasar meydana geldiyse evlere girilmemesi gerektiğini söyledi ve kendilerine ulaşılmasını istedi.

"PÜTÜRGE'DE BİR HAREKETLİLİK SÖZ KONUSU OLABİLİR"

Öte yandan İzmir depreminin ardından tahminlerde bulunan Jeolog Şener Üşümezsoy, "Ege'nin dışında, Sivrice (Elazığ), Pütürge (Malatya), Çelikhan (Adıyaman) Gölbaşı bölgesinde de bir hareketlilik söz konusu olabilir. Buradaki fay zonu en son 1875 yılında kırılmıştı" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Pütürge Malatya AFAD Haberler

500

Yorumlar (35)

RIDVAN:

Açıklama yapma sayın başkan, tedbir al tedbir.

10
9
yanıtYanıtla
ERCAN_23:

Geçmiş olsun. Elbet Devletimiz elinden geleni yapıyor ama yereldeki aç gözlü makam, mevki seviciler kendi çıkarlarını Devletin ve Vatandaşın üstünde tutuyor maalesef.

13
4
yanıtYanıtla
DERYA:

Aynen de öyle.

yanıt4
yanıt6
Hüseyin:

Tanrı yardımcımız olsun

7
9
yanıtYanıtla
Tanrı Nedir:

Hangi dine mensupsin, Allah demek zor mu?

yanıt23
yanıt8
Gakgo:

Allah beterinden saklasın. . Başta Elazığımızı ve Türkiyemizi

4
11
yanıtYanıtla
BRO:

Alıştık artık depremle yaşamaya. Ama gel gör ki başta belediyeler olmak üzere Malatya''da önlem ve tedbirler hep lafta kaldı.

11
1
yanıtYanıtla
MALATYALI:

Uzmanlar bu bölgede büyük depremler olabilir uyarısı veriyor ama bizim yetkililerden ses seda yok.

11
0
yanıtYanıtla
Seda:

Aynen öyle bizim evimiz 6 . 8de acil yıkım kararı verildi. Yıktılar. Bize ev Gelinciktepede veriyorlar. Ama biz oraya gitmek istemiyoruz. Biz Merkezde oturuyoruz. Evimizde Çevre yolunda ve babamın dükkanıda. Kalkmışlar dağın başında ev yapıp bizide oraya göndermeye çalışıyor. Biz depremden beri 20kez nerdeyse çevre ve şehirçiliğe , bakanlıklara gidip biz komşularımızla birleşip apartmanımızı yapmak istiyoruz yada devlet bize bir kredi verir apartman kentsel dönüşüme girer diye bekliyoruz . Ama nerde

yanıt0
yanıt0
Büşra:

Depremler, Seller, Kasırgalar, Tsunamiler, Heyelanlar, Kum Fırtınaları Allahın intikam alma yöntemlerinden bir kısmıdır. Depremleri fay hatları yapmaz, bilim adamlarının dile getirmesiyle hiç kimse Allahın kararına karşı tedbir alamaz. Ancak Allah adamlarının marufla emretmesi ve münkerden nehyetmesiyle işlenmiş günahlara tevbe edip gasp edilen kul hakları sahiplerine iade edilebilirse ilahi intikamdan korunulmuş olur. Yüce Allah zerre miskal zulmetmez. Yazgısı bozulamaz, kararları engellenemez.

6
5
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title