Haberler

Milyonlarca emekliye müjdeli haber: Maaşlarla birlikte ek ödemelere de zam yapıldı

Güncelleme:

Aralık ayında belirlenen enflasyon rakamları ile memur, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları belli oldu. Memur emeklileri yüzde 7.33 oranında zam alırken işçi ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 8.36 oranında zam alacak. Zamlı maaşların yarından itibaren hesaplara yatmaya başlayacağı ve ek ödemelere de zam geleceği öğrenildi.

Milyonlarca emeklinin beklediği Ocak zammıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Emekliler aldıkları maaş zammının üzerine bir de ek ödeme zammı aldı. Emekli maaşı 1554 liranın altındakilere yüzde 5, üstündekilere ise yüzde 4 ek ödeme yapılacak.

EK ÖDEMELER ZAMLI MAAŞ ÜZERİNDEN HESAPLANDI

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları yüzde 8.36, memur emeklilerininki yüzde 7.33 arttı. Maaşlarla birlikte ek ödemeler de yükseldi. Ek ödeme tutarları, zamlı maaş üzerinden hesaplandığı için arttı.

Ayrıca yüzde 5 ek ödemeden yararlanma sınırı da değişti. Bu ay itibariyle maaşı bin 554 liranın altında olanlara yüzde 5, üstündeki olanlara yüzde 4 ek ödeme verilecek.

"YENİ ORAN YÜZDE 8-10 OLARAK BELİRLENSİN"

Vergi iadesinin yerine gelen ek ödemede emekliler yeni artış beklentisi de taşıyor. Emekliler, maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında olan ek ödemenin günümüzde düşük kaldığını belirterek, artırılmasını istiyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) de "Yeni oran yüzde 8-10 olarak belirlensin" çağrısını yapıyor.

Bu talep hayata geçerse, emeklilerin büyük bölümünün ek ödeme tutarları ikiye katlanacak. Emekliler maaşlarının yüzde 4'ü yerine yüzde 8 ya da 10'u oranında ek ödeme almaya başlayacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Memur Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (112)

bu seçmen kitlesi çok beklersiniz:

Gerçek enflasyonun yüzde otuz kırklarda olduğu ülkede emekliye çalışana yüzde 7-8 yeter deniliyorsa buyurun cenaze namazına. .

32
4
yanıtYanıtla
reis21:

Yazıklar olsun diyorumki milleti aptal yerine koyup bu haberi müjde olarak vermeniz şaşırtmadı beni bütün havuz medyası müjde diye aynı haberi vermiş

29
2
yanıtYanıtla
Mehmet:

Bunu müjde diye yazanı Allah perişan etsin

27
1
yanıtYanıtla
kaan61:

Tüm gıda ürünleri yüzde yüz armış en az bunların hiç bir şeyden haberleri yok. . . . .

26
0
yanıtYanıtla
Hüseyin:

5 lira zam neyinize yetmiyor

11
15
yanıtYanıtla
Mehmet:

Sizin kadar ahlaksız insan olamaz gariban halkla dalga geçiyorsunuz ayıptır normal olarak artan üç kuruş parayı yeni birşeymiş gibi anlatmaya utanmıyormusunuz

25
0
yanıtYanıtla
Murat:

Her gün yapıyorlar böyle haber yalamalar dallamalar dalga geçiyorlar

yanıt3
yanıt0
Bilirkişi:

Emekli adam ne yapsın parayı reis düşünüyor onu verse ne olacak et falan yer alkol tüketir zararlı diyete endeksli zam bunlar şimdi bakıyorum bütün millet şikayetçi yarın sandığı koysa herkes oy verir yinede hepsi laf kalabalığı

20
4
yanıtYanıtla
BİLMEZKİŞİ:

AYNEN KARDEŞİM KATILIYORUM.

yanıt8
yanıt1
BİLMEZMİYİM:

aynen haklısın

yanıt7
yanıt1
Tüm 112 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title