Haberler

Pentagon'dan Trump'a son dakika golü! Veda töreni yapılmayacak

Güncelleme:

Pentagon, yıllardır süren geleneği bozarak, görevden ayrılan ABD başkanları için silahlı kuvvetler tarafından yapılan veda töreninin Donald Trump için düzenlenmeyeceğini doğruladı. Bu kararın alınmasında Kongre baskınının etkisinin olduğu ifade edildi.

Milli güvenlik uzmanı Kevin Baron, Defense One'daki yazısında, iki üst düzey savunma bakanlığı yetkilisinin 'başkomutan' için askeri bir veda töreninin planlanmadığını doğruladığını aktardı.

Karar'da yer alan habere göre; Baron, Kongre binasına yapılan kuşatmayı ve Donald Trump'ın görevden alınması için Temsilciler Meclisi'nin ikinci kez oylama yapmasını 'rezalet' olarak değerlendirirken, "Bu rezaletlerden biri, komuta ettiği ABD askerlerini yok saymasıdır" dedi.

"DONALD TRUMP'A BU FIRSAT VERİLMEYECEK"

Donald Trump'ın askerle ilişkisinin ne düzeyde olduğunun belli olmadığını söyleyen Baron, yazısını 1989'da Başkan Ronald Reagan'ın asker karşısındaki son sözlerini hatırlatarak bitirdi:

"1989'da Reagan, başkomutan olmanın 'başkanlığın en kutsal ve en önemli görevi' olduğunu söyledi. Ve böylece, askeri kitle karşısındaki son anını, Donald Trump'a yaptıkları yüzünden söyleme fırsatı verilmeyecek basit sözlerle kapatmak için kullandı: Tüm Amerika adına teşekkür ederim."

"ASKERLER BU ZORUNLULUKTAN KURTULABİLİR"

Törenin Pentagon'un isteği üzerine mi yoksa Kongre binasındaki isyancılara Pentagon tarafından yardım edilmediği için Trump'ın orduya karşı küskünlüğünden mi düzenlenmediğinin belli olmadığını söyleyen gazeteci yazar Jim Heath, "Sebebi ne olursa olsun, askerler Trump için son bir kez hazır ola geçme zorunluluğundan kurtulabilir" dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD Kongresi, 6 Ocak'ta Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylamasını onaylamak üzere ortak oturumla toplanırken, ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'ın önünde miting düzenlemişti.

Mitinge katılan on binlerce gösterici daha sonra Kongre'ye yürümüş ve Kongre binasına girmeye çalışmıştı. Polisle göstericiler arasında arbede yaşanırken, yüzlerce gösterici barikatları aşıp Kongre binasına girmişti.

Olaylara müdahale etmek üzere Kongre'ye Ulusal Muhafızlar sevk edilmiş, yaklaşık 4 saat süren baskının ardından güvenlik güçleri asayişi sağlamıştı. Olaylarda biri polis toplam 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Dünya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (11)

Erhan:

Trump geçen hafta "ne veda gecesi ne de devir teslim törenine katılmayacam" dediydi zaten..

0
1
yanıtYanıtla
emekli:

bari günah çıkarmasına izin verilseydi vahvah.

1
0
yanıtYanıtla
Word:

Hak ediyor dua etsin kolundan tutup atacakları neredeyse.

0
0
yanıtYanıtla
El patron:

Iste sistem ve adalet budur!

0
0
yanıtYanıtla
vahdettin bayram:

düşenin dostu olmazmış, herkes güçlüden yana, ya tramp kazansaydı böylemi olurdu?

0
0
yanıtYanıtla
VEDA MI?:

VEDA YAPACAK BİR KİŞİ VAR ODA BIDEN VE KÜRESELCİ ÇETELERİ GÖRECEĞİZ AZ KALDI İZLEMEYE DEVAM. . .

0
0
yanıtYanıtla
selim:

seni de harcadılar yiğit adam donald trump

0
0
yanıtYanıtla
Hacı:

Dünyaya çekidüzen ve demokrasi dersi vermeye çalışan. Ülkenin hali, kendi kazdıkları kuyuya düştüler.

0
0
yanıtYanıtla
ABD ÇÖKÜŞÜ:

TRUMP ne kadar hatalıda olsa PENTAGON CİA ABD siyasetini yönettiği için normaldir ABD yi bence daha zor günler bekliyor özellikle ZENCİ olayları ve bu son olay bunu gösterdi

0
0
yanıtYanıtla
HARPUTLU23:

Miliyetçi bir başkandı o, Devletini ekonomik açıdan müreffeh bir ülke yapmak için çalıştı,bunun için her şeyi yaptı, en azında gizli bir ajandası yoktu iki yüzlü deyildi düz bir adamdı,ABD kaybetti nokta.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title