Haberler

Son dakika! AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı: Yağış ilerleyen saatlerde yer yer kuvvetli şekilde etkili olacak

Güncelleme:

Son dakika! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, sabah saatlerinde İstanbul'da yeniden etkili olmaya başlayan kar yağışıyla ilgili uyarılarda bulundu. İstanbul'da yağışın ilerleyen saatlerde yer yer kuvvetli şekilde etkili olması beklenirken; çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edeceği açıklandı.

Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamada, " İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren mola veren kar yağışı sabah erken saatlerinden (05:30) itibaren kuzey bölgelerimizde tekrar etkili olmaya başlamıştır. İlerleyen saatlerde yağışın il genelinde yayılarak yer yer kuvvetli şekilde etkili olacağı tahmin ediliyor. An itibarı ile-1 ila -9 derece arasında seyreden dondurucu soğuklar ve sabah trafiği göz önünde bulundurularak vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması önem arz ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Son dakika! AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı: Yağış ilerleyen saatlerde yer yer kuvvetli şekilde etkili olacak

ÇARŞAMBA GÜNÜNE ARALIKLARLA DEVAM EDECEK

Meteoroloji İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü ve AKOM verilerine göre, İstanbul'da bu gece ve yarın düşen kar miktarının kuzey ve yüksek kesimlerde 15-20 santimetre, iç kesimlerde 10-15 santimetre, güney ve kıyı kesimlerinde ise 5-10 santimetre olması bekleniyor. Kar yağışının ise çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edebileceği bilgisine yer verildi.

TRAFİĞİ FELÇ ETTİ

Hafta sonu etkili olan kar yağışı bu sabah da yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor. Yollarda buzlanma da görülüyor. Haftanın ilk iş günü İstanbul trafiğinde yoğunluk yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluk haritası saat 09.00 sıralarında yüzde 85'i gösterdi.

Son dakika! AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı: Yağış ilerleyen saatlerde yer yer kuvvetli şekilde etkili olacak

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, ülke geneli bugün parçalı ve çok bulutlu olacak. Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Kütahya, Antalya, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyıları ile Kocaeli çevrelerinde yer yer gök gürültülü kar sağanağı, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi öngörülüyor. Rize ve Artvin kıyıları ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde ise yoğun kar bekleniyor.

Son dakika! AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı: Yağış ilerleyen saatlerde yer yer kuvvetli şekilde etkili olacak

ÜLKE GENELİNDE 10 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı gerçekleşeceği öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (saatte 40-90 kilometre) şeklinde esmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (22)

Burak:

Ulke olarak bu yagislar icin iki rekat namaz kilip sukredelim.

30
1
yanıtYanıtla
NAMAZ KILINCA DOĞALGAZMI ÖDENİYOR:

. . . doğan olayları ile alakalı şu işleri bir bırakalım artık . . . . .

yanıt0
yanıt6
çok şükür:

Trafiği felç etti falan diye hiç sitem etmeyin. Her tanesine şükredin. Yaradanın zoruna gider maazallah da içecek suya muhtaç olursunuz

14
1
yanıtYanıtla
şükür:

ibb de senin gibi düşünmüş hiç müdehale etmemiş tuzlamamış yolları:) işe de gitmeyelim bence.

yanıt2
yanıt3
Tret:

Kış lastiği olmayan çıkmasın. Başkasını mağdur etmeyin

14
0
yanıtYanıtla
XXXXX:

SANKİ TÜRKİYE SADECE İSTANBUL''DAN İBARET GİBİ YERDE 5 CM KAR YOK GELİN BİRDE BURSA''YI GÖRÜN 1 SAATTE İŞE GELDİK. YOLLAR KAPALI SERVİSLER ZOR GELİYOR. BİRDE SANAYİ ŞEHRİ HERKES İŞE GİTMEYE ÇALIŞIYOR.

6
6
yanıtYanıtla
1234:

İstanbul yoksa hepiniz açsınız

yanıt6
yanıt3
ISTANBUL DAN IBARET:

Türkiye ne yazık ki sadece İstanbul dan ibaret.Sayılan nüfus 18.5 milyon,giriş çıkışlar ile günlük 20 milyondan fazla nufusu olan bir şehir. Sizin anadolu da 20 hanelik köyünüzün hava şartları sadece sizi bağlarken,İstanbulun hava durumu turkiyeyi ve türkiye ekonomisini bağlıyor. Ek olarak İstanbul ülkenin 3/2 oranında vergi yükünü çeken (ülke görünümlü) şehir.

yanıt0
yanıt1
selimm:

akom bızı uyaracagına bence işini yapsın, heryer kapalı şehirde, cok guzel çalışmışlar onlem almışlar maşallah

10
2
yanıtYanıtla
FARUK:

2 saat yol geldim bir tane bile İBB aracı görmedim bu nasıl bir rezalettir ben anlamadım

2
7
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title