Haberler

Koronavirüsle ilgili yeni araştırma! Bağırsak bakterileri, hastalığın süresini ve şiddetini etkiliyor

Güncelleme:

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili Hong Kong Üniversitesi'nde yeni bir araştırma yapıldı. Araştırmada, bağırsak bakterilerinin hastalığın süresini ve şiddetini etkileyebileceği ortaya kondu.

Hong Kong Üniversitesi'nde bilim insanlarının yaptığı araştırmada, Kovid-19'un öncelikle bir solunum hastalığı olmasına rağmen, sindirim yolunun da hastalık sürecine dahil olduğunu gösteren kanıtlar bulundu.

100 HASTADAN ALINAN KAN ÖRNEKLERİ İNCELENDİ

Araştırma ekibi, sindirim sistemindeki mikrobiyomun Kovid-19'dan kurtulmayı nasıl etkileyebileceğini görmek için Hong Kong'daki iki hastanede tedavi edilen 100 hastadan alınan örnekleri inceledi.

Gut dergisinde yayımlanan araştırmada bağırsak bakterilerinin hastalarda bağışıklık reaksiyonunu ayarlayarak Kovid-19'un şiddetini belirlemede muhtemel etkileri olduğu ifade edildi. Araştırmacılar kan örneklerinde enflamasyonla bağlantılı bazı moleküller yüksek seviyede bulunan hastaların aynı zamanda bağırsak bakterilerinde de dengesizlikler olduğunu tespit etti.

BAĞIRSAK BAKTERİLERİ KOVİD-19'U TETİKLİYOR

Çalışmada, "Bu sonuçlar, bağırsak mikrobiyota bileşiminin Kovid-19'a verilen bağışıklık tepkisinin büyüklüğü ve ardından doku hasarıyla ilişkili olduğunu ve bu nedenle hastalığın şiddetinin artması ya da azalmasında rol oynayabileceğini gösteriyor." ifadesi kullanıldı.

Bilim insanları ayrıca, örnek alınan hastalardan küçük bir bölümünün, iyileşmeden 30 gün sonra bile bağırsak mikrobiyota dengesizliği gösterdiğinden, bunun semptomların Kovid-19'un bazı kişilerde neden uzun süre devam ettiğinin bir açıklaması olabileceğine dikkati çekti.

NE OLMUŞTU?

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 958 binin üzerinden insan yaşamını yitirdi, 92 bini aşkın insan ölümcül salgına yakalandı.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

Sabiha:

Ne çok can yaktınız ne çok ocak söndürdüniz....

7
1
yanıtYanıtla
Almanya:

Biz insanlara ders olsun covid.. Ancak böyle Insanlıktan anlarız.. yoksa insanlıktan çıkmış hergün cinayetler şiddetler

2
2
yanıtYanıtla
Ali bey:

Durum kötü asi misi yok

2
1
yanıtYanıtla
zzz:

Yani diyorlarki probiyotik üretecez satın alın

1
0
yanıtYanıtla
patoz:

opel corsa toyota korona

0
0
yanıtYanıtla
deli:

o deilde 3 ayda 300 kişi ölüyor ama kanserden 3 ayda 85000 kişi ölüyor salgin hangisi. . kansere niye müdahale yok. pandemi yalanın ta kendisi. hukumetler yalanlarıyla boğulacak bir gün.

0
0
yanıtYanıtla
aga:

bay DELI - galiba uzay da yasiyorsun ølen gunluk nerde ise 100-200 kisi biraz gundeme takip et

yanıt0
yanıt2
Emekli:

Doğru söylüyorsun. Ama kanser bulaşıcı değil

yanıt0
yanıt0
Selami Bin Abdül Aziz:

Deli mağarada yaşıyor, haber takip etmiyor, Deli bir ot. Deli gibi olma.

yanıt2
yanıt0
veli:

1milyon 960 bin insan öldü covidden. birde negatif olarak ölenler var en az 4 milyon kişi öldü. ne saçmalıyorsun. gözündemi görmüyor hergün türkiyede 250 kişi ölürken tuvalettemi yaşıyordun.

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title