Haberler

Aşı olmayacakları vatan hainliğiyle suçlayan Prof. Dr. Sönmez şimdi de köpek benzetmesiyle tepkilerin odağında

Güncelleme:

Koronavirüs aşısı olmayı reddedenlere "vatan haini" diyerek büyük tepki çeken Prof. Dr. Bingür Sönmez, bu kez de aşı olmayanları, aşısız köpeğe benzetip "Yaptırmayanlara yaşama şansı verilmeyecek" diye konuştu. Sönmez'in bu sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Alev Alatlı'nın 'Murakabe Günleri' adlı programına konuk olan Prof. Dr. Bingür Sönmez, koronavirüs aşısı yaptırmayanlarla ilgili yaptığı benzetmeyle sosyal medyada çok konuşulanlar arasına girdi.

Daha önce aşı olmayı reddedenlere 'vatan haini' diyen Prof. Bingür Sönmez, bu kez aşı olmayanları aşısız köpeğe benzetip "Yaptırmayanlara yaşama şansı verilmeyecek" dedi. Önümüzdeki 10 yıl boyunca herkesin aşı olması gerektiğini söyleyen Sönmez, bu açıklamalarından sonra büyük tepki gördü.

SOSYAL MEDYAYI AYAĞA KALDIRDI

Açıklama sonrası Twitter'de #bingursonmeztutuklansin etiketiyle kampanya başlatıldı. Sosyal medya kullanıcıları Prof. Sönmez'in hakaret, kin ve nefret suçları işlemekten tutuklanmasını istedi.

"HER YIL AŞI OLACAĞIZ"

Kimsenin "Aşı olmam" deme hakkının olmadığını söyleyen Sönmez, "Herkes aşı olmak zorunda. Değil İstanbul, değil Türkiye, bütün dünyanın %70-%80 oranında aşı olmazsa önümüzdeki 4-5 yıl korona salgını ile beraberiz. Virüs her yıl mutasyona uğrayacak. Her yıl aşı olacağız" şeklinde konuştu.

AŞI OLMAYANLARA SKANDAL BENZETME

Sözlerine devam eden Sönmez, "Aşı olmayanlar ne olacak? Hani köpeklere aşınız var mı diye söylüyordu şimdi artık insanlara sorulacak. Pasaport alamayacaklar, uçağa binemeyecekler, toplu taşımaya giremeyecekler. Aşı olmayanlara yaşama şansı verilmeyecek" dedi.

"VATAN HAİNİ" ÇIKIŞIYLA DA TARTIŞMA YARATMIŞTI

Prof. Dr. Sönmez, daha önce katıldığı Fox TV yayınında; "Ben aşı yaptırmam diyenler birer vatan hainidir. Onlara kız bile vermeyeceğiz. İnsan vücudunun dokunulmazlığı nedeniyle mecbur etme şansımız yok ama kurallar koyacağız, devlet dairelerine bile giremeyecekler, otobüse binemeyecekler. Başka çaremiz yok" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bingür Sönmez Alev Alatlı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor?
500

Yorumlar (164)

Ahmet:

Kalp Damar Cerrahı Prof Büngür Sönmez e katılıyorum, siz daha mı iyi bileceksiniz hayatını tıbba adamış birinden Herkesin haddini bilsin, on binlerce insana şifa olmuş, hayat vermiş bir adam

4
54
yanıtYanıtla
Ahmet e cevap:

Ahmetcigim o hayatini tibba adamis dedigin doktorlarin bazilar daha dune kadar tereyaginin kalbe zararli oldugunu, margarinlerin saglikli oldugunuda soyluyordu. O sozlere inanip, Umarim hâlâ margarin tüketmiyorsundur. Turkiyede hayatini tibba adayan, arastirms yapan kac kisi var. Bizdekiler sadece yurtdisinda yapilan calismalari turkceye cevirip bize okutuyorlar.

yanıt32
yanıt3
köpek:

Hayatını tıbba adamış başka profosörlerde var asla aşı yaptırmam diyen ne konuşuyon değişik

yanıt18
yanıt3
HAKAN:

BOŞ BİR YORUM

yanıt8
yanıt2
Misafir20:

Önce sen bir haddini bil,sen kimsin ki burda insanları azarlar gibi yorum yapıyorsun,herkes senin gibi düşünmek zorunda mı?edebinle konuş,saygısızlık yapma...

yanıt18
yanıt1
Vatandaş:

Bu halkın doktorlara olan tutumu her zaman şaşırtır beni, adamlar 15 sene eğitim alıyor sonra da cahil halkla muhatab oluyor , doktorluk zor iş onca sene eğitimden onlarca kitaptan sonra cahillerle uğraşmak zor

yanıt1
yanıt19
Vatandaş:

Yurtdışında yaşıyorum, Türkiye nin iyi olduğu tek alan tıptır, doktor kalitesi bakımından dünyada ilk 5 tedir

yanıt2
yanıt20
Esen yaman:

Buda demek oluyorki cahil kavramının okumuş ve okumamış gibi bir ayırımı kesinlikle söz konusu değil şekil a da görüldüğü üzere okumuş bir cahil...

49
4
yanıtYanıtla
hasan hotaman:

hocaya tamamen katılıyorum az bile söylemiş kanser hastaları kalp hastaları trafik kazası geirenler solunum hastaları bu tedbirsiz insanlar yüzünden tedavi olamıyorlar şimdi soruyorum bunu vebali kimin

7
41
yanıtYanıtla
ALPEREN:

DERHAL YARGILANMALI

40
5
yanıtYanıtla
Tüm 164 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title