Haberler

Trump, kanlı Kongre baskınıyla ilgili konuştu: Ben şiddet istemiyorum

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak'ta destekçileri tarafından düzenlenen Kongre baskınına ilişkin açıklamalarda bulundu. "Ben şiddet istemiyorum, hiç istemedim" diyen Trump, hakkında yürütülen azil süreci hakkında ise "Kesinlikle çok saçma" ifadesini kullandı.

ABD'de 6 Ocak'ta Trump destekçileri tarafından düzenlenen Kongre baskınında 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı. Kanlı Kongre baskınının etkisi hala devam ederken, ABD Başkanı Donald Trump konuyla ilgili ilk kez konuştu.

"BEN ŞİDDET İSTEMİYORUM"

Ülkenin güneyinde inşası için emir verdiği sınır duvarının geçtiği eyaletlerden Teksas'a giden Donald Trump, kamuoyu önüne çıkarak baskına yönelik açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, ülkeyi kaosa çeviren Kongre baskınına ilişkin "Ben şiddet istemiyorum, hiç istemedim" dedi.

AZİL SÜRECİ ÖFKEYE NEDEN OLDU

Hakkında yürütülen azil sürecinin öfkeye neden olduğunu belirten Trump, ''Azil süreci, siyasi tarihimizdeki en büyük cadı avının devamıdır. Kesinlikle çok saçma'' dedi.

Öte yandan Trump, istifa edip etmeyeceği yönündeki soruları ise yanıtsız bıraktı.

NE OLMUŞTU?

ABD Kongresi, 6 Ocak'ta Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylamasını onaylamak üzere ortak oturumla toplanırken, ABD Başkanı Donald Trump taraftarları Beyaz Saray önünde miting düzenlemişti.

Mitinge katılan on binlerce gösterici daha sonra Kongreye yürümüş, polisle göstericiler arasında arbede yaşanırken yüzlerce gösterici barikatları aşıp Kongre binasına girmişti.

Olaylara müdahale etmek üzere Kongreye Ulusal Muhafızlar sevk edilmiş, yaklaşık 4 saat süren baskının ardından güvenlik güçleri asayişi sağlamıştı. Olaylarda biri polis 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı. Bunun üzerine Trump'ın görevden alınması ya da azledilmesi tartışmaları alevlenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (9)

Seren canj:

Adama tuzak kurdular servetini ele geçirmek için zaten haksız seçim olduğu gibi

4
3
yanıtYanıtla
Cevap:

Türkiye''den hemen teşhisi koydun yani bravo ! :D ;Anladık trumpçısın. Zoruna gitmiş kaybetmesi.

yanıt2
yanıt1
Sermin balik:

Banane TRAMPtan millet aç aç esnaf perişan.Damad MERKEZ bankasını boşaltı oğul silah ticareti eroin kokain ticareti kriz ELBETE etkilemez.dogalgaz bulduk yalanıyla denizleri boşaltıp kara para silah eroin kokain ticareti yaptılar.

4
2
yanıtYanıtla
Tokmak:

Sen çok sözcü okuyup halk tv ve fox izliyorsun galiba yakında kendine zarar verirsin.kafaya takmya değmez.

yanıt2
yanıt1
BALIK SERMİN:

Bazıları kemik istiyormuş, haberin var mı?

yanıt1
yanıt0
aga:

bu adam kari gibi cok korkak bir sey yapamaz sadece sov yapar eline kagit kalem ile filistini parcalar o zaman filintin araplar sert tepki verse onu yapamaz idi halki sokaklara cagirip kendisi kacan korkak bir adam zaten bu zaman kadar ne karar aldi kac tane uyguladi bir couk da bundan fazla yurek var korkak

2
2
yanıtYanıtla
bilen:

ne biliyonda ne konuşuyon, boş insan

yanıt1
yanıt0
objektif:

Her seyin bir bedeli vardir; orasi muz cumhuriyeti degil kendisine 2021 model turuncu tulumu giydirecekler, ayin 20 sini bir bekleyelim.

1
2
yanıtYanıtla
Mine minnoş:

Vallahi İstedigi kadar zengin olsun Herkes kendi İşini yapacak Neyine gerek ABD’nin başı olmak Zaten para sizi şımartmış Cidiyetten uzak bir polıtıkanız uzun sürecekmi sandınız Delilerin Şansı yoktur iyide olmuş .

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title