Haberler

Belçika İçişleri Bakanı'ndan gözaltında ölen genç için düzenlenen gösterideki şiddet eylemlerine tepki Açıklaması

Güncelleme:

Belçika İçişleri Bakanı Annelis Verlinden, başkent Brüksel'de Afrikalı bir gencin gözaltına alındıktan bir saat sonra hayatını kaybetmesi üzerine düzenlenen gösterilerdeki şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Belçika İçişleri Bakanı Annelis Verlinden, başkent Brüksel'de Afrikalı bir gencin gözaltına alındıktan bir saat sonra hayatını kaybetmesi üzerine düzenlenen gösterilerdeki şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Belçika kamu yayın kuruluşu VRT televizyonuna açıklama yapan Verlinden, "Kamu malına zarar verme, kundaklama, polise taş atma gibi eylemler kabul edilemez. Bunlar görülmüş şeyler değil." dedi.

İbrahima Barrie adlı 23 yaşındaki gencin polis tarafından gözaltına alındıktan bir saat sonra hayatını kaybetmesinin soruşturulduğunu hatırlatan Verlinden, şunları söyledi:

"Gözaltındayken yanlış giden bir şey olup olmadığını öğrenmek için her şey yapılıyor. Bunun takipçisi olacağız. Gerekirse polisin kusurlu davranışını hakkında gerekli adımları atarız. Ancak bugün itibarıyla böyle bir şey yapmak için neden yok. Bu yüzden bu tür şiddet eylemlerinin de hiçbir gerekçesi bulunmuyor." diye konuştu.

Polis, Brüksel'in kuzeyindeki tren istasyonu yakınında 9 Ocak gecesi İbrahima Barrie'yi, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan tedbirlere uymadığı gerekçesiyle gözaltına almak istemişti. Barrie'nin ise cep telefonuyla polislerin videosunu çektiği, daha sonra koşarak kaçtığı belirtilmişti.

Kısa sürede yakalanıp karakola götürülen Barrie'nin bir saat sonra bilincini kaybettiği ve götürüldüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Gencin ölümü hakkında savcılık soruşturma başlatmıştı.

Barrie'nin gözaltında hayatını kaybetmesini protesto eden yüzlerce kişi dün önce olayın meydana geldiği polis karakolu yakınında toplanmış, bir grubun taşkınlığı üzerine olaylar çıkmıştı. Polisin müdahale ettiği grup, bazı polis araçlarının camlarını kırmış, bir polis merkezinin girişi ile bir aracı ateşe vermiş, bankaların para çekme makineleri ve tramvay durakları gibi yerleri tahrip etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Brüksel Belçika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title