Haberler

Kadir Şeker'in öldürdüğü Özgür Duran'ın ailesinin avukatı: Gizli tanığın ifadesiyle dosya bambaşka bir hal alacak

Güncelleme:

Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'a (32), engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle 12,5 yıl hapse çarptırılan Kadir Şeker'in (20) yargılandığı davanın son duruşmasının ardından ortaya çıkan gizli tanığın ölen Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılıç'a ulaştığı öne sürüldü. Dalkılıç, tanığın "Özgür Duran'ın uyuşturucu sattırmadığını ve satışa karşı çıktığı için öldürüldüğünü, Kadir Şeker uyuşturucu kullanıyor ve uyuşturucu alırken görenler var" dediğini söyledi. Ailenin avukatı Metehan Uluman, gizli tanık ifade verdikten sonra Kadir Şeker dosyasının bambaşka bir hal alacağını söyledi.

SÜRPRİZ TANIK İDDİAYA GÖRE ÖZGÜR DURAN'IN ANNESİNE ULAŞTI

Olay, 5 Şubat akşamı, Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda meydana geldi. Özgür Duran'ın sevgilisi Ayşe Dırla'yı dövdüğü gerekçesiyle olaya müdahale etmek isteyen Kadir Şeker, çıkan arbedede Duran'ı bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası tutuklanıp hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan iddianame hazırlanan Şeker, yargılandığı Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Şeker'in cezası, olayın haksız tahrik altında gerçekleşmesi nedeniyle 15 yıla, iyi hal hükümleri uygulanarak 12,5 yıla düşürüldü. Gerekçeli kararın tebliğ edilmesinin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, kararla ilgili İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu. Bu başvurunun hemen ardından ortaya çıkan sürpriz tanık, iddiaya göre, Özgür Duran'ın ailesinin avukatı Metehan Uluman aracılığıyla anne Mübeyyen Güner Dalkılıç'a ulaştı. Bildiği her şeyi anlatacağını söyleyen tanık, Kadir Şeker'in uyuşturucu kullanan bir kişi olduğunu ve uyuşturucu tacirleri tarafından Özgür Duran'ı öldürtmek için kullanıldığını öne sürdü.

"TANIĞIN ANLATTIKLARI KANIMI DONDURDU"

Tanığın anlattıklarını dinleyince şok yaşadığını belirten Mübeyyen Güner Dalkılıç, oğlu Özgür Duran'ın Kurşunlu Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret ederek dua etti. Sürpriz tanığın anlattıkları üzerinden savcılığa yeni bir dilekçe sunmaya hazırlanan Mübeyyen Güner Dalkılıç, "Ben zaten planlı bir cinayet olduğundan şüpheleniyordum. Tasarlayarak öldürüldüğünü başından beri düşünüyordum. Savcıya Ayşe Dırla'nın öldürdüğünü söyledim. 10 ay boyunca hep bu şüpheyle yaşadım. Tanığın anlattıkları kanımı dondurdu. Kadir masum değildir" dedi.

Kadir Şeker'in öldürdüğü Özgür Duran'ın ailesinin avukatı: Gizli tanığın ifadesiyle dosya bambaşka bir hal alacakKadir Şeker'in öldürdüğü Özgür Duran ve sevgilisi Ayşe Dırla.

"UYUŞTURUCU SATIŞINA KARŞI OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRDÜLER"

Erkek tanığın elinde, anlattıklarına dair deliller ve belgeler olduğunu da söylediğini belirten Dalkılıç, "Tanık bir gün önceden Özgür'ün öldürüleceğinden haberi olduğunu, ancak yapmamaları gerektiğini söylediğini anlattı. Tanık, Özgür Duran'ın uyuşturucu sattırmadığını ve satışa karşı çıktığı için öldürüldüğünü söyledi. Ayşe Dırla'nın uyuşturucudan kazandığı parayı Özgür'ün yediğini düşündüler. Ama Özgür bu duruma karşıydı. O yüzden çocuğumu yok ettiler" diye konuştu. Mübeyyen Güner Dalkılıç, Özgür Duran'ın cep telefonu kaydının incelenmesini ve olay günü arayanların tek tek sorgulanmasını istedi.

