Haberler

Sınavlar iptal mi oldu? Yüz yüze yapılan sınavlar iptal mi olacak? MEB sınavları iptal mi etti?

Güncelleme:

Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından yapılan sınavlarda da düzenlemelere gidildi. Bunun üzerine öğrenciler Sınavlar iptal mi oldu? Yüz yüze yapılan sınavlar iptal mi olacak? MEB sınavları iptal mi etti? sorularının cevaplarını merak etti.

Karne notları neye göre verilecek? İlkokul, ortaokul ve lise karne notları nasıl hesaplanacak? birinci dönemin bitmesine sayılı günler kala öğrenciler karne notlarını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanlığı, ilk dönem karne notları belirlenirken nelere dikkat edileceğini açıkladı. Peki, birinci dönem karneler dağıtılacak mı, karneler ne zaman verilecek?

YÜZ YÜZE YAPILAN SINAVLAR İPTAL Mİ OLDU? MEB AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanlığı 25 Aralık 2020'deki düzenlemeyle ilkokul ve ortaokullarda ilk dönem karne notları belirlenirken sınav yapılmayacağı, yüz yüze yapılan mevcut sınavların ise geçerli olacağını duyurmuştu. Uygulamada birlik sağlamak amacıyla ilkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği belirtildi. Öte yandan isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurarak yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine eklenmesini talep edebilecekler.

25 Aralık 2020'de MEB açıklamasına göre, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının sadece birinci dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla dönem puanı belirlenirken, 1. 2. ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemleri, yönetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecek, 4. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak. 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklere katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak.

LİSELERE KARNE VERİLECEK Mİ?

Salgın ve halk sağlığının korunması dikkate alınarak ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretim yılının birinci döneminde karne basımı ve dağıtımının yapılmayacağı, karnelerin elektronik ortamda erişime sunulacağı bildirildi.

2020-2021 eğitim öğretim döneminin sonu olan 22 Ocak 2021 Cuma günü karneler online olarak görüntülenebilecek.

#EVDEKAL
Kendi kendine bakım
Kendinizi hasta hissediyorsanız dinlenmeniz, bol sıvı almanız ve besleyici gıdalar tüketmeniz gerekir. Diğer aile üyelerinden ayrı bir odada kalın ve mümkünse ayrı bir banyo kullanın. Sık temas edilen yüzeyleri temizleyin ve dezenfekte edin.
Evdeki herkes sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmelidir. Sağlıklı bir beslenme ve uyku düzeni izleyin, hareket edin, sevdiklerinizle telefonla veya internet üzerinden iletişim kurun. Zor zamanlarda çocuklar, yetişkinlerin daha fazla sevgi ve ilgi göstermesine ihtiyaç duyar. Rutinlerinizi ve programlarınızı mümkün olduğunca koruyun.
Kriz zamanlarında üzgün ve stresli hissetmeniz ya da kafa karışıklığı yaşamanız doğaldır. Arkadaşlarınız ve aileniz gibi güvendiğiniz kişilerle konuşmanız faydalı olabilir. Bunaldığınızı hissederseniz bir sağlık çalışanıyla veya danışmanla görüşün.
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (14)

ali berke:

ya iptal edilmeli burdan milli eğitim bakanı ZİYA SELÇUĞA sesleniyörum eşitlik olmalı ve sınavlar iptal edilmeli canlı derslere katılım puanıyla karne almalıyız eğer adaletse adalet bu

3
0
yanıtYanıtla
Ayşe:

Lise sınavları 1Marttan sonra mı acaba

yanıt0
yanıt0
Rıdvan:

İnş iptal olur sınavlar

2
0
yanıtYanıtla
Öğrenci:

ben ders notlarımı istiyorum eğer istersem ders notumu aktif edebilir miyim

2
0
yanıtYanıtla
Yeşim:

iptal edilsin ya Allah icin telefondan ders anlasaydik youtubeden izler okulu oyle geçerdik iptal edilsin ya

0
1
yanıtYanıtla
Anil:

Yaa lisede sinavlari olan 1 2 uniteden olmusken olmayanlar 3 4 uniteden birden olcak bu haksizlik bize daha cok konu yukleniyo onlar 15 tatilde yan gelip yatarken biz kafayi yicez sinavlar iptal olsun esitlik saglansin

yanıt0
yanıt0
ÖGRENCİ:

Bence ertelenmesin

0
1
yanıtYanıtla
Mristy:

Bizim hocaların sadece 2 tanesi yazdırıyor diğerleri anlatıp geçiyor zaten zor durumdayız derslerle konularla perfonmaslarla uğraşmak zorunda kalıyoruz bide onlarda yazı işini bizlere bırakıyorlar o da yetmiyor her sınav için 4 üniteye çalışıyoruz kafam allak bullak

0
0
yanıtYanıtla
Hande:

Evet galiba isteyen noyunu karneye yansıtabilir

0
0
yanıtYanıtla
Ceren:

Ben ders notlarımı sınavlara girip almak istiyorum ve diğer öğrenciler içinde bunu taleb ediyorum

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title