Haberler

Karabağ zirvesi öncesi Putin'den açıklama: Bölgede durum şu anda sakin

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Dağlık Karabağ konusunu görüşmek üzere Moskova'da bir araya geldi. Görüşme öncesi konuşan Putin, imzalanan anlaşmanın uygulandığını, bölgede durumun sakin olduğunu ve çatışmalardan etkilenen sivillere yardım edileceğini söyledi.

İşgal edilen topraklarını savaşarak geri kazanan Azerbaycan, Ermenistan'ı anlaşma imzalamak zorunda bırakmıştı. Kademeli olarak bölgeden çekilen Ermenilerin, Dağlık Karabağ'daki ihlallerine ilişkin bazı sorunlar yaşandığından, Moskova'da Putin, Aliyev ve Paşinyan bir araya gelecek.

ATILACAK ADIMLAR KONUŞULACAK

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Moskova'nın Vnukovo-2 Uluslararası Havalimanı'nda Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Görüşmede 10 Kasım'da imzalanan anlaşmanın uygulanması ve bölgedeki sorunları çözmek için atılacak adımlar ele alınacak.

PUTİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Görüşme öncesi açıklama yapan Putin, "Rusya'nın girişimini olumlu şekilde değerlendirdiğiniz ve ateşkesin sağlanmasına destek verdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Sizinle düzenli temas halinde bulunduk. Ortak çabalarımız sayesinde 10 Kasım'da 3'lü bildiri imzalandı. Çatışmalar tamamen durduruldu, şimdi çatışmalardan etkilenen sivil halka yardım edilmesi, normal hayatlarına dönmelerinin sağlanması gerekiyor. 3'lü bildiri takvime göre hayata geçiriliyor.

"BÖLGEDE DURUM SAKİN"

Rus barış gücü bölgede ateşkesi denetleme görevi yürütüyor, bölgede durum şu anda sakin. Rusya'nın girişimi sayesinde esir değiş tokuşu sağlandı. İnsani sorunların çözülmesi, kültürel mirasın korunması ve ulaşım hatlarının açılması sorunları çözüm bekliyor. Bu konuda Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında ortak çalışma grupları kurulmalı" ifadelerini kullandı.

EYLEMCİLER, PAŞİNYAN'IN YOLUNU KESMEK İSTEDİ

Öte yandan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sabah saatlerinde Erivan'daki Zvartnots Uluslararası Havalimanı'na hareket etti. Dağlık Karabağ'daki ateşkes anlaşmasına imza atan Paşinyan'ı, Dağlık Karabağ topraklarını Azerbaycan'a teslim etmekle suçlayan muhalefet üyeleri de yine protesto gösterisi gerçekleştirdi. Protestocular önce havaalanına giden yolları kapatarak Paşinyan'ın gidişini engellemeye çalıştı. Protestocular ellerine aldıkları megafonlarla açıklamalar yaparak Paşinyan'ın, Moskova'ya yine Ermenistan aleyhinde anlaşmalara imza atmak için gideceğini bu nedenle Paşinyan'ın havaalanına ulaşımını kestiklerini söyledi. Polislerle protestocular arasında bir süre devam eden pazarlıklar neticesinde havaalanı yolu tekrar trafiğe açıldı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise protestoların ardından Erivan'dan Moskova'ya hareket etti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Vladimir Putin Ermenistan Moskova Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (14)

SEM:

AH AZERBAYCAN. GİTTİN RUSYANIN KUCAĞINA. TÜRKİYENİN ADI HİÇBİRYERDE GEÇMİYORAMA SIKINTIYA DÜŞTÜĞÜNDE YİNE TÜRKİYE GELECEK YARDIMA.

7
12
yanıtYanıtla
San:

Azerbaycan a ençok yardımı İsrail yapıyor. Sen tabi Türk medyasını izlediğin için normal.

yanıt8
yanıt4
ZUHAHAHA:

gerçek reis putindir.

15
3
yanıtYanıtla
Damat İbrahim Paşa:

İşin zor be Paşi. Sen kiiim, Türklerle savaşmak kim? Haddini bilip saldırıya geçmeseydin, bütün bunlar senin ve ülkenin başına gelmezdi. Ne demişler ''Türk olmak zor, bütün dünya ile savaşırsın; Türk olmamak daha zor, Türklerle savaşırsın''. . .

9
4
yanıtYanıtla
murad:

Türkiye nerde

4
9
yanıtYanıtla
Tur At:

Ahaber e göre süper güçüz. Gerçekte ise görüşmeye bile çağırmazlar. Türkiye ne la.ahahaha dünyada turkey denilince akla ilk hindi gelir

yanıt7
yanıt5
EEE:

UNUTMAYIN RUSYA SAĞ GÖSTERİP SOL VURANLARDAN

11
1
yanıtYanıtla
reyz:

nerdesin reis

5
4
yanıtYanıtla
Mekanik:

Azerbaycanin Türkiye olmadan bu zirveye katilimi reddetmemesi pek manidar. . . .

2
5
yanıtYanıtla
misafir:

nahcivan ve daglik karabag koridoru ayni anda acilmaliydi, konturolü ise rusya, türkiye, azerbaycan ve ermenistan ortkak kontürolünde olmaliydi.

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title