Haberler

Bakan Koca aşı sırasının 55 yaş üzerine geldiğini duyurdu, vatandaşlar hastanelere akın etti

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aşı programında 55 yaş üzerine geçildiğini açıklamasının ardından vatandaşlar soluğu hastanelerde aldı. Bugüne kadar ilk kez görülen aşı kuyruğuna neden olarak ise 55 yaş üzerinin nüfusta sayısal olarak en büyük grubu oluşturması ve BioNTech aşısını tercih edenlerin fazla olması gösterildi. Aşı olmak için sırada bekleyen vatandaşlar bir yıldır bugünü beklediklerini ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından yaptığı "Bugün itibariyle aşılama programında yeni bir safhaya geçiyoruz. Aşılamada sıra 55 yaşından büyüklere geldi. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum. Aşı programımız tedarik koşullarına bağlı olarak kararlılıkla sürecek" paylaşımı sonrası, vatandaşlar Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almaya başladı. E-Nabız uygulamasına yoğun ilgi nedeniyle bir süre erişilemedi.

Bakan Koca aşı sırasının 55 yaş üzerine geldiğini duyurdu, vatandaşlar hastanelere akın etti

BU KEZ NEDEN KUYRUK OLDU?

Aşı kuyruğu bugüne kadar ilk kez görüldü. Bunun en önemli nedenlerinden biri 55 yaş üzerinin nüfusta sayısal olarak en büyük grubu oluşturması. Bu grup bilinçli hareket edip izin çıkar çıkmaz aşı olmak için randevu aldı. Bir diğer neden ise BioNTech aşısının sınırlı sayıda bulunması ve soğuk zincir nedeniyle sadece belli hastanelerde yapılması. BioNTech'i tercih edenler fazla, aşı merkezleri de sınırlı olunca ilk kez kuyruklar oluştu.

Bakan Koca aşı sırasının 55 yaş üzerine geldiğini duyurdu, vatandaşlar hastanelere akın etti

TAKVİYE AŞILAR GELDİ YOĞUNLUK AZALDI

İstanbul'da yoğunluğun yaşandığı hastanelerden biri Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Geceden randevu alabilen 55 yaş üzeri vatandaşlar, sabah hastaneye koştu. Yoğunluk olunca aşı sıralarında da sarkmalar yaşandı. Aşı saati geçen bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Personel ise hem yoğunluğu azaltmaya hem de sosyal mesafeyi ayarlamaya çalıştı. Hastaneye takviye aşıların gelmesiyle yoğunluk azaldı.

Bakan Koca aşı sırasının 55 yaş üzerine geldiğini duyurdu, vatandaşlar hastanelere akın etti

"AŞI OLDUM, MUTLUYUM"

Aşı olmak için sabah erken saatlerde randevu alan Yurdagül Bezirgan, "Bir yıldır bugünü bekliyordum. Çok dikkat ettim geçen sürede. Hiç hastalık geçirmedim. 56 yaşındayım. Aşı sırası bize gelince hemen randevu alıp geldim. Almanya'da çocuğum var. Alman aşısı olmamı istedi. İleride oraya gidersem sıkıntı olmaması için. Hastanede yoğunluk nedeniyle aşı bitmiş. Bir süre ara verdiler, aşı gelince tekrar başladılar" dedi.

Bakan Koca aşı sırasının 55 yaş üzerine geldiğini duyurdu, vatandaşlar hastanelere akın etti

İFTAR SONRASI AŞI SIRASI

55 yaş üstüne randevuların açılmasıyla, önceki gece Ankara'daki aşı merkezlerinin önünde iftar sonrası kuyruklar oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Koronavirüs Aşısı Fahrettin Koca Koronavirüs Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title