Haberler
BBC

İtalya'da gizemli sanat hırsızlığı: 'Çalındığı bilinmeyen' 500 yıllık tablo bir evde bulundu

Güncelleme:

İtalya'da Leonardo da Vinci'nin bir tablosunun 500 yıllık kopyası, Napoli kentinde bir evde bulundu.

İtalya'da Leonardo da Vinci'nin bir tablosunun 500 yıllık kopyası, Napoli kentinde bir evde bulundu. Tablo, çalındığından haberi olmadığı belirtilen müzeye iade edildi.

Geçen hafta sonunda bulunan tablo, Leonardo da Vinci'nin 2017'de 450 milyon dolara satılarak dünyanın en pahalı tablosu olan "Salvator Mundi" adlı eserinin bir kopyası. da Vinci'nin öğrencisi Giacomo Alibrandi tarafından 16. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen tablo, Napoli'deki San Domenico Maggiore kilisesine bağlı Doma Müzesi'nde sergileniyordu.

Ancak tablonun ne zaman ve nasıl çalındığı bilinmiyor. Polisin açıklamasına ve İtalyan basınında yer alan haberlere göre tablonun müzede en son geçen yıl Ocak ayında sergilendiği biliniyor. Tablonun müzeden, geçen hafta sonu bulunduğu eve ne şekilde ulaştığı araştırılıyor.

Covid 19 tedbirleri gereği, tablonun sergilendiği müze 3 aydır kapalıydı. Müzeden, tablonun çalındığına dair bir ihbar yapılmadı.





İtalyan basını, olası senaryolar arasında, "içeriden destekli" uluslararası sanat eseri kaçakçılığının da değerlendirildiğini yazdı.

Tabloyu evinde saklayan kişi gözaltında

Tabloyu evinde saklayan 36 yaşındaki S.V. çalıntı mal bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltındaki ev sahibinin ticaretle uğraştığı ve sabıka kaydının bulunmadığı belirtiliyor.

"Salvator Mundi" isimli tablonun orijinali de gizemli haberlere konu olmuştu. Tablonun Leonardo da Vinci'ye ait olup olmadığı konusunda da tartışmalar vardı.

Salvator Mundi, 2017'de New York'ta Christie's müzayede evinde 450.3 milyon dolara satılarak bugüne kadar açık artırmada satılan en pahalı sanat eseri olmuştu.

İsminin gizli tutulmasını isteyen alıcının Suudi kraliyet ailesinden olduğu iddia edilmişti. Açık artırmanın ardından nerede olduğu bilinmeyen tablonun Suudi Prens Muhammed Bin Salman'ın yatında tutulduğu ya da İsviçre'de bir kasada muhafaza edildiği gibi iddialar öne sürülmüştü.


BBC

Münir Karaloğlu İtalya Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title