Haberler

CHP'li Altay'dan 'aşı' açıklaması

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "3 milyon doz aşının tümünü sağlık çalışanlarına ayırmazsan ve 28 gün sonra aşı gelmezse 3 milyon doz aşı da heba olur.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "3 milyon doz aşının tümünü sağlık çalışanlarına ayırmazsan ve 28 gün sonra aşı gelmezse 3 milyon doz aşı da heba olur. Herhalde Sağlık Bakanlığı bunun da bilincindedir" dedi.

CHP'li Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altay, Türkiye'de yapılmaya başlanan Çin aşısı ile ilgili bazı kaygılar taşıdıklarını, aşı konusunda bir kriz yaşanıp yaşanmadığının açıklanmasını istedi. Aşı konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaları hatırlatan Altay, "Sayın Bakan, aralık ayında 20, ocak ayında 20, şubat ayında ise 10 milyon doz toplam 50 milyon doz aşıyla ilgili kontratların yapıldığını söyledi. Orta yerde de 3 milyon doz aşı var. Şimdi sormak istiyorum; sizin attığınız imza muhataplarınız tarafından kayda değer mi bulunmadı, paranız mı yok, bir beceriksizlik mi var? Umarım bu da dış güçlere ve CHP'ye bağlanmaz. 3 milyon doz aşının tümünü sağlık çalışanlarına ayırmazsan ve 28 gün sonra aşı gelmezse 3 milyon doz aşı da heba olur. Herhalde Sağlık Bakanlığı bunun da bilincindedir. Nasıl bir planlama var bilmiyoruz. Aşının dozunun kaç lira olduğunu bilmiyoruz. Gelmezse ne olacak bilmiyoruz. Niye aşı yok merak ediyoruz. Bunu 'siyaset yapalım' diye de söylüyor değiliz. Para var bizce; ama bu beceriksizlik nedir? Sayın Bakan lütfen bu konuda şeffaf olun. Milleti bir beklenti içine sokup milletin aylarını günlerini endişe içinde geçirmesine sebep olmayın" ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Altay, erken seçim tartışmalarına ilişkin soru üzerine de "Bütün parti kongrelerine zoom'dan bağlanıyor. Daha 2020'nin ortalarından beri '2023 seçimlerine hazır mısınız? Aman ha çok çalışın, parti binasında oturup dedikodu yapmayın' diyen kim? Erdoğan erken seçimi ifade ediyor; ama araya bir 2023 sıkıştırıyor. Erken seçimin olacağını Erdoğan da biliyor. 'Seçim' lafını en çok telaffuz eden ne Kemal Kılıçdaroğlu'dur, ne Meral Akşener'dir, Sayın Erdoğan'dır. Seçimin olacağını Erdoğan da biliyor" diye konuştu.

Altay, Cumhur ittifakının irtifa kaybettiğini, Millet ittifakının ise itibar kazandığını savundu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Sağlık Bakanlığı Engin Altay Altay Politika Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title