Haberler

Anneleri ölünce hayatları değişti! Üç kız kardeş babalarıyla birlikte tamirat yapıyor

Güncelleme:

Konya'da 46 yıldır ev aletleri tamiri yapan Ümit Tunaboylu, 16 yıl önce eşini kanserden kaybettikten sonra 3 kızını iş yerine getirip burada bakmaya başladı. İş yerinde vakit geçiren kızları da babalarına yardımcı olmak için ustalığı öğrendi. Şimdi 3 kız kardeş, "Yapamazlar" ön yargısını kırarak babalarıyla birlikte tamirat işlerini yapıyor.

Ümit Tunaboylu'nun (58) eşi Mardiye Tunaboylu 16 yıl önce 29 yaşında iken kanser nedeniyle yaşamını yitirdi. 3 kızına hem babalık, hem de annelik yapan Tunaboylu, kızlarını iş yerine getirip, burada bakmaya başladı. O dönem bebek olan kızı Seçil Tunaboylu da ablaları gibi baba mesleğini öğrendi. Ümit Tunaboylu, şimdi 3 kızıyla birlikte iş yerinde elektronik ev aletleri ve çaydanlık gibi malzemeleri tamir ediyor. Annesiz büyüdüklerini için sürekli babası Ümit Tunaboylu'nun iş yerine geldiklerini belirten Hilal Tunaboylu (23) şunları söyledi:

"Biz babamdan kopamadık. Babamızın yanına gidip geldiğimiz için bu mesleği kazandık. Annesiz büyüdüğümüz için sürekli babamızın yanındaydık ve meslek ilgimizi çekmeye başladı. Ekstra ilgi duyduğumuz için de mesleği yapmaya başladık. Mesleğe ilk başladığımız zaman 'Kızlar bu işi yapamaz' önyargısı vardı. Ancak biz bu ön yargıyı yıktığımızı düşünüyorum. Yıllara dayanan baba mesleğinden kaynaklı insanların güvenini kazandık."

Anneleri ölünce hayatları değişti! Üç kız kardeş babalarıyla birlikte tamirat yapıyor

"PRATİK VE ZEKAYA DAYALI BİR MESLEK"

Mesleği severek yaptığını belirten Tunaboylu, "Tamir yapmak çok ilgimi çekiyor. Pratik ve zekaya dayalı bir meslek. Sabah geliyoruz, müşterilerimizi ağırlıyoruz. Gelen tamirleri kardeşlerimle birlikte yapıyoruz. Babamda sağ olsun bize yardımcı oluyor." dedi.

Anneleri ölünce hayatları değişti! Üç kız kardeş babalarıyla birlikte tamirat yapıyor

"KIZLARIMLA BERABER MESLEĞİMİZİ DEVAM ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

46 yıldır bu mesleği sürdürdüğünü hatırlatan baba Ümit Tunaboylu da şöyle konuştu:

"Mesleğimi seviyorum. Kızlarımla beraber mesleğimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımın annesi kanser hastasıydı, vefat etti. O süreçten sonra çocuklarımı dükkana getirmeye başladım. Ben işimi yaptıkça onlarda merak etmeye başladı. Merak ettikleri için göstermeye başladım. Onlarda bir süre sonra usta oldular. Onlar yeni nesil oldukları için yeni teknolojik aletler geliyor. Ben bazen onlara akıl danışıyorum. Meslekte beni aştılar. Artık ben çıraklıklarını yapmaya başladım. Eski mekanik işler olursa beni çağırıyorlar; ancak diğerlerini kendileri hallediyorlar."

Anneleri ölünce hayatları değişti! Üç kız kardeş babalarıyla birlikte tamirat yapıyor

"HEPİMİZ MUTLUYUZ HAYATIMIZDAN"

Müşterilerinin de bu durumdan memnun olduğunu dile getiren Tunaboylu, "Müşterilerin olumlu tepkileri var. Ayrıca kızlarımın kendi müşterileri de bulunuyor. Onun için ben mutluyum hayatımdan. Onlar da mutlu. Biz böyle aile boyu çalışıyoruz. Bence bütün bayanlar çalışmalı. Kadınların kötü haberlerini duymaktansa, kadınların ben her şeyi yapabileceğine inanıyorum." diye konuştu.

Anneleri ölünce hayatları değişti! Üç kız kardeş babalarıyla birlikte tamirat yapıyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (19)

MERSİN 33:

Vallahi hep demişimdir '' Kız olsun çamurdan olsun '' Allah , eli ayağı düzgün ve hayırlısını versin .

34
0
yanıtYanıtla
BEHCET:

HER TÜRLÜ TAKTİRİN ÜZERİNDE BAŞARILAR KIZLAR

31
1
yanıtYanıtla
helal:

gerçekten takdir edilecek insanlar. babalarını da tebrik ederim. hayırlı evlat yetiştirdikleri için.

25
1
yanıtYanıtla
Sabiha:

Yakın zamanda annemi kaybettim gözlerim doldu ne güzel sahip çıkmış babaları Rabbani yollarını açık etsin her daim. Annelerimizin mekanı cennet olsun inşallah.

25
0
yanıtYanıtla
böyle babaya helal olsun....:

annemizi kaybettiğimizde çok küçük olmamamıza rağmen babam hemen evlendi. evlendiği kadın bize yapmadığını bırakmadı. babamda herşeye gözyumdu. Allahtan korktuğumuz için babamızı bi köşeye atamadık. ama onca yıldan sonra artık o kadınla hiç konuşmuyoruz. onlar ise hala evliler. . . ve babam kızlarına gelir gider . . Anlamadığım benim de evlatlarım var evladımı üzen inciten biri kim olursa olsun benim karşımda olur. ama babamın umru değil. . . O nedenle hakkıyla babalık yapanların önünde eğiliyorum. .

24
1
yanıtYanıtla
YERDEN GÖĞE HAKLISINIZ:

Bende sizin önünüzde saygıyla eğiliyorum. Ne güzel anlatmışsınız.

yanıt9
yanıt0
göksun:

Kardeşim : Benim gerçek hikayemde aynı senin gibi . Allah yolunu bahtını açık etsin. Böyle babanın önünde saygı ile eğiliyorum bende . . .

yanıt0
yanıt0
ERCAN_23:

MaşaALLAH RABBİM işinizi gücünüzü rast getirsin Babanıza Helal olsun.

22
0
yanıtYanıtla
fani:

çooook güzel kendi ekmeklerini kazanıyorlar çok iyi

21
1
yanıtYanıtla
Maho:

Helal olsun babaya ve evlatlarına

21
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title