Haberler

Ordu'da donan su alma yapılarına müdahale edildi

Güncelleme:

Ordu'da, olumsuz hava koşulları nedeniyle kırsal alanın içme suyu ihtiyacını karşılayan şebekelerdeki donma ve yaşanan arızalara müdahale edildi.

Ordu'da, olumsuz hava koşulları nedeniyle kırsal alanın içme suyu ihtiyacını karşılayan şebekelerdeki donma ve yaşanan arızalara müdahale edildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (OSKİ), kırsal alanda soğuk ve kar yağışlı hava sonrasında içme sularında meydana gelen donma ve arızalar için seferber olduğu belirtildi.

Gece geç saatlere kadar süren çalışma neticesinde ekiplerin başarılı bir çalışmayla donan su gözelerini tekrar kullanıma açtığı, mevcut içme suyu hatlarında yaşanan arızaları giderdiği aktarılan açıklamada, terfi istasyonları ve içme suyu depolarında bulunan mekanik malzemelerin donmaması için ısıtma sistemleri kuran ekiplerin olası olumsuzluklara karşı da tedbirini aldığı kaydedildi.

Yaşanan sorunlara 35 personel ve 12 araç ile anında müdahale eden OSKİ'nin, vatandaşların susuz kalmaması için yoğun mesai harcadığı vurgulanan açıklamada, OSKİ ekiplerinin ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele çalışmalarına iş makineleri ile destek verdiği ifade edildi.

Açıklamada görüşüne yer verilen OSKİ Genel Müdürü Murat Us, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm imkanların sonuna kadar kullanılacağını belirtti.

Us, son günlerde etkisini gösteren soğuk hava sebebiyle yüksek kesimlerde su alma yapılarında donmalar meydana geldiğine işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Vatandaşlarımızın su sıkıntısı yaşamaması adına OSKİ ekiplerimiz anında olaya müdahale etti. Soğuk havalara aldırış etmeden çalışan ekiplerimiz olası olumsuzluklara karşı ısıtma sistemleri kurarak da tedbir almayı ihmal etmedi. Zorlu hava şartlarında vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmalarımız gece gündüz devam ediyor. Her şey vatandaşlarımız için."

Kaynak: AA / Güncel

Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title