Haberler

İran, nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin ölümünden İsrail'i sorumlu tuttu

Güncelleme:

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin ölümünden İsrail'i sorumlu tutarak, "Geçmişte sahada hiçbir adımı karşılıksız bırakmayacağımızı gösterdik" dedi. İran Dışişleri Bakanı Zarif de, terör saldırısında İsrail'in rolü olduğuna dair ciddi kanıtlar bulunduğunu belirtti.

' İran nükleer programının babası' diye nitelenen Muhsin Fahrizade, Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde düzenlenen suikastta hayatını kaybetti. Konuyla ilgili açıklama yapan İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, İran Savunma Bakanlığı Araştırma ve İnovasyon Kurumu Başkanlığını da yürüten Fahrizade'nin bugün Tahran'a bağlı Abser ilçesinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinden İsrail'i sorumlu tuttu.

"SİYANİSTLER NÜKLEER BİLİMCİMİZİ ÖLDÜRDÜ"

Fahrizade'nin öldürülmesinin İsrail'in, İran'ın modern bilime ulaşmasını engellemek için attığı en açık adım olduğunu savunan Selami, İsrail'e yönelik tehdit içerikli şu ifadeleri kullandı:

"Siyonistler nükleer bilimcimizi öldürdü ancak bu adımın karşılığını nerede verdiğimizi kendileri bilir. Biz açıklamıyoruz fakat onlar biliyor. Geçmişte sahada hiçbir adımı karşılıksız bırakmayacağımızı gösterdik."

DIŞİŞLERİ BAKANI ZARİF: İSRAİL'İN ROLÜ OLDUĞUNA DAİR BELİRTİLER VAR

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif söz konusu suikasta ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in suikastta rolü olduğuna dair belirtilerin olduğunu söyledi. Zarif, "Teröristler bugün önemli bir İranlı bilim adamını öldürdü. İsrail'in rolüne dair ciddi belirtileri olan bu korkaklık, faillerin çaresizce savaş çığırtkanlığını gösteriyor. İran uluslararası toplumu ve özellikle de Avrupa Birliği'ni utanç verici çifte standartlarına son vermeye ve bu devlet terörü eylemini kınamaya çağırıyor" dedi.

İRAN NÜKLEER PROGRAMININ "BABASI" SUİKASTLA ÖLDÜRÜLDÜ

İran Savunma Bakanlığı, İran'ın nükleer programının kilit isimlerinden bilim insanı Muhsin Fahrizade'nin Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde düzenlenen terör saldırısı sonucunda hayatını kaybettiğini bildirmişti. İran nükleer programının mimarı olarak tanınan Muhsin Fahrizade'nin adı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Mayıs 2018'de İran nükleer programı hakkında yaptığı sunumda özellikle belirtilmişti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı'ndan İsrail'e tehdit

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı'ndan İsrail'e tehdit

Kaynak: AA / Güncel

Devrim Muhafızları İsrail İran Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (62)

Temel:

Israil biliyor bunların paçasız palavracı oldugunu yapacağını yapıyor. Bremen mızıkacılarındaki horoz çıkıp yüksek bir yere tutun bunları diye bağırıyordu! Heh hehh..

106
2
yanıtYanıtla
onurlu:

iran vursa vursa sünni müslümanları vurur siyonist ortaklarına bir şey yapmaz

69
13
yanıtYanıtla
ERKAN:

ABD KOMUTANINI ÖLDÜRDÜ İSRAİL BİLİM ADAMINI ÖLDÜRDÜ. HA BİRE ÇIĞIRTKANLIK YAPIYOR İRAN AMA TIRT

63
12
yanıtYanıtla
Garip:

Yanlislikla begenmemeye bastim kardes begene basacagima haberin olsun

yanıt0
yanıt0
co hart:

bu iran şaka gibi korona aşısını bulduk dediler yalan çıktı abd yi vuracağız dediler yalan yok israili perişan edeceğiz külli yalan yok şunumuz var yok şoyle boyle tam bir balon

61
13
yanıtYanıtla
Tarik:

Altay tanki yaptik dediler...o ne oldu.

yanıt12
yanıt17
Soner:

İşte siyonizm işte bu yüzden çok tehlikeli, gider Müslüman bir bilim adamını öldürür sonra senin gibi bir müslümanada böyle bir yorum yaptırır!

yanıt18
yanıt11
Çetin yıldız:

Yorumlara bakıyorum da milletimizi küçük görenler için ibretlik bir bakış açısı var. İran ın palavracı ve yalancı olduğunu ne güzel idrak etmişler. Ortak fikir ve net ifadeler.

61
6
yanıtYanıtla
Hasan:

Sen de çok sevinmiştim!!!!! İsrail gibi.

yanıt1
yanıt1
sivri:

iran korkak bir ülkedir anca atar tutar bir halt yemeden olayın üstü kapanır 30 senedir böyle hep aynı tırı vırı

55
4
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title