Haberler

Tokat'ta kadınlar cinayete kurban gitmiyor!

Güncelleme:

Kadına karşı şiddetin hızını kesmeden arttığı son bir yılda, 330 kadın cinayete kurban gitti. Tokat ise ülkede kadın cinayetlerinin yaşanmadığı 12 ilden biri oldu.

Türkiye'de 2020 yılında 330 kadın cinayete kurban gitti. Cinayete kurban giden 330 kadının 171'i şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Cinayetin yaşanmadığı illerden biri olan Tokat, buruk bir sevinç yaşattı.

Kadın cinayetleri istatistiklerinin arttığı 2020 yılında, Kırklareli, Zonguldak, Amasya, Tokat, Artvin, Ardahan, Bolu, Kırıkkale, Karaman, Bitlis, Yozgat ve Hakkari olmak üzere toplam 12 ilde cinayet olayı yaşanmadı.

Verilen eğitim ve seminerlerin cinayet olayı yaşanmamasında etkili olduğunu söyleyen Kadın ve Demokrasi (KADEM) Tokat İl Temsilcisi Müjgan Arslan, "Kadına yönelik şiddete engel olmak adına devletimizin çıkardığı yasaları ve çok güzel çalışmaları var. Bununla beraber biz de kadına yönelik şiddetle mücadeleyi almış bir sivil toplum kuruluşu olarak farkındalık ve eğitim çalışmaları yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız eğitim faaliyetleriyle yaklaşık 10 bin kişiye ulaştık" şeklinde konuştu.

EĞİTİMLER ARTINCA FARKINDALIK DA ARTTI

Tokat'ın kadın cinayetleri arasında yer almamasından çok mutlu olduklarını dile getiren Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Kadına yönelik şiddete engel olmak adına devletimizin çıkardığı yasaları ve çok güzel çalışmaları var. Bununla beraber biz de merkezine kadına yönelik şiddetle mücadeleyi almış bir sivil toplum kuruluşu olarak farkındalık ve eğitim çalışmaları yapıyoruz. Kadınların yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması adına akademik faaliyetler, eğitim çalışmaları, farkındalık projeleri yürütmekteyiz. Kurulduğumuz günden bugüne kadar yaptığımız eğitim faaliyetleriyle yaklaşık 10 bin kişiye ulaştık. Bu 10 bin kişinin çarpan etkisi ile bütün toplumda çok ciddi bir karşılık bulduğunu söyleyebilirim. Bu eğitim faaliyetlerinin de bunda katkısı olduğuna inanıyorum."

TOPLUMUN HER KESİMİNE VİDEO KONFERANSLI EĞİTİM

Eğitimlerini Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Müftülük gibi paydaş kurumlarla birlikte yaptıklarını belirten Tokat İl Temsilcisi Müjgan Arslan,

"Toplumun her kesimine eğitim vermekteyiz. Paydaş kurumlarımızla beraber 2019 yılında bir takım eğitim faaliyetleri gerçekleştirdik. Bu eğitim faaliyetlerinin neticesi olarak, kadın cinayetleri görülmedi. Yine 2020 yılında her ne kadar pandemi nedeniyle yüz yüze eğitim yapamamış olsak bile video konferans ve sosyal medya üzerinden eğitimlerimize devam ettik. 2019 yılında da 2020 yılında da şehrimizde kadın cinayetinin görülmemiş olması mutluluk verici. Ne şehrimizde ne de ülkemizde sadece kadının değil, hiç bir canlının şiddet görmediği yarınlara uyanabilmektir amacımız" ifadesinde bulundu.

VATANDAŞ DURUMDAN MEMNUN

Tokat'ta cinayet yaşanmamasından bir kadın olarak memnun olduğunu aktaran kuaför Fatma Ser, "Tokat halkı olarak bununla çok gurur duydum. Umarım bu başarılarla devam ederiz. Kadına şiddete hayır diyor ve halkımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Tokat'ta erkeklerin bilgili ve donanımlı olmasından ötürü şiddet konusunda duyarlı olduklarını kaydeden Mesut Yılmaz ise "Bu durumun Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, Emniyetin verdiği hizmetlerden ve eğitimlerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Biz Tokat olarak bu konuda elimizden geldiği kadar dikkat ediyoruz. Kadınlara çok iyi niyetli ve düzgün yaklaşıldığını düşünüyorum. Olgun insanlar olduğumuz için bu kadına yönelik şiddet konusunda daha çok temkinliyiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Hakkari Türkiye Tokat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title