Haberler

Endonezya'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Nababan'dan BTSO'ya ziyaret

Güncelleme:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasını (BTSO) ziyaret eden Endonezya'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Eric Gokasi Nababan, ülkesi ile Türkiye arasında büyük bir ekonomik potansiyel olduğunu vurguladı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Oda Hizmet Binası'ndaki ziyarette BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, yönetim kurulu üyeleri Muhsin Koçaslan ve Yüksel Taşdemir, Nababan ve beraberindeki heyetle görüştü.

Endonezyalı heyete ilk olarak Bursa ekonomisi hakkında bilgiler aktaran Şener, ihracatta ikinci sırada yer alan Bursa ile Endonezya arasındaki ticaret hacminin daha fazla gelişebileceğini ifade etti.

Bursa'da Endonezya ile ticaret yapan firma sayısının 100'e yaklaştığını belirten Şener, şunları kaydetti:

"Bursa, otomotiv, makine, tekstil gibi sektörlerde güçlü markalara ve üretim altyapısına sahip bir şehir. BTSO olarak firmalarımızın dış ticaretini artırmak konusunda mesafe bakmaksızın dünyanın farklı coğrafyalarında ihracat seferleri gerçekleştiriyoruz. Endonezya da bunlardan biri. Son iki yılda Endonezya ile karşılıklı geniş katılımlı buluşmalar gerçekleştirdik. 2018 yılında 50'ye yakın Endonezyalı iş insanımızı endüstri zirvesi kapsamında Bursa'da ağırladık. 2019 yılında da Bursa'dan 25 kişilik heyetimiz, Cakarta'da ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Endonezya ve Türkiye arasındaki iş hacminin artması için karşılıklı iş birliğine devam etmeye hazırız."

Ticaret Müşaviri Eric Gokasi Nababan da Bursa'nın sahip olduğu sanayi altyapısıyla Türkiye'nin büyümesine liderlik ettiğine dikkati çekti.

Her alanda güçlü bir atmosfere sahip Bursa ile Endonezya arasında yeni ticari ilişkileri kurmak istediklerini bildiren Nababan, "Bursalı firmalara kapımız her zaman açık. Devletler arasındaki kardeşliğimizi ticarete mutlaka yansıtmalıyız. Endonezya 280 milyon nüfuslu bir ülke. Türkiye de 81 milyonluk bir nüfusa sahip. Ortada büyük bir potansiyel var. Tek yapacağımız şey birbirimizi iyi tanımak. 2020 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacmi yüzde 10 daraldı. Bunun sebebinin pandemi olduğunu biliyoruz. Yeni dönemde kalıcı ticaret köprüleri için iş birliğimizi güçlendirebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Ziyarette, ilerleyen günlerde iki ülke ticaret müşavirlerinin ve iş dünyası temsilcilerinin katılacağı webinar organizasyonu yapılması planlandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Endonezya Türkiye Ankara Bursa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title