Haberler

Asgari ücret zammı için ilk öneri HDP'den geldi: 4 bin TL olsun

Güncelleme:

2021 yılı asgari ücreti için ilk öneri HDP'den geldi. HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, asgari ücretin 4 bin lira olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de milyonlarca işçi ve iş verenin gözü kulağı asgari ücret toplantısında. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ilk asgari ücret toplantısının 4 Aralık'ta yapılacağını bildirdi. Bu açıklamanın ardından taraflar asgari ücret konusunda hesaplarını yapmaya başladı.

HDP'DEN "4 BİN TL OLSUN" ÖNERİSİ

İlk çağrı HDP'den geldi. HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, asgari ücretin 4 bin lira olması gerektiğini söyledi. Ana muhalefet partisi CHP ise bu konuda henüz açıklama yapmış değil. MHP, İYİ Parti, BBP ve Saadet Partisi'nden de henüz konuyla ilgili açıklama gelmedi.

2.500 TL'NİN ÜSTÜNE ÇIKABİLİR

Merkez Bankası'nın 2021 yılı enflasyon hedefine göre asgari ücrete yüzde 9.4 oranında artış yapılabilir. Enflasyon hedefine göre zam yapılması durumunda brüt asgari ücret 3 bin 299 liraya, net asgari ücret 2 bin 542 liraya yükselecek.

Orta Vadeli Programlar'da ise enflasyonun yüzde 8 olacağı öngörülüyor. Asgari ücrete bu doğrultuda zam yapılması durumunda net asgari ücret 2 bin 510 lira olur.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Halkların Demokratik Partisi Asgari Ücret Garo Paylan Aralık Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (199)

ASGARİ ÜCRET EMEKLİ ZAMMI:

Hdp bol keseden atar inandırıcı değil vekiller in yıllık zamdan 1000 lira kesilsin asgari ücrete eklensin

103
79
yanıtYanıtla
Celal:

Aslında asgari ücret komisyonu boşuna kuruldu. Nasil olsa çoğu zaman patronların istediği zam yapılıyor

143
19
yanıtYanıtla
ali:

4 bin lira bize fazla 250 tl verin maaşlar fazla bence. Ya da kendinize yeni arabalar alın.

102
11
yanıtYanıtla
Turk:

Maaşı 4 yapsa nolur 5 yapsa nolur. Emin olun öyle yaptığında enflasyon uçar. Herşey şu an olduğundan 2 katına çıkar. Bizim milletimiz çıkarcı. Yapsınlar asgari ücreti 5000 TL. Bugün 1500 TL ye kiraya verilen evleri 2500 TL ye çıkarırlar. Fırından ekmeği 5 liraya alırız. Emin olun düzen böyle. Millet kendi malının değerine ederine maliyetine bakmıyor artık. Senin ne kazandığına kaç para gelirin olduğuna göre fiyatını belirliyor. Biz degilmiyiz İzmir depreminden sonra kiralara yüzde 50 yüksek fiyat çeken. Biz degilmiyiz devlet ev kredisi kampanyasında düşük faizle ev kredisi veriyor diye evlerin üzerine yüzde 30 fiyat artışı ekleyen. Boşversenize. Önce karakter insanlık ve Allah korkusu olmalı haram helal öğrenmeliyiz. Ondan sonra emin olun 2300 de yeter 2500 de. Ama bizdeki para ve mal hırsı oldukça hiç kimse birşey kazanamayacak. Emin olun devletin enflasyonu yenememesinin en büyük sebebi cikarci milletimizdir. Millet hiç ölmeyecekmis gibi yaşamaya devam ediyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

82
8
yanıtYanıtla
Asgari ücretli:

Asgari ücrete. Adam gibi artış yapılmazsa, hakkımız haram olsun.

52
3
yanıtYanıtla
yakup:

bence 2750 iyi bir rakam

4
47
yanıtYanıtla
gercek rakam:

8000 olmali ama iyimser dogrucu gercekci yaklasimin Turkiye sartlarinda DOGRU.

yanıt0
yanıt0
rüstem:

bakıyorum da terörist dedikleri partinin, kendini milliyetçi sanan partilerden memlekete daha çok faydası oluyor. Aşı bedava olsun diyen yine bunlar, red eden ise iktidar ve şen ortağı idi. şimdi soruyorum kim daha vatansever

42
6
yanıtYanıtla
Kurt:

Oyum hdp işcileri efendisi

33
13
yanıtYanıtla
by esnaf:

4000 olsun dükkanı kapatırım yada herşeye yüzde yüz zam yapmam lazım

yanıt3
yanıt19
Tüm 199 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title