KADİR ŞEKER: BIÇAĞI TESPİH GİBİ OYNAMAK İÇİN ALDIM

Özgür Duran'ın kardeşi Niyazi Remzi Duran (18), Ayşe Dırla'nın şiddet gördüğü yönündeki ifadesinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Duran, ağabeyinin Dırla'yı dövmediğinin olay günü alınan darp raporunda 'Darp cebir izi yoktur' sonucuyla desteklendiğini anlattı. Kadir Şeker'in yanında taşıdığı bıçağın özel ve taşınması yasak bir bıçak olduğunu anlatan Duran, "Siyah bir bıçak. Açıldığında bir A4 kağıdı boyunda oluyor. Bu bıçağın taşınması yasaktır. Kadir Şeker ifadesinde 'Bu bıçağı internetten elimde tespih gibi oynamak için aldım' diyor" diye konuştu.

"GİZLİ TANIK DOSYANIN GİDİŞATINI DEĞİŞTİRECEK"

Ailenin avukatı Metehan Uluman, gizli tanık ifade verdikten sonra Kadir Şeker dosyasının bambaşka bir hal alacağını söyledi. Avukat Uluman, "Kamuoyu duyduklarına inanamayacak. Gizli tanığın ifadeleri toplandıktan sonra Kadir Şeker'in kesinlikle müebbet hapis cezası alacağı kanaatindeyim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

kadir şeker Selçuklu Konya Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500

Yorumlar (134)

Topuz:

He he ...karşı çıkmış...uyusturucu satmaya..kadinla boy boy resim ve satmaya karşı çık...kadını nasıl ters ifadeye zorlardılarsa yeni bir paralı tanık zor değil ...bu ölen adamın anası ve babasını da iceri atmalı adaleti yanıltmaya çalışmaktan..

73
30
yanıtYanıtla
cello:

ölen adamın ailesi fakir zaten ne parası sen bu riske girermisin para karşılığı yalan ifade mahkeme anlarsa suçtur. hangi yeşilçam filmini izliyorsun acaba

yanıt2
yanıt0
Geronimo:

Gizli tanık saçmalığı nedir yaa

68
26
yanıtYanıtla
talihsiz bathsız Kadir:

Bu Kadir içeriden çıksa da bu aile ile işi zor peşini bırakmayacaklar gibi görünüyor

61
10
yanıtYanıtla
vatandas:

sizde iyi bir çocuk olursanız kadir şeker gibi bıçağı tesbih gibi kullanabilirsiniz.

40
30
yanıtYanıtla
ARTIK YETER:

Hiç inandırıcı değil. Bu olay yaşanalı yaklaşık bir sene olacak. hiç mi kimse çıkıp anlatmadı bu zaman kadar. Ayşe dırla''nın başka pislikleri çıkınca kadirin cezası azalacak, hapisten çıkacak diye özgür duran''ın ailesi adam tuttu bence. Ayrıca uyuşturucu kullanan biri kaç aydır hapiste hiç mi kriz geçirmedi. bırakın bu işleri ya.

62
6
yanıtYanıtla
erkan:

Kadir tam bir pislik aileye çatmışsın kardeşim. Adamın kendisi gibi ailesi de seviyesiz. bunlardan korkulur. Allah yardımcın olsun güzel kardeşim.

57
11
yanıtYanıtla
ÖMER:

BU TANIK MANIK DEĞİL DİREKT SANIK OLMALI KADİR ŞEKERE KURULMUŞ Bİ KUMPAS GİBİ GÖRÜNÜYOR, AİLE BİR YALANCI ŞAHİT AYARLAMIŞ. BUNCA OLAY OLDU NERDEYDİ BU ŞAHİT ŞİMDİMİ AKLI BAŞINA GELDİ. BU YARGIYIDA HERKESİDE APTAL YERİNE KOYMAKTIR ADALET ER GEÇ TECELLİ EDECEKTİR.

54
12
yanıtYanıtla
salih:

ya gizli tanık da içerden yeni çıktıysa ?

yanıt2
yanıt1
Qwert:

Hep yoorumlarımda yazdım bu işin altında başka işler var diye. Masum biri o bıçağı taşıyıp tanımadığı birini öldürmez

35
30
yanıtYanıtla
Tüm 134 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title