Haberler

Boğaziçi Üniversitesi kampüslerinin taşınacağı iddiası

Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü kampüslerinin farklı semtlerdeki yeni kampüslere taşınacağı ileri sürülmüştü. Rektörlükten yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirilirken, üniversitenin toplamda 1 milyon 816 bin 45 metrekarelik kampüs alanında faaliyetlerine devam ettiği aktarıldı.

Rektör atamasından sonra protestolara ev sahipliği yapan Boğaziçi Üniversitesi'nde çok sayıda kişi gözaltına alınmış; bunlardan bir kısmı tutuklanmış bir kısmı ise serbest bırakılmıştı. Atanma kararıyla ilgili tartışmalar sürerken, Boğaziçi Üniversitesi'nin mevcut kampüslerinden taşınarak farklı semtlerde bulunan mekanlarda yeni kampüslere yerleşeceği yönünde iddialar ortaya atıldı. Hatta Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da konuyla ilgili "Hikayenin sonunda Boğaziçi Üniversitesi, şimdiki yerinden güya daha modern bir kampüse mi taşınacak? Nihai amaç her zaman olduğu gibi rant ve para mı?" dedi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ TEMALI TEKNOPARK

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğünden iddialarla ilgili yapılan açıklamada, üniversitenin, 6 kampüsü (Güney, Kuzey, Uçaksavar, Hisar, Kandilli, Kilyos ) ve ek bina, tesis alanlarıyla (İznik, Tarsus, Arnavutköy) toplamda 1 milyon 816 bin 45 metrekare kampüs alanı ile faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi. Açıklamada, 1 milyon 95 bin 435 metrekare alana yayılan Kilyos Kampüsü'nün üniversiteye tahsisinin Ekim 2020'de yenilendiği ve arazinin eğitim, araştırma ve rekreasyona yönelik faaliyetler için süresiz olarak Boğaziçi Üniversitesine tahsis edildiği belirtilerek, aynı tahsis kapsamında Kilyos Kampüsü'nde "Yenilenebilir Enerji" temalı 140 bin metrekarelik teknopark alanı izni de verildiği aktarıldı.

"GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesinin mevcut kampüslerinden taşınarak, farklı semtlerde bulunan mekanlarda yeni kampüslere yerleşeceği yönünde son günlerde yapılan yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Yeni kurulan iki fakültemiz dahil olmak üzere, mevcut kampüslerimizde yapılacak düzenleme ve inşaatlarla eğitim-öğretim-araştırma faaliyetlerimiz aksamadan yerine getirilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Doğruluk Kontrolü
"Boğaziçi Üniversitesi kampüslerinin taşınacağı iddiası"
YANLIŞDOĞRU
BULGULAR

"Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü kampüslerinin farklı semtlere taşınacağı ileri sürüldü. Gelecek Partili Selçuk Özdağ da "Boğaziçi Üniversitesi, şimdiki yerinden güya daha modern bir kampüse mi taşınacak?'' sözleriyle iddiaları ateşledi. Rektörlük tarafından yapılan açıklamada iddialar yalanlandı."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Gelecek Partisi Rektör Kilyos Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title