Haberler

Memur-Sen seyyanen zam talebini Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a iletti

Güncelleme:

Memur-Sen yönetimi, kamu görevlilerine seyyanen zam verilmesi talebini Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a iletti. Genel Başkan Yalçın, "Gıda enflasyonu yüzde 19'u gördü. Vergilere bakıyoruz yüzde 9,21 arttı. Kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğü herkesin malumu, seyyanen zam istiyoruz." dedi.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Başkan Ali Yalçın ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri Hazine ve Maliye Bakanı Elvan tarafından kabul edildi. Kabulde, kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğüne dikkati çekerek seyyanen zam beklentilerini Bakan Elvan'a ileten Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Açıklanan 14,6'lık enflasyon söz konusu. Ancak sahada gerçek enflasyonun bu olmadığını biliyoruz. Gıda enflasyonu yüzde 19'u gördü. Vergilere bakıyoruz yüzde 9,21 arttı. Asgari ücret ise 21,56 oranında artırıldı. Bu rakamlar ışığında görüyoruz ki gerçek enflasyonun hesaplanması zor değil. Kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğü herkesin malumu, seyyanen zam istiyoruz."

SÖZLEŞMELİLERİN KADRO TALEBİ DE AKTARILDI

Kabulde, kamuda sözleşmeli istihdam konusu da gündeme geldi. Yalçın, kamuda sözleşmeli statüsünün son bulması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kamuda sözleşmeli sayısı 400 bini aştı. Kamudaki sözleşmeliler arasındaki özlük hakları farklılığı da 20'yi buldu. Bu konunun da gündeme alınması gerekiyor. Kamuda sözleşmeli memurluk son bulmalı, kamuda istihdam modeli 'kadrolu' olmalıdır."

"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EK ÖDEMELERİNDE SORUNLAR VAR"

Bakan Elvan'a sağlık çalışanlarının taleplerini de ileten Yalçın, "Sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemelerde sorunlar var. Bu sorunların başında ise hala yapılmamış ek ödemeler var. Bu sorunlar giderilmeli. Sorunların giderildiği gibi belirsizlik de bitirilmeli." ifadelerini kullandı.

Yalçın, Belediyeler Kanun'a tabi yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli personele kadrolarının bir an önce verilmesini istedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Lütfi Elvan Memur Sen Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (73)

Tesisatcı:

Memurlar beleşten maaş alıyorlar daha ne zammı 3 saat sabah 3 saat öğleden sonra yat babam yat bir kişinin yaptığını 4 kişi yapıyor denetlerseniz görürsünüz bunların maaşını yarıya indirin yine çalışırlar isterseniz deneyin

21
58
yanıtYanıtla
adanalıı:

bi git vasıfsız eleman, gelmişsin birde konuşuyorsun.

yanıt15
yanıt5
TESİSATCI 2:

OLAYDIN MEMUR BAKAYDIN KEYFİNE SANA OLMA DİYEN Mİ OLDU

yanıt15
yanıt5
Cvc:

Oku sen de memur ol.Yoksa o kapasite yapacak bir sey yok bari kıskanma

yanıt12
yanıt5
VATANDAŞ:

Zaten kime sorsan bir kendi çalışıyor. Ülkede geri kalan herkes yattığı yerden maaş alıyor. Gel iki gün memurluk yap da görelim Hanyayı Konyayı. . .

yanıt14
yanıt5
Lale:

Sen ne yapıyorsun ki atom mu parçalıyorsun. Demek seninle aramızda bir fark var

yanıt2
yanıt3
kaleli:

ah be kardeşim linç ediliyosun farkında değilsin. hayatında eline mürekkep bulaşmamış bi adamın bizim halimizden anlamasını beklemiyoruz zaten. lakin biz okuyarak cehaleti aşmış memurlar olarak senin tesisatçılık mesleğine saygı duyuyoruz.

yanıt2
yanıt3
Vatansever:

Polis ve askerlerimize normal memur zammı verilmesi ne kadar da olumsuz bir durum . Gece gündüz demeden uymayan koluk kuvvetlerimiz bazı bölgelerde zabıta kadar maaş almadığı herkes bilir. Çoğu kurumun döner sermayesi varken polis ve askerlerimiz hiç bir döner sermayesi yok. Polis ve asker abilerimin normal memur statüsünde zammı değerlendirilmesi son derece olumsuz görüyorum. Onların zammı farklı olması gerekiyor.

18
21
yanıtYanıtla
ADALET:

gece yarıları yüzde 3 lere imza atanlar memura hayır gelmez gerçek enflasyon yüzde 40 memurun yüzde 26 kaybı var zaten borç batak içinde sözün bittiği yerdeyiz.

29
9
yanıtYanıtla
......:

hemen istifa et borçtan bataktan memurluktan kurtul

yanıt3
yanıt4
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title