Haberler

CoronoVac aşısı sağlık çalışanlarına uygulanmaya devam ediyor

Güncelleme:

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısının ilk dozu Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına uygulanmaya devam ediyor.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısının ilk dozu Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına uygulanmaya devam ediyor.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aşı odalarında, sağlık çalışanlarına, barkodlarla aşıları yapılıyor. Aşısını olanlar olası bir yan etkinin ortaya çıkması durumunda hızlı müdahale edilebilmesi için 30 dakika bekleme salonlarında müşahede altında bekletiliyor.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde aşı olan İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, sağlık çalışanları tarafından yoğun başvuru olduğunu söyledi.

İlk gün 1600 sağlık çalışanının aşılandığını belirten Pamukçu, ikinci günde de aşı çalışmasının devam ettiğini kaydetti.

Batman'da toplam 6 bin sağlık çalışanının randevulu bir şekilde merkez hastanelerde, ilçe devlet hastanelerinde, aile sağlık merkezlerinde ve özel hastanelerde aşılanacağını bildiren Pamukçu, şöyle dedi:

"Bu aşıya bu dönemde erişebilmek bir şans. Bu şansa ben de sahip oldum. Sağlık çalışanlarımızın sağlığı her şeyin önünde. Daha iyi bir sağlık hizmeti verebilmek için sağlık çalışanlarımızın sağlığını öncelikli olarak korumak gerekiyor. Bu hastalıktan bir an önce kurtulup normal hayatımıza dönmek dileğiyle. Tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımıza da emeklerinden dolayı sonsuz şükranlarımızın sunuyorum."

Toplum bağışıklığı oluşabilmesi için bu tarz bulaşıcı hastalıklarda aşı olmazsa olmaz bir yöntem olduğunu vurgulayan Pamukçu, kullandıklarının aşının da çok güvenli olduğunu anlattı.

Pamukçu, "İnaktif virüs aşısı olarak kullanılan bir yöntem. Tüm sağlık çalışanlarımız, yöneticilerimiz, bakanlık yetkililerimiz ve devlet büyüklerimiz bu aşıyla aşılanmakta. Kendimize ve sağlık çalışanlarına uyguladığımız aşıyı vatandaşlarımıza da öneriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Pamukçu Batman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title