Haberler

Üniversite son sınıf öğrencisinin tezinin bulunduğu bilgisayarı çaldı

Güncelleme:

Şırnak'ta bir bilgisayarcıya giren hırsız, iş yerindeki dizüstü bilgisayarlar ile bazı elektronik malzemeleri çaldı. Dizüstü bilgisayarlardan birinin bir üniversite öğrencisine ait olduğu ve içinde yedeği olmayan tezinin bulunduğunu söyleyen iş yeri sahibi "Son sınıf öğrencisiydi, emekleri gitti. Mağduruz." diyerek isyan etti.

14 Ocak'ta gece saatlerinde Yeni Mahalle Cizre Caddesi üzerindeki bilgisayar malzemeleri satan iş yerinde meydana gelen olayda, iş yerinin kapısını elindeki tornavidayla açan bir kişi, elindeki torbaya 2 dizüstü bilgisayarı doldurduktan sonra dışarı çıktı.

GERİ DÖNÜP ÇALMAYA DEVAM ETTİ

Bir süre sonra elinde yine torbayla gelen kişi, bu sefer tamir edilmek üzere iş yerine bırakılan 1 dizüstü bilgisayarı, güç kaynağı, bazı elektronik malzemeleri ve yazar kasadaki bir miktar parayı alarak kayıplara karıştı. Sabah iş yerini açan çalışanlar durumu anlayınca iş yeri sahibine, ardından da polise haber verdiler. Güvenlik kameralarını inceleyen polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, hırsızın soygun anında yüzünde maske olduğu ve ellerinde eldiven olduğu belirtildi.

"KİŞİSEL BİLGİLERİ DE GİTTİ"

İş yeri sahibi Serhat Bartan, tamir için bırakılan ve çalınan dizüstü bilgisayarda, bir üniversite öğrencisinin hazırladığı tez olduğunu ve o tezin de yedeğinin olmadığını belirterek, "Dükkanın kapısının açık olduğunu gören çalışanlar beni aradı. Ben de hiçbir yere dokunmamalarını ve 155'i aramalarını söyledim. İş yerine geldiğimde polisler gelmişti. Görüntü kayıtlarını izliyorlardı. Olay yeri inceleme de gelip inceleme yapıp, parmak izlerini aldılar. Buradan götürdükleri 3 tane dizüstü bilgisayar vardı. Biri, üniversite son sınıf öğrencisi bir arkadaşa ait. Hazırladığı tezi var içerisinde ve bir sürü kişisel bilgileri var. Müşteri ve bizler bu konuda mağduruz. Biran önce hırsızların yakalanmasını istiyoruz" dedi.

Üniversite son sınıf öğrencisinin tezinin bulunduğu bilgisayarı çaldı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (3)

Adem:

Buluta yedek şart.

3
0
yanıtYanıtla
bir öğrenci:

Öğrencinin hatası, 2021 de bulut var, yedek var, disk var, hepsi bedava. . . Tezi lokal de yazmak; üstüne yedeklememek nedir?

2
0
yanıtYanıtla
Erol Mehmet YILDIZ:

Bir usb bellek de mi alamadın be kardeşim. 4 GB''ı 15 TL

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title