Haberler

MEB Tablet başvuru formu! Bakan Selçuk açıkladı! MEB ücretsiz Tablet başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Güncelleme:

MEB Tablet başvuru formu yayınlanmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere tespit edip o şekilde dağıtılacak. MEB ücretsiz Tablet başvurusu nasıl ve nereden yapılacağı hakkında detaylar...

MEB TABLET BAŞVURUSU!

Milli Eğitim Bakanlığı ücretsiz tablet başvuruları içintarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılan tabletlerin herhangi bir başvuru sayfası ya da ekranı bulunmuyor. Milli Eğitim İl Müdürlükleri ve okul yönetimleri tarafından tespit edilen öğrencilere tabletler bizzat ulaştırılıyor.

Tablet dağıtımlarında öncelikli olarak ailenin gelir durumu, okul çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinimleri ve öğrencilerin akademik başarıları göz önünde bulundurularak dağıtım süreci işleyecek. İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından dağıtım yapılacak.

SON DAKİKA! 4. FAZ BAŞLADI!

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz gereksinimi olan öğrenciler için tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım sürecinde 4'üncü fazın başladığı açıklandı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 4'üncü faz dağıtımlarıyla birlikte öğrencilere gönderilen cihaz sayısının toplam 313 bin 500'e ulaştığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; daha önce yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatiflerin de desteğiyle dağıtımı gerçekleştirilen 150 bin tablet bilgisayara ilave olarak tamamı Bakanlık tarafından tedarik edilen 500 bin tablet dağıtımında 4'üncü faz başladı. Tabletler, kontrolleri yapıldıktan sonra illere gönderiliyor.

Geçen hafta gerçekleştirilen 66 bin cihazlık dağıtımın ardından bu fazda 47 bin tablet bilgisayar daha öğrencilerle buluşturulacak. Bu yeni faz ile birlikte 500 bin tabletin 313 bin 500 adedi sahiplerine ulaşmış olacak. Haftalık olarak gerçekleştirilecek gönderimlerle ay sonunda 500 bin tabletin dağıtımı tamamlanacak.

Bakan Selçuk, bugün başlayan 4'üncü faz dağıtımda tablet bilgisayarların gönderildiği 26 ilin yöneticisi ile dijital ortamda toplantı gerçekleştirdi. Selçuk, 9 ile cihazların ulaştığını, 17 ile de sevkiyatın devam ettiğini belirtti.

Selçuk, 10 Ocak Pazar günü tablet bilgisayanların tüm illere ulaşmış olmasının planlandığını söyledi. Öncelikli hedeflerinin 'Eğitimde Fırsat Adaleti' olduğunun altını çizen Bakan Selçuk, planlanan dağıtım stratejisi çerçevesinde öncelikli gereksinimi olan öğrencilere resmi veriler üzerinden ulaşılmaya devam edildiğini hatırlattı.

Bakan Selçuk, "İl müdürlerimizin teslim edeceği bu tablet bilgisayarlarda öğrencilerin canlı ders ve EBA platformundan faydalanmaları için ihtiyaç duyacakları aylık 25 GB kotalı GSM internet hizmeti de var. İl yöneticilerimiz tablet bilgisayarları öğrencilere 4.5G GSM sim kartlı olarak teslim edecek. Her hafta yeni cihazlarıyla ders başı yapan öğrencilerimizin sayısı artıyor. Bu hafta 47 bin tablet bilgisayarın dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın eğitime erişimi konusunda bizlere destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Erişim problemi yaşayan çocuğumuz kalmayana kadar bu konuda hep birlikte kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi.

EBA ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU

Canlı dersler ile günlük 3 milyon dersten bahsettiklerini belirten Selçuk, daha ilerisini istediklerinin altını çizerek "O yüzden canlı dersler, EBA, çok önemli hale geliyor. Sizlerin destekleri ile 14 bin EBA destek noktası kurduk. Bunun sayısı gün geçtikçe artıyor. Canlı derslerde günlük 3 milyon dersten bahsediyoruz. Bu bizim için son derece önemli. Bu sayılarla dünya birincisiyiz. Ama bazen ihtiyacı kısıtlı olan öğrencilerimizin de ihtiyaçlarını giderebilmek için bugünkü faaliyetimizde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde başlatılan 500 bin tableti çok aşacak şekilde sivil toplum kuruluşları, belediyelerimiz, iş dünyamızın destekleri ile devam ettiriyoruz." şeklinde konuştu.

Sizlerde düşüncelerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

milli eğitim bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı Ziya Selçuk Haberler

500

Yorumlar (110)

emine ceyda:

haber çok uzundu o yüzden hepsini okumadım çok beğenmedim biraz daha kısaltabilirsiniz .

2
6
yanıtYanıtla
Sibel:

Canlı derse giremiyoruz

yanıt0
yanıt0
Ömer:

Kesinlikle bu konuda haklısınız.

yanıt0
yanıt0
fatma:

İHTİYACIMIZ VAR ???

yanıt0
yanıt0
esra:

tablet istiyoruz ihtiyacimiz var

5
0
yanıtYanıtla
Nebahat:

Biz 8 kardeşiz tablete çok ihtiyacımız var canlı derslere giremiyoruz lütfen bize yardım edin

4
0
yanıtYanıtla
Alican:

bize de yollayın lütfen biz 3 kardeşiz tabletimiz yok

2
2
yanıtYanıtla
Alican:

Biz üç kardeşiz tabletimiz yok internetimiz yok nolur bizede yollayın

2
0
yanıtYanıtla
Nihat kaplan:

Canlı derslere giremiyorum tablet

2
0
yanıtYanıtla
Semanur:

Mebden tablet basvurusu

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 110 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title