Haberler

Kanada'da yetişkinlerin organları öldüklerinde hastalara nakledilecek

Güncelleme:

Kanada'da bugün itibarıyla yürürlüğe giren Organ ve Doku Bağışı Yasası kapsamında, hayattayken aksi bir beyanda bulunmayan tüm yetişkinlerin organları, öldükten sonra ihtiyaç sahibi hastalara nakledilecek.

Kanada'nın Nova Scotia eyaleti hükümeti tarafından Nisan 2019'da hazırlanan Organ ve Doku Bağışı Yasası, tüm yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Yasa kapsamında Nova Scotia eyaletinde bir yıldan fazla ikamet eden tüm yetişkinler, vazgeçmedikleri sürece, yasadaki "varsayılan rıza" hükmü gereğince potansiyel organ bağışçıları olarak kabul edilecek.

Yaşı 18'den büyük ve hayattayken aksi yönde bir beyanda bulunmayanların organlarının alınacağı yasa ile organlar, ilk olarak ihtiyaç sahibi olup, sırada bekleyen hastalara nakledilecek.

KUZEY AMERİKA'DA BİR İLK

Uygulamanın Kuzey Amerika kıtasında bir ilk olduğunu kaydeden, Eyalet Organ ve Doku Bağışı Programı Tıbbi Direktörü Dr. Stephen Beed, Nova Scotia eyaletinin Kuzey Amerika'da yetişkinlerin öldüklerinde organlarını bağışlamaya istekli olduğunu varsayan ilk eyalet olduğunu ifade etti.

"BİR KİŞİ ÖLÜR DİĞERLERİ YAŞAR"

Kanada genelinde 2019 yılı sonu itibarıyla 4 bin 419 kişinin organ nakli için sıra beklediğini söyleyen Dr. Beed, sayının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Yasa ile birlikte sırada bekleyen hastalara organ naklinin hız kazanacağını belirten Dr. Beed, uygulamayı insanlara anlatırken, "bir kişi ölür, diğerleri yaşar" sloganını kullandıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Dünya

Kuzey Amerika Kanada Sağlık Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var?
500

Yorumlar (5)

OKLAVA:

10 numara 5 yıldız bir yasa, umarız ki ülkemizdede böyle yasa çıkartılabilsin, herhangi bir organ yetmezliğim yok ancak bu yasanın çıkması zaruri Empati yapmalıyız toplum olarak

1
0
yanıtYanıtla
ad:

kanada dunya organ tıcareti merkezi yakında

0
0
yanıtYanıtla
The:

Mantıklı

0
0
yanıtYanıtla
Yaşar:

Organlarını almak için, (örneğin Böbreğini) artık orada yaşamakta risk altına girdi demektir.

0
0
yanıtYanıtla
Yahya:

Ölen tesadüf müsulman ve cumu günüyse ise o zaman olacak.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title