Haberler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı! İşte 8 adımda koronavirüs aşısıyla ilgili tüm merak edilenler

Güncelleme:

Çin'den getirilen koronavirüs aşısı, acil kullanım onayı almasının ardından başta sağlık çalışanları olmak üzere uygulanmaya başlanmıştı. Aşı olan ilk isimlerden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile aşılanma sürecine dair merak edilenleri yanıtladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından paylaştığı bir video ile aşılanma süreci hakkında bilgi verdi. Koca paylaşımında "Aşı uygulaması hakkında pratik bilgilere aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı! İşte 8 adımda koronavirüs aşısıyla ilgili tüm merak edilenler

KOVİD-19 AŞISI NASIL UYGULANACAK?

Videoda, 8 adımda Kovid-19 aşısının nasıl uygulanacağı anlatıldı.

Birinci adım: Vatandaş aşı durumunu e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj göndererek öğrenebilir.

İkinci adım: Aşı olacak grup arasında yer alıyorsa randevu işlemi MHRS uygulamasına yönlendirir. Tarih ve saat aralıkları seçilerek randevu işlemi tamamlanır.

Üçüncü adım: Randevu işlemi sonucunda vatandaşa kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılır. Randevu bilgileri e-Nabız ve MHRS uygulamalarından da öğrenilebilir. Vatandaş "randevu tarihlerinde" randevu aldığı sağlık kuruluşuna gider.

Dördüncü adım: Aşıyı uygulayacak olan sağlık personeli AŞILA uygulamasından vatandaşın sorgulamasını yapar.

Beşinci adım: Uygulama üzerinden, uygulanacak aşının barkodu okutulur ve kaydedilir. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra aşı uygulanır.

Altıncı adım: Aşıyı uygulayan sağlık personeli, vatandaşın 2. doz randevusunu oluşturur.

Yedinci adım: 2. doz için oluşturulan randevu bilgileri vatandaşa kısa mesaj (SMS) ile iletilir. Vatandaş, randevu ve aşı bilgilerine e-Nabız hesabından da ulaşabilir.

Sekizinci adım: Vatandaş elektronik aşı kartına e-Nabız veya Hayat Eve Sığar uygulamalarından ulaşabilir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fahrettin Koca Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500

Yorumlar (16)

124214:

ilgimi çekmiyor

3
1
yanıtYanıtla
ALMANYA YIRMI BESBiN BiONTECH ASISI:

TüRKiYE GöNDERMiS TABi BU GüVENLI ASIYI GAYMAGI YiYEN BASTA SARAYLI UZUN COBAN SONRA EKiBi SAGLIK BAKANIDA TABi HAA SONRADA YALAKA TAKIMI CAKMA SANATCILARI BüCüR ALiSANLA TAHTTA CAGLA VURULDU MADE iN CHiNA ASISINIDA YiNE TONLARCA PARA KARSILIGINDA TüRK VATANDASINA YUTTURACAKLAR

2
1
yanıtYanıtla
tek adımda aşı:

aşı olmuyoruz sayın bakan boşuna uğraşmayın ben kobay değilim. . .

3
0
yanıtYanıtla
motorcu erdo:

Aşı sırası bize ne zaman gelir onu da söyleseymiş iyiydi.

2
0
yanıtYanıtla
emekli:

iki koltuk deyneyi ile yörüyenler ne yapacak acaba.

2
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Benim penisilin ve mantara alerjim var yaşım 80 kronik hastalığım yok. Aşı bende alerji yapar mı

1
0
yanıtYanıtla
.....:

Aşıdan önce test yapılmalı negatif çıkarsa yapılmalıdır!

0
1
yanıtYanıtla
aa:

COK ENTERESAN BIR AŞI İÇİN AYLAR ÖNCESİNDEN ELEKTRONİK TABAN OLUSTURULUP PROGRAMLAR OLUSTURULDU MILLETI BARKODLAYIP TEK TEK SISTEME KAYIT ETMEK NEDIR? BU VERILER KIMINLE PAYLASILACAK. . SANKI BIRILERI HERKES AŞI OLSUN BUNLARIN KAYITLARI TUTULSUN NE İÇİN?

1
0
yanıtYanıtla
Hayat:

1ci adımda niye 2023 niye 2021 değil mesaj atılacak sizin seçim istediğiniz senemi

0
0
yanıtYanıtla
Köylü:

Dokuzuncu adım...el fatiha..

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title