Haberler

TUZLA'DA ORMANDAKİ CİNAYETİN SANIKLARI İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA

Güncelleme:

TUZLA'da ormanlık alanda 9 Kasım 2020'de darp edilerek öldürülen Özgür Kaplan (41) cinayetiyle ilgili maktulün eşi tutuklu sanık Zeliha Kaplan'ın da (28) aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 5 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

TUZLA'da ormanlık  alanda 9 Kasım 2020'de darp edilerek öldürülen Özgür Kaplan (41) cinayetiyle ilgili maktulün eşi tutuklu sanık Zeliha Kaplan'ın da (28) aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 5 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. 2 sanık hakkında daha tutuklama kararı verildi.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Zeliha Kaplan, Cihat Tanoğlu ve Mehmet Tanoğlu getirilirken, tutuksuz sanık Zehra Ayşe Gül de duruşmaya katıldı. Diğer tutuksuz sanık Edanur Aydın, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlanırken, duruşmada maktulün annesi Aysel Kaplan ile maktulün kız kardeşi Öznur Kaplan müşteki sıfatıyla hazır bulundu. Duruşmada taraf avukatları da yer aldı.

OLAYDAN BİR GÜN ÖNCE MAKTULLE TANIŞTIK

Sanık Cihat Tanoğlu, maktulün eşi olan sanık Zeliha Kaplan'la aralarında gönül ilişkisi olduğunu öne sürerek maktul Özgür Kaplan'la olaydan bir gün önce tanıştığını belirtti. Olay günü tekrar buluştuklarını  dile getiren Cihat Tanoğlu, daha sonra kardeşi Mehmet Tanoğlu'nun yanlarına geldiğini ve sinirlenerek aniden maktule vurduğunu söyledi. Birlikte içki içtiklerini kaydeden sanık, arabayla diğer sanıklar Zeliha Kaplan'ı, Zehra Ayşe Gül ve ilk defa gördüğünü söylediği Edanur Aydın'ı almaya gittiğini dile getirdi.

'EŞİNE DEMİR SOPAYLA VURULMASINI İSTER GİBİYDİ'

Cihat Tanoğlu savunmasında "Maktul bizi konuşmak için Aydos Ormanı'na davet etti. Biz de gittik. Zeliha maktulün kendisini görmesini istemiyordu, ben o yüzden kendi kullandığım aracı maktulün olduğu noktadan 20-25 metre geride bıraktım. Aracın dışında Özgür ile sohbet ettik, o esnada bilmediğim bir sebepten ötürü Özgür, muhtemelen çimlerin etkisi ile kayarak yere düştü. Sonra Zeliha elinde bulunan demir bir sopayı bana verdi, bana bu sopayla maktule vurulmasını istediğini söyler gibiydi, Özgür'ün kafasına ve ensesine doğru demir sopayla 2-3 defa vurduğumu hatırlıyorum" dedi.

'BU AKŞAM BİLDİKLERİNLE ÖLECEKSİN' DİYEREK VURDU

Sanık Cihat Tanoğlu savunmasını şu şekilde sürdürdü: "Maktulün kapüşonundaki ipi aldık. Zeliha ile birlikte ellerini bağladık. Zeliha yine bana sopayı uzattı, ben de sopayı alarak Özgür'ün omuz kısmına 2-3 kere vurduğumu hatırlıyorum, benim vurduğum sırada Özgür halen yaşıyordu. Zeliha'nın benim elimden sopayı alarak Özgür'e 'Bu akşam bildiklerinle öleceksin' diyerek maktule vurduğunu gördüm. Daha sonra Zeliha ve Zehra kendi atletlerini yırtarak Özgür'e ait aracın yanına gittiler, aracı temizlediklerini düşünüyorum. Maktul Özgür'ü ve Özgür'e ait aracı orada bıraktık. Zeliha'nın Özgür'ü öldürmek için öncesinden siyanür ve extacy hapları araştırdığını biliyordum."

Cihat Tanoğlu, " Bildiğim kadarıyla daha doğrusu Zeliha'dan duyduğum kadarıyla Özgür'ün hayat sigortası ve mal varlığı, Zeliha'nın Özgür'ü öldürmek istemesine sebeptir." iddiasında da bulundu.

