Haberler

Yunan Başpiskoposunun İslam ve Müslümanlar için söylediği hadsiz sözlere tepki yağdı

Güncelleme:

Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, katıldığı bir televizyon programında, İslam dini ve Müslümanlara yönelik haddi aşan ifadeler kullandı. İeronimos, İslam'ın bir din olmadığını, Müslümanların da savaş yanlısı insanlar olduğunu öne sürdü. Başpiskoposun bu hadsiz sözlerine tepki yağdı ve bu sözlerin kabul edilemeyeceği vurgulandı.

Yunanistan'da, Başpiskopos İeronimos'un İslam dini ve Müslümanlarla ilgili hakaret içeren ifadeleri tepkilere neden oldu. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunun (BTTADK) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un İslam dinini hedef alan ifadelerinin kınandığı belirtilerek, "Geçtiğimiz bu zorlu dönemde, İslam karşıtı söylemler yerine, daha barışçı ve birleştirici bir dilin kullanılmasını umut ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

"ÖZÜR DİLEMELİ"

Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinden (BİHLİMDER) yapılan açıklamada da İeronimos'un "ihtiras ve kıskançlık" sebebiyle makamına yakışmayan sözler sarf ettiği ve özür dilemesi gerektiği vurgulandı.

"BU DÜŞMANCA TAVRI KINIYORUZ"

BİHLİMDER açıklamasında, "Sıradan bir insanın dahi söyleyemeyeceği bu sözlerin sahibinin nasıl bir ruh haline sahip olduğunu uzmanlarına havale ediyor, bu düşmanca tavrı kınıyoruz. Bu vesileyle bu şahsı başta İslam'ın mensupları olmak üzere bütün insanlıktan özür dilemeye davet ediyoruz." denildi.

"BİZLERDE ÜZÜNTÜ VE ŞAŞKINLIK YARATTIĞINI BELİRTMEK İSTERİZ"

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) tarafından yapılan açıklamada ise İeronomis'un İslam dini ile ilgili düşüncelerinin teolojik ve tarihi gerçeklerden uzak olduğu belirtildi. Dernek açıklamasında, "Böyle bir düşüncenin, önemli ve kritik bir mevkide bulunan ve özellikle de bir din adamı tarafından ifade edilmesinin bizlerde üzüntü ve şaşkınlık yarattığını da ayrıca belirtmek isteriz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Yunan Başpiskoposunun İslam ve Müslümanlar için söylediği hadsiz sözlere tepki yağdı

"ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram da İeronimos'un açıklamalarına tepki göstererek, İslam dini ile ilgili "siyasi parti" söylemlerinin kabul edilebilir olmadığını kaydetti. Yunanistan Başpiskoposu İeronimos'un İslam dini ile ilgili bir din adamına yakışmayan bir davranış şekli ortaya koyduğunu belirten İbram, "İslam'ın temel inançlarından biri dinler arası barış ve huzura dayalı bir yaşam olgusudur. Kin gütmek ve başka dinlerin mensuplarına karşı düşmanlık beslemek asla kabul edilemez." yorumu yaptı.

Rodop ili Yassıköy (İasmos) Belediye Başkanı Önder Mümin de Başpiskopos İeronimos'un İslam dini hakkındaki açıklamalarını "talihsiz" olarak nitelendirdi.

İERONİMOS NE DEDİ?

Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, OPEN TV kanalında katıldığı Yunanistan'ın kurtuluş savaşı ile ilgili bir programda, "İslam'ın bir din olmadığını" ve "Müslümanların savaş yanlısı insanlar olduğunu" söylemişti.

Elinde kurtuluş savaşından kalma olduğunu söylediği bir silah ve bazı kutsal emanetlerle kamera karşısına geçen İeronimos "İslam, onun insanları din değil, siyasi bir parti, siyasi bir arzu ve savaş insanları, yayılmacılığın insanlarıdır. İslam'ın özelliği bu. Muhammed'in öğretileri de bunu söylüyor." ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Trakya Bölgesi Yunanistan Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (35)

Dadaş:

Ahirette öğrenirsin İslam İn din olup olmadığını papaz oğlu papaz

29
0
yanıtYanıtla
Mk:

Zebaniler ciğerlerini sokonce anliyacaksin neyin ne olduğunu pis papaz İslam dışında tüm dinler yok hükmündedir Allah katında

19
3
yanıtYanıtla
Namyelüs:

Hz. İsa''yı hem Allah''ın oğlu hem peygamber hem de Allah zannedenlerin aklı ne kadar çalışabilir ki. ?İsa''nın ölümünden 400 yıl sonra papazların yazdığı İncil''leri Allah''ın kelamı sananların aklı ne kadar çalışabilir ki?Hiristiyanlık adına işledikleri cinayetleri ve Haçlı Ordularını da demokrasi hareketleri olarak görüyordur bu kafayla.

21
0
yanıtYanıtla
Wdfggx:

Mezara girince görürsün neyin olup olmadigini

21
0
yanıtYanıtla
KADRİ:

PAPOOO KONU ALLAH KİTAP VATAN OLSUN YETERKİ ÖLÜMÜNE KADAR SAVAŞIRIZ ATALARIMIZ ÇANAKKALEDEN DÖKMÜŞ SİZİ ÇOK KAŞINMAYIN YÜZEREK SİLAHSIZ GELİR SİZİ VATANSIZ BIRAKIRIZ

15
2
yanıtYanıtla
Müslüman TÜRK:

Bu adam yunan zaten daha ne beklenirki bunların atalarında savaş tanrısı denilen olmayan biri vardı,İstanbul feth edildiğinde ne yunanlılara ne rumlara nede ermenilere buraları terk edin denilmemiş,yüzyıllardır akraba derecesinde yaşanıyor komşuluk hak hukukda devam ediyor,fener rum patriğine bide sorun o soruyu,bu gibi dengesiz insanların laflarıyla canınızı sıkmayın,Cenab-ı Allah her şeyi bilen ve görendir,bu tipler kendi pisliği ile geberip gidecek

14
1
yanıtYanıtla
Ad:

Saygısız

11
1
yanıtYanıtla
Hüseyin ozdemir:

Zebaniler diyecekki papaz gel bakalim cehennemde sana güzel bir yer ayarladık

10
2
yanıtYanıtla
halis müslüm:

Bunlar; Hz Muhammed''in peygamberliğini de kabul etmiyorlar. Tevrat ve İncil''den alıntılar yaparak, dinlediği efsane ve öyküleri derleyerek yeni bir din uydurduğunu, bu nedenle kitabımızda birçok çelişki olduğunu öne sürüyorlar. Allah''ın laneti bunların üzerine olsun.

11
1
yanıtYanıtla
Tt:

Yalancı, sen ilk önce değiştirilmeyen kitabını bul ve oku, orda yazıyor bir sonraki gelecek olan dine katılın

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title