Haberler

Bozcaada'da eğlenmeye giden Ramazan Öksüz'ü döverek öldüren sanıklara ceza

Güncelleme:

ÇANAKKALE'nin Bozcaada ilçesinde, Ramazan Öksüz'ün (31) eğlenmek için gittiği mekanda dövülerek öldürülmesiyle ilgili görülen davada tutuklu sanıklardan 2'si 9 yıl, işletme sahibi de 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ÇANAKKALE'nin Bozcaada ilçesinde, Ramazan Öksüz'ün (31) eğlenmek için gittiği mekanda dövülerek öldürülmesiyle ilgili görülen davada tutuklu sanıklardan 2'si 9 yıl, işletme sahibi de 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz 5 sanığa ise, 5'er yıl hapis cezası verildi.

Bozcaada ilçesinde, 29 Haziran 2019 gecesi yaşanan olayda, Ramazan Öksüz, eğlenmek için gittiği mekanda dövülerek, öldürüldü. Olayla ilgili yürütülen soruşturma sonunda 3'ü tutuklu 8 sanık hakkında Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan dava açıldı.

Davanın dün görülen karar duruşmasına öldürülen Ramazan Öksüz yakınları ile bazı siyasiler ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. AK Parti İlçe Başkanı Sinem Tabak, MHP İlçe Başkanı Haluk Doğan, CHP Meclis Üyesi Aykut Turgal ve Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Erkan Yavuz da duruşmayı izledi. Davayı takip eden Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ise sağlık sorunu nedeni ile karar duruşmasına katılamadı. İYİ Parti İlçe Başkanı Cevdet Çebi de işi nedeniyle duruşmaya gelemedi.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Caner Akıl ve Fatih Andaç Kaya'yı 'Yaralama kastı ile öldürme' suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yaklaşık 5 aydır tutuklu bulunan işletme sahibi Burak Olgu Babat'a ise, aynı suçtan takdir indirimi uygulayarak, 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme tutuksuz 5 sanığı da 5'er yıl hapis cezasına mahkum etti.

'KARARI İSTİNAFA TAŞIYACAĞIZ'

Duruşma çıkışı açıklama yapan Ramazan Öksüz'ün ailesinin avukatı Uğur Soysal, "Mahkeme tüm sanıklara 'kastı aşan öldürme' suçundan ceza verdi. Tutuklu iki sanığa takdir indirimi uygulanmadan 9 sene hapis cezası verildi. Tutuklu işletmeci Burak Olgu Babat'a indirim uygulanarak 7 buçuk sene hapis cezası verildi. Diğer sanıklara da indirim oranı daha geniş tutularak 5 yıl hapis cezası verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk hali devam ediyor. Diğerleri tutuksuz olarak devam ediyor. Daha yargılama tam olarak bitmedi, bundan sonra İstinaf aşaması var. Muhtemelen sonrasında da Yargıtay aşaması olacak. En azından yerde savunmasız şekilde yatan Ramazan'a tekmeler ile kafasına vuran üç sanığın 'kasten öldürme' suçundan, diğerlerinin de kasten adam öldrümeye yardım etme suçundan cezalandırılmasını bekliyorduk. Dolayısıyla kararı istinaf edeceğiz" dedi.

DHA, MUHABİRİNİ TEHDİT ETTİLER

Öte yandan, sanık yakınları karar duruşması öncesi Demirören Haber Ajansı Muhabiri Serkan İlik'e hakaret edip, tehditler savurdu. İlik, emniyete giderek, bu kişilerden şikayetçi oldu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Öksüz Hisarcık Bozcaada Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title