Haberler

141 gün boyunca Kars'tan Karadeniz'e yürüdü! 'Arkadaş' çiftleşebilmek için göç etti

Güncelleme:

Kars'ta bir dernek tarafından verici takılan 'Arkadaş' isimli bozayının yazın yiyecek bulabilmek ve üreyebilmek için Karadeniz'e göç ettiği fark edildi. 141 günde bin 33 kilometre yol kat eden Arkadaş, halen doğduğu topraklardan uzakta ve kış uykusuna yatmadı.

Sarıkamış ilçesinde göç eden bozayıları takibe alan bir dernek, 5 yaşındaki dişi bozayıya verici taktı. Dernek yöneticileri, uysal tavırları olan ve 'Arkadaş' ismini taktıkları bozayıyı takibe başladı. 86 kilogram ağırlığındaki bozayı, yaz mevsimi ile Sarıkamış'tan Karadeniz Bölgesi'ne gitti.

141 gün boyunca Kars'tan Karadeniz'e yürüdü! 'Arkadaş' yiyecek bulabilmek için göç etti

141 GÜN BOYUNCA YÜRÜDÜ

141 gün boyunca bin 33 kilometre yürüyen bozayı Artvin'in Ardanuç ilçesi kırsalına ulaştı. Dernek tarafından vericiyle takip edilen bozayının Karadeniz Bölgesi'nde yaşamını sürdürdüğü belirlendi. Bozayının hala kış uykusuna yatmadığı da tespit edildi. Dernek koordinatörü Emrah Çoban, Sarıkamış'taki bozayıların göç ettiğini önceki yıllarda yaptıkları araştırmalarla tespit ettiklerini söyledi.

141 gün boyunca Kars'tan Karadeniz'e yürüdü! 'Arkadaş' yiyecek bulabilmek için göç etti

"BAŞKA GÖÇ EDEN BOZAYILAR DA VAR"

Ayıların göç sebebini araştırmayı sürdürdüklerini belirten Çoban, bu konuda yaşam alanlarını incelemeye aldıklarını kaydetti. Çoban, "Sarıkamış'ta bu yıl uydu vericisi taktığımız bozayı 141 günde Artvin Ardanuç'a gitti. Bozayıların göç ettiğini daha önce dünyaya duyurmuştuk. Araştırmalar devam ettikçe göç eden bozayıların sayısının daha fazla olduğunu gördük. Bu göç eden Arkadaş isimli bozayı 7,8 kilometre yürümüş. Verici taktıktan sonra zamanının küçük bir kısmını Sarıkamış'ta geçirdikten sonra Ardanuç yolculuğuna başlamış, 70 günde tamamlamış. Bu sayede dünyaya Sarıkamış'taki bozayıların göç ettiklerini göstermiş oldu" dedi.

141 gün boyunca Kars'tan Karadeniz'e yürüdü! 'Arkadaş' yiyecek bulabilmek için göç etti

141 gün boyunca Kars'tan Karadeniz'e yürüdü! 'Arkadaş' yiyecek bulabilmek için göç etti

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Karadeniz Sarıkamış Ardanuç Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500

Yorumlar (6)

AYI OĞLU AYI:

1033 KM. YÜRÜNÜR MÜ? OTOBÜSE BİNSEYDİN. . . BEN OTOBÜSLERDE ÇOK AYI GÖRDÜM, AYAKKABISINI ÇIKARTIP ÇORAP KOKUSUNU YOLCULARA İKRAM EDEN. .

24
3
yanıtYanıtla
Sabri:

Kendine avcı diyen bir kitapsız gelir vurur bunu, cezası yok nasıl olsa.

14
1
yanıtYanıtla
hasann:

en azından ormanları bu hayvanlara bıraksak

yanıt3
yanıt0
ALİ GÜL:

OĞLUM AYI DİKKAT ET YOLDA AYILARLA KARŞILAŞABİLİRSİN

7
2
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Arkadaş dikkat et yabani insanlar seni vurmasın

4
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Paran yok oğlum seninle kimse beraber olmaz

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title