Haberler

Türkiye'nin ilk milli helikopter motorunun ikincisi de başarıyla çalıştırıldı

Güncelleme:

İlk yerli genel maksat helikopteri Gökbey'e entegre edilecek milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün ilk prototipi TS3'ün ardından TS4'ün de başarıyla çalıştırıldığı bildirildi.

TUSAŞ Motor Sanayiinden ( Teı ) yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin ilk milli turboşaft motoru TEI-TS1400'ün geliştirilmesi amacıyla hazırlanan Turboşaft Geliştirme Projesi'nin, 8 Mart 2017'de Savunma Sanayii Başkanlığının destekleriyle resmi olarak başladığı hatırlatıldı.

Türkiye'nin ilk milli helikopter motorunun ikincisi de başarıyla çalıştırıldı

5 ARALIK'TA TUSAŞ'A TESLİM EDİLMİŞTİ

Proje kapsamında çekirdek motor testlerinin tamamlandığı ve Türkiye'nin ilk turboşaft motorunun 22 Eylül 2020'de başarıyla ateşlenerek kararlı halde çalıştırıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"TEI-TS1400 motorunun ilk prototipi olan TS3 numaralı motor, 5 Aralık 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla düzenlenen törenle TUSAŞ'a teslim edilmişti. TS3 motorunun tesliminin ardından çalışmalarına hız kesmeden devam eden Teı, bu motorun ikiz kardeşi olan TS4 motorunun üretim ve montajını da başarıyla tamamladı. TS4 motorunun ilk ateşlemesi ve çalıştırılması, 6 Ocak 2021 tarihinde başarıyla gerçekleştirildi. Yapılan testlerde TS4 motoru 'ground idle' güç seviyesine çıkartılarak projede önemli bir aşama kaydedildi. TS4 motorunun testleri, tamamen TEI mühendis ve teknisyenlerinin gayretiyle tasarlanıp geliştirilen yeni bir 'milli turboşaft motor test bremzesi'nde gerçekleştirilmiş olup, sertifikasyon çalışmalarının hızlı yürütülebilmesi için proje kapsamında toplam 4 motor test bremzesi kullanılacaktır."

Türkiye'nin ilk milli helikopter motorunun ikincisi de başarıyla çalıştırıldı

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRECEK

Açıklamada, Türkiye'nin havacılık motorlarında lider şirketi TEI'nin, 2021 yılında da milli ihtiyaçlar doğrultusunda başarılı çalışmalarını ve ülkenin mihenk taşı olacak havacılık motorlarını tasarlamayı, geliştirmeyi, üretmeyi ve çalıştırmayı sürdüreceği vurgulandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye TEI Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı? Lille Aston Villa maçı CANLI izle! 18 Nisan Lille A.Villa Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500

Yorumlar (34)

kartal:

çiftçi ürettiğini satamıyor kardeşim sen tutturmuşsun iki tane motor yaptık diyorsun bırakda yapsınlar 20 sene oldu hala terörü bitireeğiz diye secim vaadi veriyorlar her alanda üretim üretim üretim şart türkiye bir cennet kimse bunun farkında değil o ona terörist diyor oda ona terörist diyor bizde burda birbirimizi yiyiyoruz bilim adamlarımıza bile sahip cıkamıyoruz adamlar yurtdışında ödül alıyorlar aşıyı buluyorlar ama bize satıyorlar bu nasıl iş 57 müslüman ülkesi gavurlardan aşı bekliyoruz

14
17
yanıtYanıtla
Ali hakan:

Sen yap o zaman aşıyı sağa sola laf yetiştireceğine.

yanıt4
yanıt7
Hasan:

Başta çifti ürettiğini satamıyor diyorsun, devamında üretim üretim diyorsun sallıyorsun

yanıt3
yanıt4
inadına üretim:

biz motur yapmaya başladık diyoruz bu embesiller çiftci ürettiğini satamıyor. 20 sene oldu diyor , 20 senedir ülkemize çöreklenmiş pislikleri temizlemekle uğraşıyoruz. birde bitmesini istemediğiniz teröriştlerle uğraşıyoruz, bilim adamları dedikleri kişiler 1955, 60 lar da yurt dışına çalışmaya gidenlerin çocukları olduğunu dahi bilmeyecek kadar şuurları kapalı bir kitleye de mücadele ederek bu hizmetleri yapmaya calışıyoruz

yanıt0
yanıt2
Adınızı Yazınız:

ne alaka yazdıkların. lokum var yeen mi?

yanıt0
yanıt0
dodo:

boş boş konuşma işiniz gücünüz çığırtkanlık çalış üret kazan devletten o kadar yardım alıyorsunuz yine boş boş laflar helikopter motoru diyor adamlar slata patlıcan değil git doğru dürüst yerde yaz yazacağını beğenmiyorsa asgari ücretle eleman ol senin hakkın o

yanıt0
yanıt1
VETİM:

BU UÇAK MOTURUN HABERİNİN ÇİTÇİ ÜRETTİĞİNİ SATAMIYOR ELEŞTİRİSİ NE ALAKA

yanıt2
yanıt1
tarık:

Aman cehape ve ib partisi duymasın ahime giderler.

18
10
yanıtYanıtla
TRTR:

Siz de ''TS3 motor kaç tane helikopterde verimli şekilde kullanılmaya başlandı da TS4 motor üretimine geçilmiş'' diye sorup araştırmayıp her söylenen LAF a inanıp biat etmeye devam edin. Ha maksat yapılmış olsun da kullanılmayıp bir kenarda dursa da olur. 70 yıldır bir şeyler üretilmesine rağmen sonra kullanılmayıp ithalata devam edilmesine çok şahit oldum. İHA lar gibi bizzat aktif kullanılmasını görmek istiyoruz ki onların da projesi ve motoru ithal. Araştırın, okuyun, öğrenin, zarar gelmez.

yanıt2
yanıt5
MUHAMMET:

MOTURU İTHAL YAZMIŞSIN BİZ BU ÜLKEDE YAPILANLARI YOK MOTORU ŞURDAN GELMİŞ YOK ŞUSU BURDAN GELMİŞ BU NEYA BU KENDİ ÜLKEMİZİN YAPTIKLARINI YERLERE PASPAS YAPILMA SEVDASI NEDİR NASIL YURTTAŞIZ BU ÜLKENİN YAPTIKLARINA BUKADAR KARŞIYIZ Oihaları yapmışlar dünyada ses getirmiş ülkemizin faydasına toparlanıp elimizde olanla yapılmış eksik olan yeri dışardan alınmış bu işler bugünden yarına olmaz elbet geliştirip moturda çalışma aşamasında dır ama kolaydeğil ÜLKENİN YAPTIĞI GÜZELLERİ ÇAMUR ATMA KARDEŞ

yanıt0
yanıt0
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title