Haberler

KIRKLARELİ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta, partisinin Kırklareli İl Kongresi'nde konuştu

Güncelleme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "Ana muhalefet partisinin içi kaynıyor, tacizlerle, tecavüzlerle kaynıyor. Susuyorlar, kendilerinin sustuğu yetmezmiş gibi o tacize uğrayan, tecavüze uğrayan kadınları da susturmak için baskı uyguluyorlar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı AK Parti Kırklareli 7. Olağan İl Kongresi, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kongrede konuşan Usta, bugün Türkiye'nin bazı illerinde partisinin il kongrelerinin yapıldığını söyledi.

Dün Karabük'te olduğunu belirten Usta, yaşlı bir vatandaşla yaşadığı diyaloğu şöyle anlattı:

"Bir amcamız ile ayak üstü yaptığım sohbette, amcamız, '2013 yılında Recep Tayyip Erdoğan reisimiz yine Karabük'e gelmişti. Kendisi ile konuşma fırsatı buldum ve kendisine şunu söyledim. Eğer biz bir gün olur da yerli motor yaparsak, ben ilk emekli maaşımı bağışlamak istiyorum.' İnanılmaz duygulandık. 'Bugün ben maaşımı nereye bağışlayayım, bunu devletime nasıl sunabilirim kızım, bana yardım et' dedi. Teşekkür ettik, duasının yeteceğini söyledik. Bu inanılmaz duygu seli, bu içten duygu ve samimiyet hepimizi bir kez daha birliğe ve beraberliğe sevk etti. Kolay değil böyle gönülden gelerek, kendi içinden gelerek bu fedakarlığı yapmak. İşte AK Parti'nin farkı burada. Bizim teşkilatlarımızın farkı burada. Bizim davamızın farkı burada."

Usta, gönüllülük esasına dayalı çalıştıklarını ifade ederek, "Biz bu ülke için, hizmet etmek için varız. Biz bu ülkeye değer katmak için varız. Artık daha da büyüdük, güçlendik, güçlü bir Türkiye olduk, yeni Türkiye olduk. Yeni Türkiye'de AK Parti sadece Türkiye'nin umudu değil, bütün dünyanın kaderini etkileyen büyük güçlü bir Türkiye ve büyük güçlü bir AK Parti oldu." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin bütün mazlum coğrafyaların umudu olduğunu vurgulayan Usta, şunları kaydetti:

"Bu dünyada bir düzen var, ancak bu düzen yanlış ve bozuk işleyen bir düzen. Bir tarafta dünyanın zenginleri, büyük varlık ve refah içinde yaşarken, öbür taraf açlıkla yoksullukla, kıtlıkla mücadele ediyor. İşte liderimiz Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanımız çıktı ve dedi ki, 'Benim bu düzene itirazım var. Ben bu düzeni değiştirmek için çabalayacağım, önce ülkemi kalkındıracağım, önce yerli ve milli hamlelerle ülkemi ayağa kaldıracağım, kendimi güçlü bir Türkiye haline getireceğim. Arkasından bu bozuk dünya düzenini düzeltmek için var gücümle çalışacağım' dedi. Onun için dünya beşten büyüktür iddiasını ortaya koydu. Bu iddia kolay bir iddia değil. Bu dünyada bu iddiayı ortaya koyacak başka bir lider yok. Tek başına Recep Tayyip Erdoğan var. Ama Recep Tayyip Erdoğan'ı güçlü kılan ne, arkasındaki teşkilatı. Teşkilatımızı güçlü kılan ne, sadece ve sadece milletinden aldığı güç. Biz hiçbir vesayet odağından, başka hiçbir güçten destek almıyoruz. Sadece ve sadece milletimizin gücüyle varız, milletimizin inancı ile inandığımız yolda yürüyoruz."

"Ben hep babamın hüzünlü yanıydım"

Usta, bir dönem ülkedeki "başörtülü, başörtüsüz ayrıştırması" nedeniyle yaşadıklarına işaret ederek, "Ben hep babamın hüzünlü yanıydım" dedi.

Çok zor günler geçirdiğini vurgulayan Usta, şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü bu ülkede kokuşmuş bir zihniyetin bizi engelleme çabasıyla başörtülü, başı açık diye ayrımcılığı ile çok ciddi mücadeleler vererek, bedeller ödeyerek, hep babamın hüzünlü yanı olmuştum. Ta ki bir lider çıkıp yine bu ülkedeki ayrımcılığı, ötekileştirmeyi bitirip herkesi kucaklayıp, bizler için de okulları, çalışma imkanlarını toplumsal imkanların hepsini önümüze koyan liderimiz sayesinde, artık babalarımızın hüzünlü yanları değiliz. Tam tersine bu ülkenin kızları da kadınları da başarılarıyla bu ülkeye verdikleri katkılarıyla, değerleriyle babalarının artık mutlu, onurlu, gururlu yanları olmayı becerdiler."

Ana muhalefet partisini de eleştiren Usta, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ana muhalefet partisinin içi kaynıyor tacizlerle, tecavüzlerle kaynıyor. Susuyorlar, kendilerinin sustuğu yetmezmiş gibi o tacize uğrayan, tecavüze uğrayan kadınları da susturmak için baskı uyguluyorlar. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Biz tam tersine o kadınların da haklarını korumak için, onların da suskunların sesi olmak için mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. İlkeli duruşumuzla, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak bu ülkenin önünü açmaya, bu ülkenin gençlerinin umudu olmaya, çocukların geleceği olmaya, kadınların gücü olmaya, yaşlılarımızın büyüklerimizin ellinden tutup onlarla birlikte yol yürümeye ve ülkemizi daha da güçlendirmeye devam edeceğiz inşallah."

Kongrede, AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile İl Başkanı Alper Çiler'in konuşmalarının ardından delegeler oy kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Kırklareli AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title