Haberler

İsrail'de Pfizer/BioNTech aşısı yaptıran 13 kişi yüz felci geçirdi

Güncelleme:

İsrail'de yeni koronavirüs salgınına karşı toplu aşılama devam ederken, Pfizer/BioNTech aşısı yaptıran 13 kişi yüz felci geçirdi. Aşının ilk dozu 2 milyondan fazla, ikinci dozu ise 200 binden fazla kişiye uygulandı.

İsrail basınına göre; 13 İsrail vatandaşı,Pfizer/BioNTech şirketinin koronavirüs aşısının ilk dozundan sonra fasiyal sinir (beyinden çıkıp yüz kaslarına giden sinir) felci yaşadı.

Haberde, "Bakanlığın verilerine göre en az 13 kişi parezi semptomları geliştirdi, ancak sağlık sisteminin içindeki doktorlar bu tür vakaların sayısının uygulamada daha fazla olduğuna inanıyor" ifadeleri kullanıldı.

"28 SAAT BOYUNCA DEVAM ETTİ"

Aşıyı yaptıranların arasından bir kişi, aşı uygulamasından birkaç dakika sonra çenesinde ve ağızında garip hisler oluştuğunu anlattı:

"En az 28 saat boyunca bu şekilde devam etti. Tamamen yok olduğunu söyleyemem, ancak bunun dışında başka herhangi bir ağrı hissetmiyorum."

BAKANLIK, SEMPTOM GELİŞTİRENLERİN İYİLEŞİNCEYE KADAR İKİNCİ AŞIYI OLMAMASI GEREKTİĞİNİ AÇIKLADI

İsrail Sağlık Bakanlığı, ilk dozun uygulanmasından sonra parezi semptomları geliştirenlerin, iyileşinceye kadar ikinci aşıyı ertelemeleri gerektiğini açıkladı. Bununla birlikte doktorlar, bu gibi durumlarda ikinci dozu vermenin mantıklı olup olmayacağından şüphe ediyor.

İLK DOZ AŞI, İKİ MİLYONDAN FAZLA KİŞİYE UYGULANDI

İsrail'de Kovid-19 aşılaması 20 Aralık'ta başlamış, aşının ikinci dozu 10 Ocak'ta uygulanmaya başlanmıştı. İlk aşamada sağlık çalışanları, tıp öğrencileri, geriatri personeli ve devlet görevlileri herkese örnek olması için aşılanmıştı, ikinci aşamada ise 60 yaş üzerinde olan risk grubundaki kişilere aşı vurulmaya başlandı. Aşının ilk dozu 2 milyondan fazla, ikinci dozu ise 200 binden fazla kişiye uygulandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Pfizer İsrail Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500

Yorumlar (20)

Zaten Asiyi Kesfeden Türk Doktoru:

Ugur Sahinin Yüzüne Baktiginizda Asinin insanlarda Yüz Felci Gecirmesinede Sasirmamak Lazim Adamin Sifati Bi Tuhaf Asisi Anca öyle Olur

16
78
yanıtYanıtla
HAHAHA:

ozaman sen yap asiyi puahaha

yanıt9
yanıt1
baltacı kemal:

Pfizer/BioNTech aşısı yaptıranlar, yürüyen zombi olacak. zombiler bütün yaşayan canlıları çig çig yiyecek. dünya da zombi kıyameti olacak. dünyada sadece türkiye de niğde de 100 kişi sağ kalacak.

28
37
yanıtYanıtla
pfizezoro:

Pfizer aşısında ölenler ve yüz felci geçirenler var her gün haberlerde görüyoruz galiba Çin aşısı daha güvenilir ve herhangi bir olay duymadık

20
38
yanıtYanıtla
tref:

SAen sdaha düne kadar hicc birşey duyamamıştın dr lar ve velediye başkanı gercek sayıları acıklayın ıısrarıyla acıklandı kac jkişi ölşdüğü kac kişi pandemi oldugu

yanıt7
yanıt1
x:

dedik onlara Çin aşısı alın. . . Bakın biz aldık. . nah şuraya yazıyorum. . . en fazla baş ağrısı ve kolda şişkinlik. . . başka bir etki görülürse gelin yanıma parasını iade edeyim. . .

27
21
yanıtYanıtla
Haydar:

Çin aşısı inaktif aşı olduğu için yan etki açısından en güvenilir olanı. Pfizer aşısı ise çok yeni bir teknoloji, beklenmedik ve öngörülemeyen etkilere yol açabilir.

yanıt1
yanıt0
Vatandaş:

Bakalım Çin aşısından kaç kişi öldü, kaç kişi felç oldu! Ama yüzde 92 açıkladık. Sanki babamızın malı gibi tüm gerçekleri gizliyoruz.

27
11
yanıtYanıtla
serçe beyni:

en güvenli aşı çin aşısı . hastalık orda başladı orda bitti , yani batı bu aşıyı kullanırda karizm meselesi ben çin aşısı olurum . seçme hakkım olursa

yanıt0
yanıt0
EFEDAYI:

28 Saatte geçen yüz felci korona olmaktan daha iyi gibi . Bu riske değer de aşı nerde ?

10
27
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title