Haberler

Son dakika haberleri: Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan "Fulbright" eğitim bursu açıklaması Açıklaması

Güncelleme:

Son dakika haberine göre Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, eğitim ve öğretimin tam bağımsız hale gelmesi ve millileştirilmesinin en önemli beka meselesi olduğunu belirterek, 1949'da ABD ile imzalanan "Fulbright" anlaşmasının Türkiye'nin bağımsızlığına yönelik en büyük tehdit olduğunu söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, eğitim ve öğretimin tam bağımsız hale gelmesi ve millileştirilmesinin en önemli beka meselesi olduğunu belirterek, 1949'da ABD ile imzalanan "Fulbright" anlaşmasının Türkiye'nin bağımsızlığına yönelik en büyük tehdit olduğunu söyledi.

Erbakan, partisinin aylık olağan il başkanları toplantısı öncesi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Deprem vergilerinin en verimli şekilde ve yerinde kullanılmasının son derece önem arz ettiğini vurgulayan Erbakan, her konuda olduğu gibi depreme hazırlık konusunda da "önce ahlak ve maneviyat şuurunun" yerleşmesinin önemine dikkati çekti.

Borsa İstanbul'un yüzde 10 hissesinin Katar'a devrine değinen Erbakan, "Varımızı yoğumuzu satarak veya millete yük yükleyerek değil, Allah'ın ülkemize vermiş olduğu nimetleri kaynağa dönüştürerek kaynak üretmek ve bunlar ile millete hizmet etmek mecburiyetindeyiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ABD arasında 1949 yılında yapılan "Fulbright" anlaşmasıyla milli eğitimin dış güçlerin vesayetine teslim edildiğini ileri süren Erbakan, şöyle konuştu:

"En önemli beka meselemiz eğitimiz sistemimizin dış müdahalelerden bağımsız gerçekten milli bir eğitim sistemi olması hususudur. Bizler Yeniden Refah Partisi olarak öğrenci, akademisyen, eğitimci değişim programı gibi lanse edilen Fulbright Ekonomi Eğitim Anlaşması'nın asıl amacının milli eğitim sistemimizi kontrol etmek ve Amerikan menfaatlerine, dış güçlerin menfaatlerine uygun hale getirmek olduğunu altını çizerek ifade ediyoruz.

Buradan eğitim ve kültür alanında başarısız olduklarını itiraf eden Cumhurbaşkanımıza diyoruz ki her şeyden önce eğitim ve öğretim sistemimizi müfredatımızı gerçekten milli hale getirin. Amerika ile yapılan bütün bu anlaşmaları bir an evvel ortadan kaldırın. Fulbright Anlaşması hala yürürlüktedir ve Amerika veya dış güçlere bugün veya yarın istedikleri müdahaleyi yapma imkanı açıkça sunmaktadır. Fulbright Anlaşması her yıl birkaç yüz öğrenci, akademisyen göndermek adına 27 milyon öğrencimizi ifsat eden, geleceğini karartan akıl dışı bir anlaşmadır."

Kaynak: AA / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Necmettin Erbakan Türkiye Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

İhsan Anlı kimdir? Müge Anlı'nın babası İhsan Anlı yaşıyor mu, kaç yaşında? Yeni Renault Duster ne kadar? Renault Duster Bursa'da mı üretilecek? Yeni Renault Duster özellikleri! Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title