Haberler

Yağmur sularını toplayıp organik tarımda kullanıyor

Güncelleme:

Yağmur sularını toplayıp organik tarımda kullanıyorKOCAELİ'nin Kandıra ilçesinde kurdukları otel ve çiftlik evinde binaların üzerine biriken yağmur sularını tek bir noktada toplayan Ahmet Kuşçu, suyu organik tarımda ve ördek ile kazların bulunduğu havuzda kullanıyor.

Yağmur sularını toplayıp organik tarımda kullanıyor

KOCAELİ'nin Kandıra ilçesinde kurdukları otel ve çiftlik evinde binaların üzerine biriken yağmur sularını tek bir noktada toplayan Ahmet Kuşçu, suyu organik tarımda ve ördek ile kazların bulunduğu havuzda kullanıyor.

Kandıra'da, sürdürülebilir turizm merkezi ve organik tarım çiftliğinde her biri 2 kattan oluşan 6 binadan oluşan otel de bulunuyor. Otel binaların üstleri havuz şeklinde tasarlandı. Yalıtım uygulamalarında kullanılan beton zemine serilen mebran üzerinde biriken yağmur suları bir depoda birikiyor. Daha sonra da şebeke suyu kullanılmadan tarımsal sulama yapılıyor. Artan su ördek ve kazların havuzunda kullanılıyor.

'OTEL BİNALARIMIZIN ÜSTÜNÜ HAVUZ ŞEKLİNDE TASARLADIK'

Yağmur sularının binaların üzerinde birikip su deposuna gittiğini söyleyen Ahmet Kuşçu, "Türkiye su fakiri bir ülke. Biz bu oteli yaparken bu durumların tamamını göz önünde bulundurduk. Otel binalarının üstünü havuz şeklinde tasarladık. Yağmur suyu binaların üzerindeki havuzda birikir ve oradan kurduğumuz düzenekle su deposuna gider. Orası dolup taştığı zaman hemen arka tarafında bulunan ördek havuzuna akar, orası da dolduğu zaman depolama yapmak için kullandığımız büyük bir gölete gider. Biz burada yağmur suyu, yer altı suyu ve aynı zamanda kirli suyu arıtarak göletimize veriyoruz. Dolayısıyla biz bu tesiste derin su kullanmıyoruz. Yağmur suyu, arıtılmış kirli su ve bunların toplamı bir gölette toplanarak oradan merkeze dağıtılıyor" dedi.

'ŞEBEKE SUYU KULLANMADAN TARIMSAL AMAÇLI SU İHTİYACIMIZI KARŞILIYORUZ'Kurdukları sistemi görenlerin şaşırdığını ifade eden Kuşçu, "Şebeke suyu kullanmadan tarımsal amaçlı bütün su ihtiyacımızı karşılıyoruz. Temiz su tabii ki şebekeden geliyor ama herhangi bir durumda yine aşağıda bir derin su kaynağımız var, onu da suların kesilmesi gibi risk durumlarında hazır olarak bulunduruyoruz. Bu sistemi görenler önce şaşırıyor ama şaşırılacak bir durum yok. Eski zamanlarda pek çok evin depoları vardı, insanlar yağmur sularını oralarda biriktirirlerdi. Sanıyorum bu sistem de mimari yönteme girmek zorunda, başka çaresi yok, çünkü kuraklık başladı. İstanbul'un çok az suyu kaldı. Umarım bu sene kar ve yağmur etkili olur da bu süreçten kurtuluruz. Tarımsal amaçlı olarak yaklaşık 20 bin metreküp civarında bir su tasarrufu yapıyoruzö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title