Haberler

Emniyet'ten Boğaziçi'ndeki gözaltılarla ilgili çıplak arama iddiasına videolu yanıt: Bu kadar kısa sürede mümkün değil

Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar sonrası 5-6 Ocak tarihleri arasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla "2911 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Polise Karşı Mukavemet" suçlamasıyla operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 44 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderilen 44 şüpheliden 43'ü adli kontrolle, biri ise savcılıkta serbest bırakıldı.

Çıplak arama iddialarının hedefindeki İstanbul Emniyeti'nden kamuoyuna videolu duyuru geldi. Boğaziçi Üniversitesi Giriş Kapısı önünde yapılan gösteriler ile ilgili gözaltı işlemi esnasında E.G., Y.Ö., Z.A.Ç, Ö.Ö., H.R.S. isimli şahıslar tarafından sosyal medya yoluyla "çıplak arama ve kötü muameleye maruz kalındığı" iddialarında bulunulduğu hatırlatılan açıklamada, iddiaların video görüntülerle çürütüldüğü kaydediliyor.

İşte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan o duyuru:

"04.01.2021 günü Boğaziçi Üniversitesi Giriş Kapısı önünde yapılan gösteriler sırasında 2911 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Polise Karşı Mukavemet gösterdiği tespit edilen şahıslara yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda 05-06/01/2021 tarihlerinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda gözaltına alınan şüpheliler Adli makamlarca Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakılmıştır.

İstanbul Emniyeti'nden Boğaziçi'ndeki gözaltılarla ilgili 'çıplak arama' iddiasına yanıt: Bu kadar kısa sürede mümkün değil

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Gözaltı sırasında yapılan işlemler ile ilgili olarak; E.G., Y.Ö., Z.A.Ç, Ö.Ö., H.R.S. isimli şahıslar tarafından basın ve sosyal medya yoluyla "çıplak arama ve kötü muameleye maruz kalındığı" iddialarında bulunulmuştur. Konuya ilişkin yapılan işlemlerin tetkiki ve yakalama/üst arama sırasındaki kamera kayıtları titizlikle incelenmiştir. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere bütün şahıslarda olduğu gibi iddialarda bulunan şahısların da üst aramaları çok kısa sürelerde tamamlanmıştır. Bu kadar kısa süre içerisinde kıyafet çıkarılması ve tekrar giyilmesi kesinlikle mümkün değildir. İşlemler Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği 8. maddesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü Nezarethane Talimatnamesi'nin 9. maddesinde belirtilen hususlara uygun şekilde gerçekleştirilmiştir. Asılsız ve mesnetsiz iddialarda bulunan şahıslar hakkında Adli makamlara suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İstanbul Emniyeti'nden Boğaziçi'ndeki gözaltılarla ilgili 'çıplak arama' iddiasına yanıt: Bu kadar kısa sürede mümkün değil

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (32)

Haramzadeler:

Kadın şüpheliyi erkek polis mi arıyor? Ben mi yanlış gördüm.

22
41
yanıtYanıtla
A:

HANİ KADIN VE ERKEK EŞİT YA ARAMASINDA SAKINCA YOK.

yanıt11
yanıt5
Doğru:

Neden? Bence buna açıklama gelmesi lazım ve en uzun süre de orada geçiyor.

yanıt10
yanıt2
tba:

bende oyle sanmistim daha dikkatli baktim uzun sacli bir erkek . .

yanıt5
yanıt0
guru:

Rabbim polisimize askerimize güç kuvvet versin.

44
16
yanıtYanıtla
Yurt disi:

Yeterki devlet kötü görünsün Devlet yetlilileri makamlar kötü duruma düssün Kendi yasadigi ülkeyi karalamak Türkiyemizde o kadar cesit insan varki Bir kismida nankör oluyor sürekli devleti kötülüyor Türkiyenin isi cok zor

36
19
yanıtYanıtla
Deliveli:

Biz bu iftiracıları iyi tanırız... polisimize laf yok...okadar...!

27
11
yanıtYanıtla
Ua 34:

ULTRASLAN : ORDUMUZUN VE EMNİYETİMİZİN YANINDADIR !

26
10
yanıtYanıtla
İspirlidadas:

Sizin ağa babalarınız verdiği her aklı yapıyor musunuz. Aklınız sıra polise suç atacaksınız. Çamur at izin kiri almazsa izi kalır mantığı ile hareket edin bakalım. Her gün biriniz bir gün hepiniz. . . . . . Merak etmeyin yavaş yavaş ağa babalarınıza sıra geliyor.

20
7
yanıtYanıtla
asabi:

uç sol birleştimi yalanın ucu bucağı kesilmez işte burada devlet acımamalı ispat ettiği dakika memur olmasını engellemeli siyaseti yasaklamalı ve iyi bir para cezasıyla hapis vermeliki başkaları cesaret edemesin

14
10
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title