Haberler

Sivas'ta, bir tarafta kış, bir tarafta bahar havası

Güncelleme:

SİVAS'ta son yılların en sıcak ve yağışsız kış mevsimi yaşanırken, kent merkezinde bahardan kalma görüntüler göze çarpıyor.

SİVAS'ta son yılların en sıcak ve yağışsız kış mevsimi yaşanırken, kent merkezinde bahardan kalma görüntüler göze çarpıyor. Koronavirüs tedbirlerine rağmen güzel havayı fırsat bilenler, sokaklarda gezintiye çıkıp, parklarda dolaşmanın keyfini çıkarıyor. Aynı zamanda gece saatlerinde sıfırın altına inen sıcaklıklar ise kentteki bazı göllerin yüzeyinin buz tutmasına yol açtı. Hafik ilçesindeki Hafik Gölü'nün yüzeyinin büyük bölümü buzla kaplandı.

Tüm Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, kışı çetin geçen illerden biri olan Sivas'ta aynı gün iki mevsim bir arada yaşanıyor. Uzun yıllardan bu yana ocak ayında ilk kez uzun süredir kar yağışı almayan kentte, öğle saatlerinde hava sıcaklığı 10 dereceye kadar yükselmeye başladı. Bunu fırsata çeviren kent sakinleri ise koronavirüs tedbirlerine rağmen kent merkezinde yoğunluk oluşturdu. Kendin işlek caddelerinde insan yoğunluğu yaşanırken, parklarda da bazıları güneşin ve sıcak havanın tadını çıkardı. Vatandaşlar, ocak ayında ilk kez böyle hava ile karşılaştıklarını, bu durumun kendilerini memnun ettiğini ancak kar ve yağmur yağışının olmamasının da kuraklık sorununa yol açabileceği için endişe yaşadıklarını söyledi.

GÖLÜN YÜZEYİ BUZLA KAPLANDI

Kent merkezi ve il genelinde gündüz saatlerinde hava sıcaklığı artarken, gece ise sıfırın altında seyrediyor. Hava sıcaklığının geceleri zaman zaman eksi 10 derecelere kadar düşmesi akarsu ve gölleri olumsuz etkiledi. Hafik ilçesinde bulunan, kesin korunacak hassas alanlar arasındaki Hafik Gölü'nün yüzeyinin büyük kısmı buzla kaplandı. Genellikle yılın 4 ayını yüzeyi buz tutmuş haliyle geçiren göl, bu seneki sıcak havaya rağmen geceleri etkili olan soğuğa direnemedi. Kent merkezine 39 kilometre mesafede ilçeye yakın mesafede bulunan Hafik Gölü'nün yüzeyi havaların soğumasıyla birlikte buzla kaplandı. Gölün yüzeyinde eşsiz manzaralar oluştu. Gölün etrafında bulunan tesislerde yetiştirilen ve buz tutan yüzeyin üzerinde gezinen kümes hayvanları ilginç görüntüler oluşturdu.

67 hektarlık bir alanda yer alan ve yazın 5, kışın ise 3 metre derinliğe sahip olan göl, yerleşik ve göçmen kuşların da doğal üreme alanı olarak biliniyor. Çevresinde kamulaştırma çalışması yapılan gölün doğal dokusu korunuyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Türkiye Hafik Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title