Haberler

AFYONKARAHİSAR - AFSÜ Tıbbi Aromatik Bitkiler Araştırma ve Geliştirme Ormanı fidan dikim töreni

Güncelleme:

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Tıbbi Aromatik Bitkiler Araştırma ve Geliştirme Ormanı fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Sonbahar ve ilkbahar döneminde Saraydüzü ağaçlandırma sahası içinde 100 dekarlık alana 135 türde 3 bin 965 fidan dikimi yapılacak.

"Tıbbi Aromatik Bitkiler Araştırma ve Geliştirme Ormanı" fidan dikimi için Saraydüzü ağaçlandırma sahasında tören düzenlendi.

Törende konuşan eski Orman ve Su işleri Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Irak Özel temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği açısından çok önemli bir bölge olduğunu söyledi.

Eroğlu, tıbbi ve aromatik bitkilerin dünyada yılda 115 milyar dolarlık bir ticaret hacminin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim bitki çeşitliliğimiz, bitki envanterimiz, kıta Avrupa'nın tamamı kadar. Avrupa'da 12 bin tür varken, bizim ülkemizde ise 11 bin 550 bitki çeşidi var. Bunların da 3 bin 600'ü de endemik türdür. Dolayısıyla bu büyük bir zenginlik. Aslında Türkiye çok büyük bir tabiat çeşitliliğinin üstünde duruyor. Tıbbi ve aromatik bitkiler merkezini de zamanında Afyonkarahisar'a iklimlerin de kesişme noktası olduğu için kurduk."

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş da üniversite olarak akademik başarının yanında termal sağlık, ilaç ve tıbbi-aromatik bitkiler alanında da çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini aktardı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel ise toplam 3 bin 965 fidanın alanda toprakla buluşacağını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Afyon Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title