'ÖLDÜRME NİYETİM YOKTU'

Sanık Cihat Tanoğlu ile eşinden ayrı kaldığı süre zarfında gönül ilişkisi yaşadığını ifade eden Zeliha Kaplan evden 2 ay önce ayrıldığını, maktulü öldürmek gibi bir niyetinin olmadığını dile getirerek "Olay günü hep birlikte Aydos Ormanı'na gittiğimizde Mehmet Tanoğlu'nun eşimi arabadan zorla indirdiğini gördüm. Mehmet ve Cihat eşimi darp etmişti. Ben diğer iki kadınla birlikte eşime yardım etmek istedim fakat bize engel oldular. Cihat ve Mehmet bizi araca kilitlediler" diyerek hakkındaki suçlamaları reddetti. Diğer sanıklar Mehmet Tanoğlu, Zehra Ayşe Gül ve Edanur Aydın üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

AİLEDEN,  "CİNAYETİ BİRLİKTE PLANLADILARö İDDİASI

Özgür Kaplan'ın annesi  Aysel Kaplan ile kız kardeşi  Öznur Kaplan ise sanık Zeliha Kaplan'ın, eşi olan maktulü sanık Cihat Tanoğlu ile aldattığını,  maktulü öldürmek için olayı sanıkların hep birlikte planladıklarını iddia ettiler. Müştekiler şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

2 SANIK DAHA TUTUKLANDI

Ara kararını açıklayan mahkeme sanık Zeliha Kaplan, sanık Cihat Tanoğlu ve sanık Mehmet Tanoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme sanıklar Zehra Ayşe Gül ve Edanur Aydın'ın da tutuklanmasına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Tuzla'da ormanlık bir alanda 9 Kasım 2020'de Özgür Kaplan'ın (41) darp edilerek beyin kanaması geçirdiği ve hayatını kaybettiği anlatıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan İddianamede maktul Özgür Kaplan'ın eşi olan şüpheli Zeliha Kaplan için "Eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istenilmişti. Sanıklar Cihat Tanoğlu, Mehmet Tanoğlu, Zehra Ayşe Gül ve Edanur Aydın hakkında ise "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edilmişti.

'ÖLDÜRME NİYETİM YOKTU'

Sanık Cihat Tanoğlu ile eşinden ayrı kaldığı süre zarfında gönül ilişkisi yaşadığını ifade eden Zeliha Kaplan evden 2 ay önce ayrıldığını, maktulü öldürmek gibi bir niyetinin olmadığını dile getirerek "Olay günü hep birlikte Aydos Ormanı'na gittiğimizde Mehmet Tanoğlu'nun eşimi arabadan zorla indirdiğini gördüm. Mehmet ve Cihat eşimi darp etmişti. Ben diğer iki kadınla birlikte eşime yardım etmek istedim fakat bize engel oldular. Cihat ve Mehmet bizi araca kilitlediler" diyerek hakkındaki suçlamaları reddetti. Diğer sanıklar Mehmet Tanoğlu, Zehra Ayşe Gül ve Edanur Aydın üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

HEP BİRLİKTE CİNAYETİ PLANLADIKLARINI SÖYLEDİLER

Özgür Kaplan'ın annesi  Aysel Kaplan ile kız kardeşi i Öznur Kaplan ise sanık Zeliha Kaplan'ın, eşi olan maktulü sanık Cihat Tanoğlu ile aldattığını,  maktulü öldürmek için olayı sanıkların hep birlikte planladıklarını iddia ettiler. Müştekiler şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

2 SANIK DAHA TUTUKLANDI

Ara kararını açıklayan mahkeme sanık Zeliha Kaplan, sanık Cihat Tanoğulu ve sanık Mehmet Tanoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme sanıklar Zehra Ayşe Gül ve Edanur Aydın'ın da tutuklanmasına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Tuzla'da ormanlık bir alanda 9 Kasım 2020'de Özgür Kaplan'ın (41) darp edilerek beyin kanaması geçirdiği ve hayatını kaybettiği anlatıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan İddianamede maktul Özgür Kaplan'ın eşi olan şüpheli Zeliha Kaplan için "Eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istenilmişti. Sanıklar Cihat Tanoğu, Mehmet Tanoğlu, Zehra Ayşe Gül ve Edanur Aydın hakkında ise "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edilmişti.

Görüntü dökümü: ARŞİV

---------------------

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

-Ölen kişinin fotoğrafı


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Gül Tuzla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title