Haberler

Meteoroloji il il uyardı: Kar kalınlığı 20-50 santimetreyi bulacak

Güncelleme:

Meteoroloji'nin hava durumu raporuna göre Hakkâri çevreleri ile Şırnak'ın doğu ilçelerinde yoğun kar yağışı beklenirken, Doğu Karadeniz'de Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli yağmur, yükseklerde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının 20-50 santimetre yeni kar örtüsü oluşturacağı belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz'in iç ve doğu kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkâri çevreleri ile Şırnak'ın doğu ilçelerinde yoğun kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte, ülkenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayları bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

ÇIĞ UYARISI

Hava sıcaklıklarının hafta boyunca mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilen Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kar erimesi bekleniyor. Kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YOĞUN KAR

Bugün Hakkari il geneli, Van'ın güneyi (Çatak, Bahçesaray, Gürpınar, Başkale) ve Şırnak'ın doğusunda (Uludere, Beytüşşebap) beklenen kar yağışlarının, yoğun kar yağışı şeklinde olacağı, 20-50 cm yeni kar örtüsü oluşturacağı tahmin edildiğinden; meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, çığ oluşumu ile buzlanma ve don olayları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Cuma sabah saatlerinden itibaren Rize il geneli ile Artvin'in kıyı kesimlerinde (Hopa, Arhavi, Murgul, Borçka) beklenen yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) yağmur, 800m üzeri rakımlarda yoğun kar ( 30-60 cm kar örtüsü) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, buzlanma ve don, dik yamaçlarda çığ riski, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Doğu Karadeniz Karadeniz Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500

Yorumlar (15)

VICDANLI:

Sogukta magdur disarda kalacaklar olacaksa , yagmasın abii, biraz empati yapin.etrafinizi gözetin, adı müslümanlar sizi

8
44
yanıtYanıtla
Vicdanlıya hitaben:

Soğukta mağdur kalan olursa, belediyeye söyleyin idareten kalacak yer temin ederler. İş yapmıyor diyoruz da böyle durumlarda faydası da oluyor. Kar yağmazsa yer altı su kaynaklarımız bitecek. Madem bu kadar düşünüyorsun dışarıda kalan bir kaç kişiyi de evine davet et. Edemiyorsan belediyeye haber ver.

yanıt19
yanıt3
ASKER:

DIŞARDA KALANLARA BİR ŞEKİLDE DEVLET YARDIM EDER ÇADIR VERİR AMA SU OLMAZSA ZATEN ÖLÜSÜN MÜMİN KARDEŞİM

yanıt5
yanıt0
YOK ARTIK:

''Yağmasın abi'' bu ne demek? Lafa bak çay demle. Oldu paşam sen öyle diyorsan yağmasın.

yanıt7
yanıt0
Musa:

Yediklerin ictiklerin giydiklerin nereden gelecek kar yağmazsa

yanıt12
yanıt2
Okuyan adam Hollanda:

Buraya da yağacak ( hollanda )

5
3
yanıtYanıtla
mehmet:

kar yağar bardan bardan yollar kapandı kardan askerlik türkümüzdü sabah sporunda

4
3
yanıtYanıtla
SEDAT:

Biz de bunu merak ediyoduk. geceleri uyuyamıyoduk sürekli birbirimizi arayı mehmetın asker turkusunu bilen var mı dıye sormaktan halamın oglunun cenesınde kıreclenme olusmus. ailecek uzgunuz bittik perişanız devletimiz tardım etmiyi.

yanıt0
yanıt1
Lion:

Yağıyor dert yanıyorlar yağmıyor tert yanıyorlar. Ortası yok basil istersiniz ?

3
2
yanıtYanıtla
Es26:

Çok sevindirinci bir haber. Iç anadolunun bozkırında beklenen yağmur ve kar yoksa kuraklığa mahkumuz. 50 santim demek 25samtim su demek metre kareye.

2
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title