Haberler

14 evladını kaybeden Somalili kadın hapisten çıkan tek sağ evladının sevincini yaşadı

Güncelleme:

Somali'de yaşayan 78 yaşındaki Luley Osman, 14 evladını farklı nedenlerle kaybettikten sonra hapse giren tek sağ evladı Hasan Ali'nin kurtulması için 2017'den bu yana hamallık yapıyordu. Yaşlı kadının durumuna kayıtsız kalamayan yetkililer, Ali'yi hapisten çıkararak annesine kavuşturdu.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da yaşayan 78 yaşındaki Luley Osman, farklı nedenlerle kaybettiği 14 evladından sonra tek kalan oğluna tutundu. Ancak yaşlı kadın, 2017 yılında katıldığı orduda 8 ay üst üste maaş almayınca tüfeğini sattığı için hapse giren oğlu Hasan Ali yüzünden yıkıldı. Sosyal medyada hakkında kampanya başlatılan Ali, sonunda hapisten çıkarak annesine kavuştu.

OĞLUNA KAVUŞMAK İÇİN HAMALLIK YAPIYORDU

Ali için düzenlenen kampanyaya sessiz kalamadıklarını söyleyen Somali Adalet Bakanı Abdulkadir Muhammed Nur, açıklamasında, 78 yaşındaki kadının 2017 yılından beri oğlunun devlete olan borcunu ödemek ve oğlunu hapisten kurtarmak için hamallık yaptığını kaydetti.

Hasan Ali'nin devlet malını kötüye kullandığı için tutuklandığını belirten Nur, "Ali'nin cezası bitti. Kendisi devletin silahını satmıştı ancak sattığı silahın parası hayırsever insanlar ve Adalet Bakanlığı tarafından devlete geri ödendi." ifadesinde bulundu.

YAŞLI KADIN OĞLUNU EVLENDİRMEYİ PLANLIYOR

Başta Adalet Bakanı Nur olmak üzere oğlunun hapisten kurtarılması için yardım edenherkese teşekkür eden Osman, torun sahibi olmak için oğlunu hemen evlendireceğini söyledi.

Kaynak: AA / Dünya

Muhammed Nur Mogadişu Somali Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title